Subota, 23 ožujka, 2024

Marvelovi ‘potomci’: Hoćemo li uskoro gledati Pikachua u ulozi Thora?

Marvel i svijet Pokemona ukrstili su se i stvorili 'potomke' - s novim djelom navijačke umjetnosti koja je Pikachua pretvorila u Marvelov Thor

Na temelju klasične nordijske mitologije, Bog groma doveden je u Marvel Comics 1962. Za strip su ga adaptirali Stan Lee, Jack Kirby i Larry Lieber, a Thor je debitirao u ‘Putovanju u misteriju #83’. Lik je od tada ostao glavni dio stripa, uživajući u solo avanturama i boreći se uz ekipe poput ‘Osvetnika’.



A nakon pojavljivanja u raznim medijima tijekom desetljeća, Chris Hemsworth službeno je utjelovio prvog ​​Thora MCU-a 2011. godine. Moćni lik od tada je, također, postao sastavni dio filmske franšize.

Po čemu se razlikuje Thor od Kapetana Amerike i Iron Mana?

Za razliku od Kapetana Amerike (Chris Evans) i Iron Mana (Robert Downey Jr.) Thor se nije povukao niti je žrtvovao svoj život u ‘Osvetnicima’. Umjesto toga, nakon poraza Thanosa (Josh Brolin), otišao je u nepoznate dijelove s ‘Čuvarima galaksije’.
Ubrzo nakon toga potvrđeno je da će se vratiti za novi solo film pod nazivom ‘Thor: Love and Thunder’. I to ponovno u režiji Taike Waititi (koautorica je Jennifer Kaytin Robinson), Thor 4 suprostavit će Boga groma i njegove saveznike protiv Gorra (Christian Bale).

Digitalni umjetnik BossLogic autor je novog Thora

Nova umjetnička djela, međutim, podigla su stvari na potpuno novu razinu. Popularni digitalni umjetnik, BossLogic, osmislio je i izradio dvije slike u kojima je zamislio Pikachua kao verziju Mjölnira u vlasništvu Deadpoola. Drugo, pretvorio je Pikachua u verziju Thora – zajedno s nedostajućim okom i vlastitim Stormbreakerom. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Bosslogic (@bosslogic)

Obje slike nastale su u čast rođendana Chrisa Hemswortha. Odluka da se Pikachu pretvori u Thora bila je čudna, ali prikladna. Kultni lik Pokemona ima isti napon kao Thor, sposoban je pozvati i raspodijeliti snažne udare munje i električne energije. Jednako tako, dugo vremena služeći kao jedan od najvjernijih pokemonskih pratilaca Ash Ketchuma, Pikachu se dokazao kao odani heroj. Često je pokazivao svoju spremnost da se potencijalno žrtvuje i za pobjedu i za veće dobro. 

Povezanost s Deadpoolom?

Deadpool će se uskoro pridružiti MCU-u koji će raditi zajedno s Thorom. Jednako tako, Deadpoola je glumio Ryan Reynolds, koji je također glumio u filmu Detective Pikachu, i to naslovnog Pokemona. Kao takav, Deadpoolov Mjölnir kao iskrivljena verzija Pikachua bio bi pun pogodak i šala koju bi prihvatili i Deadpool i sam Ryan Reynolds. 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime