Utorak, 26 ožujka, 2024

Glumac Chris Hemsworth otkriva kako je provodio vrijeme u izolaciji

Australski glumac, najpoznatiji po ulozi superjunaka Thora, definitivno potvrđuje kako se i najnegativnije životne situacije mogu sagledati u pozitivnom svijetlu - bitno je samo da to želite

U razgovoru za australski časopis GQ, jedan od trenutno najpopularnijih svjetskih glumaca, Chris Hemsworth, otkrio je kako mu je izolacija dobro došla jer je mogao provesti više vremena s obitelji i prijateljima.S obzirom da se njegov život uglavnom svodi na stalna putovanja i letove avionom iz države u državu – na razna snimanja, koronavirus koji je ‘zaustavio’ cijeli svijet iznjedrio je za njega i mnoge pozitivne stvari.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Chris Hemsworth (@chrishemsworth)

Naime, Chris i njegova supruga Elsa Pataky imaju troje djece koji im u svemu, a posebno u ovoj situaciji, zapravo određuju dnevnu rutinu. Primjerice, dok su djeca išla u školu, Chrisova jutarnja rutina bi se ubrzala sve do trenutka dok djecu ne bi ostavio u školi, a potom bi se posvetio sebi – surfanju, treniranju ili čitanju scenarija za nove projekte, a potom bi se ponovno posvetio samo djeci nakon što bi ih dovezao iz škole.

Što se tiče odjevnih kombinacija, istaknuo je kako je odlučio nositi samo ono što mu je udobno i što ne stvara previše nereda u ormaru – dakle, najčešće kratke hlače i majice! Za razliku od većine ljudi koje poznaje Chris otkriva kako ne brine previše o njegovanju brade ili kose. Najčešće koristi hidratantnu kremu za lice, a nakon izlaska iz mora kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom. Budući da tijekom izolacije nitko toliko ne obraća pozornost na njegov izgled, (to on samo tako misli) pokušava raditi minimalne promjene na svom fizičkom izgledu. Ono što ipak nikad ne propušta jesu ledene kupke koje ga opuštaju, posebno nakon duljih treninga.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Chris Hemsworth (@chrishemsworth)

Chrisov fitness režim obično ovisi o ulozi koju glumi u filmu, odnosno o tome radi li se o vitkoj i okretnoj liniji ili korpulentnijoj i nabilanoj. No, kada je trening u pitanju najradije bi uvijek odabrao funkcionalni trening. Voli HIIT vježbe, povlačenje sanjki, Cross-Fit vježbe, plivanje, surfanje – bilo kakvo funkcionalno kretanje koje mu omogućuje povećanje brzine otkucaja srca i snage, ali ne umara tijelo.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Chris Hemsworth (@chrishemsworth)

Zato svima savjetuje da se bave bilo kakvim oblikom fitnessa i wellnessa jer definitivno pomažu da se osjećate bolje fizički i psihički. Za njega osobno, vježbanje je velika motivacija čak i kada se osjeća tromo ili bezvoljno jer samo ustajanje i bavljenje fizičkom aktivnošću mijenja raspoloženje i utječe na povećanje energije tijela.

Primijetio je kako ima više inspiracije i energije za nastaviti dan nakon bilo kakve fizičke aktivnosti. Bez obzira radilo se o laganom trčanju, šetnji, dužem izvođenju kardio vježbi ili dizanja utega, sve to na njega utječe pozitivno – i fizički i psihički. Uz vježbanje pokušava jesti raznoliko, pazeći da uvijek kombinira različito voće, povrće i bjelančevine jer osiguravaju hranjivost i potpunost svakog obroka.

Chris je odlučio vrijeme pandemije Covida 19 iskoristiti za zbližavanje sa samim sobom kroz meditaciju i tišinu te usredotočenost na sadašnjost – jer nitko ne zna što ga očekuje u budućnosti, sada više nego ikada

Hemsworth izdvaja kako su treniranje, pravilno spavanje, puno čitanja i vježbanje uma postali njegov ključni fokus u ovim teškim vremenima. Zaokupljenost poslom ili bilo čime drugim način je kako on izbjegava tjeskobu uzrokovanu izolacijom. Više čita, više trenira, ali se i koncentrira na ono što se u sadašnjosti događa oko njega. Smatra kako kao ljudska bića imamo tendenciju provoditi vrijeme zamišljajući buduće događaje ili se prisjećamo prošlih, a izolacija je odlična prilika kako živjeti i uživati u trenutku.

“Ne možemo kontrolirati ono što dolazi, zato trebamo pronaći nešto pozitivno u svakom danu”, kaže popularni glumac

Fotografije: Instagram i screenshot Youtube

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime