Nedjelja, 24 ožujka, 2024

Najbolji filmovi ožujka 2023: Od Pornhub dokumentarca do Creeda i John Wicka

Nakon dodjele Oscara na simboličan se način rekapitulira prošla godina i poslije siječanjske i veljačke uspavanosti, od ožujka se launchaju potencijalni kino i streaming blockbusteri

Ožujak je u filmskom smislu zapravo početak filmske godine. Nakon dodjele Oscara na simboličan se način rekapitulira prošla godina i poslije siječanjske i veljačke uspavanosti, od ožujka se launchaju potencijalni kino i streaming blockbusteri i počinje otvarati godina filmovima koji su potencijalni kandidati za ozbiljnija promišljanja i traganja za najboljim što će tekuća godina ponuditi.



1/ MONEYSHOT: THE PORNHUB STORY (Suzanne Hillinger, dokumentarni)

Društveno najkorisniji i dramski najopakiji i najstvarnosniji film mjeseca prikazuje zakulisne igre iza jednog od najpoznatijih porno web siteove i produkcije filmova za odrasle u 21. stoljeću.

2/ SCREAM 6 (Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett)

Ghostface ubojica je okrutniji i otvoreniji nego ikad. Metafilm jedne od najboljih horor komedija svih vremena u novom nastavku slavi smrt kao nebitno redanje žrtvi po cijenu dobre zabave.

3/ JOHN WICK 4 (Chad Stahelski)

Od B akcić bedastoće za Keanu Reevesa uz upokojenje Matrixa do nastavka koji figurira kao jedna od najboljih akcijskih pucačina i old school kinesko japansko korejskih šora godine.

4/ TETRIS (John S Baird)

Simpatična i napeta špijunska kronologija nastanka najpopularnije svjetske video igrice.

5/ 65 (Scott Beck, Bryan Woods)

Futuristička apokaliptična pucačina s dinosaurusima i Adamom Driverom kao last man standing.

6/ MURDER MYSTERY 2 (Jeremy Garelick)

Tamo gdje se nastavak “Glass Oniona” raspištolji “Slučajni detektivi” imaju Jen Aniston.

7/ FARAWAY (Vanessa Jopp)

Gogo Bogdan i njemačka domaćica na jadranskom otoku u potrazi za ne-instant srećom uspijevaju zadovoljiti europski dio netfolixovske publike.

8/ CREED 3 (Michael B. Jordan)

Odmetnuti sin Apolla Creeda bez Rockyja po prvi puta nosi sve šablonske sastojke boksačkog herojskog filma i nezahtjevnoj publici predstavlja upravo ono što traže.

9/ CHAMPIONS (Bobby Farrelly)

Remake španjolskog košarkaškog filma svjedoči samo nedostatku scenarističkih ideja Amera, no imaju love, Woodyja Harrelsona i simpatičnu priču o marginalcima i strasti za životom.

10/ SHAZAM: FURY OF GODS (David Sanberg)

Superherojski pokušaj švercanja na B liga superheroja u pauzi između čekanja avantura Deadpoola.

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime