Subota, 23 ožujka, 2024

Najbolji trenuci Seana Conneryja u ulozi tajnog agenta 007

Sir Sean Connery umro je u 90. godini života, pa iako je iza sebe ostavio brojne zapažene filmske uloge - njegov je život ipak obilježila uloga Jamesa Bonda. Po mnogima upravo je on najbolji tajni agent 007 ikada, a ovo su njegovi najbolji trenuci u toj ulozi

Predstavljanje
Definitivno najcool rečenica cijelog serijala o Jamesu Bondu. Toliko je ključnih elemenata u ovoj sceni – lijepa žena, kockanje, glamur – ali trenutak kada Connery izgovara “Bond, James Bond” je vrh svega. Rečenica koja je stvorila – legendu.



 

Hladnokrvno ubojstvo
Unatoč velikom broju poginulih u svakom filmu, Bond rijetko hladnokrvno ubija.
Trenutak kada gotovo nezainteresirano puca u nenaoružanog profesora Denta, s cigaretom među zubima – definitivno je jedan od onih za kojeg bismo se okladili da je Bondu bilo dosadno.

 

Orient Express Fight
Još uvijek jedna od najpoznatijih tučnjava na filmovima. Neposredna borba, na smrt sa SPECTER-ovim ubojicom Redom Grantom. Cijela tučnjava sažeta je u dvije brutalne minute, a sa svakim udarcem osjećamo kao da ih mi proživljavamo uživo.  

 

“Šokantno”
Connery je bio gospodar jednostavnih rečenica, a ova iz filma ‘Goldfinger’ svrstava se među njegove najbolje. Njegovo izgovaranje riječi “šokantno” nakon što je usmrtio atentatora vrhunska je igra riječi. Bond to čak i ponavlja u slučaju da šalu niste shvatili prvi put. “Pozitivno šokantno.”

Laser
Po mnogima ovo je najpoznatija Bondova scena od svih. Svi se sjećaju Goldfingerovog veselja “Ne, gospodine Bond. Očekujem da umrete!” ali Conneryjev eskalirajući očaj je ono što sceni daje prednost. ‘Najcool’ Bond je znao kad ne smije igrati cool.

 

Cipele
Ne samo zbog odgovora na zahtjev gole Fione Volpe da joj “nešto obuče” dodavanjem cipela, već i zbog nevjerojatno samozadovoljnog načina na koji Bond nakon toga utone u stolicu. Upoznajte frajera svih frajera. 

Mala Nellie
U filmu ‘Samo dvaput se živi’ Connery je već bio ‘na zalazu karijere’ kao James Bond, no scena bitke helikoptera Mala Nellie nije samo zabavna, nego je i najavila usmjeravanje prema raznim naprednim tehnologijama, koje su ključan faktor svih kasnijih filmova o agentu 007. 

 

Šetnja sa štakorom
James Bond je nadrealni šaljivdžija. A Connery koji u smokingu izlazi iz naftovoda, govoreći dvojici začuđenih graditelja: “Upravo sam izašao prošetati svog štakora i izgleda da sam se izgubio” dokaz je da samo Connery (a možda i Moore) mogu ‘izvući’ i takvu scenu.

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime