Subota, 23 ožujka, 2024

Naomi Osaka: Stiže dokumentarac o životu najbolje tenisačice na svijetu

Serija prati najbolju tenisačicu na svijetu tijekom dvije godine i njezin put prema vrhu svjetskog tenisa, kao i trenutke kada je odlučila koristiti svoj glas na terenu i izvan njega - za opće dobro

Na streaming platformu Netflix dolazi mini dokumentarna serija o životu Naomi Osake. Namjera mu je detaljnije upoznati tenisku prvakinju kroz priču o njezinom životu i sportskom usponu.



Seriju je režirao Garrett Bradley koji je nominiran za nagradu Oscar s filmom ‘Vrijeme’. Dokumentarna serija će se usredotočiti na odrastanje Naomi Osake, ističući teme poput svrhe života, osobnih vrijednosti te hrabrosti. Bradley je u najavi serije rekao: “Više od svega, nadam se da će ljudi osjetiti snagu empatije i da će se osjećati ohrabreno riskirati u životu, možda posebno u trenucima kada se ulog čini nemoguće visok.”

Osaka se nedavno povukla s turnira zbog brige o mentalnom zdravlju

Serija se počinje prikazivati nedugo nakon što se Osaka povukla s nastupa na Roland-Garrosu i Wimbledonu, kako bi se usredotočila na vlastito mentalno zdravlje – otkrivši javnosti kako se godinama bori s depresijom. No, prva tenisačica svijeta ipak se odlučila vratiti na teren i to tijekom Olimpijskih igara, u njezinom rodnom Japanu.

Serija će se premijerno prikazati danas, 16. srpnja na Netflixu, a sadržavat će tri epizode u trajanju od 40 minuta. Izvršni producenti su LeBron James, njegov poslovni partner Maverick Carter te Garrett Bradley i drugi.

Serija se dotiče slave, baštine, aktivizma i još mnogo toga

“Osjećam da je platforma koju trenutno imam nešto što sam prije uzimala zdravo za gotovo, a smatram da bih je trebala koristiti za nešto vrijednije. Vjerujem da umjesto da slijedite nekoga, morate sami krenuti svojim putem”, izjavila je Osaka uoči premijere dokumentarca. 

Serija prati sportašicu tijekom dvije godine njezina života te prikazuje njezin put  prema statusu jedne od najboljih svjetskih tenisačica, kao i trenutke kada je odlučila koristiti svoj glas na terenu i izvan njega. Serija bi također trebala istražiti njezino haićansko i japansko podrijetlo, kao i njezin obiteljski život.
“Kad god sam bila u teškoj situaciji, [moj otac] mi je uvijek govorio da su moji preci bili na brodu otprilike 40 dana. Koristim to kao izvor snage”, objasnila je.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime