Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Nemoguće za povjerovati: Ove zvijezde nikada nisu osvojile Oscara!

Svijet je ponekad nepravedan čeka i prema bogatima i slavnima. Donosimo popis od sedam glumaca za koje smo bili sigurni da su nekada u svojoj karijeri osvojili Oscara, ali na veliku čudo nisu!

Još nekoliko dana nas dijeli do dodjele Oscara, a internet ne prestaje pričati i nagađati tko su mogući ovogodišnji pobjednici. Kao i svi, i mi imamo svoje favorite i ne možemo dočekati noć s nedjelje na ponedjeljak kada ćemo konačno saznati tko odnosi zlatni kipić u kojoj kategoriji. Prije toga ćemo provesti vikend gledajući “Bridgerton” ;).



Sezona je dodjele nagrada, ali glumci i pjevači, znaju da stvari često ne idu onako kako bismo se nadali. Ponekad najveći favoriti ostanu bez nagrade, a drugi put istu dobije netko samo zbog popularnosti, a ne i kvalitete. Svijet je ponekad nepravedan čeka i prema bogatima i slavnima. Donosimo popis od sedam glumaca za koje smo bili sigurni da su nekada u svojoj karijeri osvojili Oscara, ali na veliku čudo nisu!

Will Smith

Smith je ove godine nominiran za najboljeg glavnog glumca za ulogu u filmu “Kralj Richard” i to je njegova treća nominacija u 20 godina dugoj karijeri. Prethodno je bio nominiran za “Alija” iz 2001. (kada je izgubio od Denzela Washingtona, koji također dijeli njegovu kategoriju ove godine) i za “The Pursuit of Happyness” iz 2006. (kada je izgubio od Foresta Whitakera).

Michelle Williams

Glumica je bila nominiran četiri puta – za “Brokeback Mountain” iz 2005., “Plavo Valentinovo” iz 2010., “Moj tjedan s Marilyn” iz 2011. i “Manchester by the Sea” iz 2016. Iako Williams još kući nije donijela Oscara, to se čini neizbježnim. Može li njezin sljedeći projekt, poluautobiografska drama Stevena Spielberga “The Fabelmans”, biti onaj koji će pomaknuti tu granicu?

Annette Bening

Bening je četiri puta bila nominirana za Oscara, posljednji put u kategoriji za najbolju glumicu za ulogu u filmu “The Kids Are Alrigh” iz 2011., ali te godine je izgubila od Natalie Portman za ulogu u “Crnom labudu”. Igrom slučaja, Beningin suprug Warren Beatty također je bio nominiran 4 puta za Ocara za glumi i nije osvoji ni jedan put. Doduše, osvojio je Oscara za najboljeg redatelja za “Reds” 1982. godine.

Stanley Tucci

Unatoč nezaboravnim ulogama u filmovima poput “Julie & Julia” i “Big Night” (koje je režirao zajedno s Campbellom Scottom), Tucci je bio nominiran samo jednom, za “The Lovely Bones”, a otišao je s Oscara 2010. praznih ruku . Ista uloga također je donijela Tucciju nominaciju za BAFTA-u i Zlatni globus.

Glenn Close

Tijekom svoje legendarne karijere, Close je nominirana osam puta za svoje uloge u filmovima, uključujući “The Big Chill” (1983.), “Fatal Attraction” (1987.) i “Dangerous Liaisons” (1988.), ali nikad nije donijela Oscara kući. 

Liam Neeson

Godine 1994. Neeson je bio nominiran za najboljeg glumca u “Schindlerovoj listi”, drami o holokaustu koja je definirala njegovu karijeru. Kada nije pobijedio (to je bila godina kada je Tom Hanks osvojio prvi od svoja dva uzastopna trofeja za najboljeg glumca, za “Philadelphiju”, a zatim za “Forresta Gumpa”), mnogi su to smatrali velikik razočarenjem.

Angela Bassett

Iako je u Hollywoodu već 30 godina i ne planira prestati biti prisutna, Bassett je dobila svoju prvu – i za sada jedinu – nominaciju za Oscara za glavnu ulogu u biografskom filmu Tine Turner iz 1993. “What’s Love Got to Do with It”. 

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime