Subota, 23 ožujka, 2024

Opasne djevojke: Donosimo pet manje poznatih činjenica o filmu 

Iako smo ga pogledali nebrojeno mnogo puta i sve likove znamo napamet, postoji još nekoliko manje poznatih činjenica o teen klasiku koje će vas sigurno iznenaditi

„Opasne djevojke“ će zasigurno zauvijek ostati jedan od najcitiranijih filmova. Iako smo ga pogledali nebrojeno mnogo puta i sve likove znamo napamet, postoji još nekoliko manje poznatih činjenica o teen klasiku koje će vas sigurno iznenaditi.



Film je izašao 2004. godine, ali je i dalje, prema riječima Gretchen Wieners, vrlo „fetch“. Čak je i popularna američka pjevačica Ariana Grande odala počast „Opasnim djevojkama“ u svom spotu za pjesmu „Thank U, Next“.  U slučaju da želite osvježiti pamćenje, „Opasne djevojke“ imate priliku pogledati na FOX Movies kanalu u srijedu, 15. lipnja u 18 sati. A dok čekate, donosimo vam pet manje poznatih činjenica o filmu koje vam donosimo u nastavku.

1/ Film inspiriran knjigom za samopomoć

Knjiga za samopomoć koja je inspirirala „Opasne djevojke“ namijenjena je roditeljima tinejdžera, prikladnog naziva „Queen Bees and Wannabes“. Autorica Rosalind Wiseman rekla je kako su „Opasne djevojke“ nastale prema njezinim standardima takvih djevojaka i uglavnom su bili točni u pogledu ponašanja.

2/ Borba za ulogu Regine

Teško je zamisliti svijet u kojem Rachel McAdams ne koluta očima u ulozi Regine George, ali ona je gotovo pripala ostalim članovima glumačke ekipe, uključujući Amandu Seyfried i Lindsay Lohan. Za Entertainment Weekly, Lohan je priznala da je htjela sama ulogu Regine.

„Upravo sam glumila – u filmovima ‘Kraljica škole’ i ‘Šašavi petak’ – nepopularnu djevojku u školi. Još sam imala 17 godina i htjela sam biti cool djevojka sa seta. Ratovala sam s redateljem Markom Watersom, ali on je rekao: Ne, Cady je heroina, a to si ti.“

3/ Majka Regine George samo je sedam godina starija od nje

Iako je bez sumnje Amy Poehler uspjela ući u ulogu „kul mame“, ona je samo sedam godina starija od svoje kćeri na ekranu, Rachel McAdams. Usprkos toj činjenici, vješti vizažisti i pametno osmišljeni kostimi pomogli su joj da izgleda daleko starije od svojih stvarnih godina.

4/ Datum koji se pamti

Jedna od najupečatljivijih scena u filmu je ona u kojoj Gretchen (Lacey Chabert), koja predstavlja Shakespeareovu dramu „Julije Cezar“, poludi vičući „Trebali bismo samo ubosti Cezara!“. Ovo je prekretnica u filmu u kojoj Gretchen upada u zamku koju su postavili Cady (Lindsay Lohan), Janis (Lizzy Caplan) i Damian (Daniel Franzese) da svrgnu Reginu (Rachel McAdams) kao najpopularniju djevojku u školi. Regina se očito uspoređuje s Cezarom, vladarom Rima, kojeg je ubila skupina ljudi uključujući rimskog dužnosnika Gaja Kasija Longina. On je bio jedan od predvodnika atentata na Cezara i igra istaknutu ulogu u Shakespeareovom „Juliju Cezaru“. U toj tragediji Kasije umire u bitci kod Filipa na, kako Shakespeare tvrdi, svoj rođendan: 3. listopada.

5/ Savršena kosa Regine George

Nakon što je Lohan dobila ulogu Cady, došlo je vrijeme da se pronađe savršena Regina George. Oni koji su radili na filmu odlučili su da će uloga pripasti Rachel McAdams. No, naišli su na malu prepreku – McAdams je odbila izblajhati svoju kosu u plavu jer je smatrala da će se previše oštetiti.

Umjesto toga, producenti su se odlučili za sljedeću najbolju stvar – nabavili su joj plavu periku u vrijednosti od 10.000 američkih dolara.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime