Nedjelja, 24 ožujka, 2024

Vikend uz Netflix: Top lista mini serija koje obožavamo!

Od fascinantnih dokumentarnih serije poput 'Unorthodox' do zabavnih izmišljenih poput 'Damin gambit', ovo su najbolje miniserije na Netflixu. Uživajte u gledanju!

Iako je zabavno uložiti vrijeme se u višesezonske serije poput “Krune”, “Peaky Blinders” ili “Igre prijestolja”, osobito tijekom hladnijih dana, gledanje serije s više sezona može biti obveza. Zato je ponekad, posebice tijeko toplijih vremena, dobra mini serija upravo ono što nam je potrebno. 



Većina mini serija ima 10 epizoda ili manje i obično nemaju više sezona, što ih čini puno lakšim za praćenje, ali i završavanje. Ako tražite kratku i slatku seriju koju biste mogli pokriti u samo nekoliko sesija gledanja, razumijemo vas, jer smo i mi trenutno u toj situaciji. Istražili smo sve što ima na Netflixu, a da spada u kategoriju mini serije i napravili smo ovaj mali, ali slatki popis (jednako kao i serije koje su na njemu). Ove serije će utežiti vašu žudnju za gledanjem, a neće vam biti velika obveza i opterećenje. 

Od fascinantnih dokumentarnih serije poput “Unorthodox” do zabavnih izmišljenih poput “Damin gambit”, ovo su najbolje miniserija koje su trenutno dostupne na Netflixu. Uživajte u gledanju!

‘When They See Us’

Temeljena na istinitoj priči o 28-godišnjoj investicijskoj bankarici koji je silovana i napadnuta 1989. i petorice mladića iz Harlema nepravomoćno osuđenih za zločin, redateljica Ava DuVernay priča priču o “Central Park Five”. Priča će vas šokirati.

‘Unorthodox’

Temeljena na istoimenim memoarima Deborah Feldman, ova serija prati mladu ženu pravoslave vjeroispovjesti koja odluči ostaviti svoj ugovoreni brak i strogu vjersku sektu u Brooklynu i sama pobjeći u Berlin.

‘What / If’

U seriji “What / If” Renée Zellweger glumi Anne Montgomery, kapitalisticu koja sklapa ugovor s mladom osnivačicom start-upa Lisom (Jane Levy) i njezinim suprugom Seanom (Blake Jenner). Dogovor je da će Anne dati Lisi hrpu novca za jednu noć sa Seanom. Postaje zanimljivo!

‘High Seas’

Netflixova četvrta španjolska originalna serija (slijedom “Cable Girls”, “Elite” i “Money Heist”) odvija se u kasnim 1940-ima. Priča priču o luksuznom transatlantskom brodu koji putuje iz Španjolske u Brazil i ubojstvu koje je počinjeno na brodu. Kvaka: žrtva ubojstva je žena koja nije na popisu putnika i koje se nitko ne sjeća.

‘Marcella’

Ne možemo se zasititi britanskih detektivskih serija, a zahvaljujući “Marcelli” imamo još jednu koju možemo dodati na naš sve veći popis. Nakon što joj se brak raspadne, bivša detektivka se vraća na posao kako bi pronašla ubojicu iz Grove Parka.

‘The Stranger’

Kada stranac ispriča obiteljskom čovjeku Adamu Priceu tajnu o njegovoj ženi, cijeli mu se svijet okrene naglavačke. Ova ga tajna vodi na putovanje opasnosti, laži i otkrića.

Damin gambit

Anya Taylor-Joy glumi u drami koja je smještena u doba hladnog rata i bazirana na istoimenom romanu Waltera Tevisa. Rođena kao siroče, ali i čudo od djeteta, Beth želi postati najveća šahistica na svijetu.

‘Sluškinja’

Alex se okreće čišćenju kuća kako bi uzdržavala sebe i svoju kćer nakon što napusti svog emocionalno nasilnog muža. Ona započinje novi život u ovoj potresnoj priči o neuspjesima američkih društvenog sustava i otpornosti samohranih majki.

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime