Subota, 23 ožujka, 2024

Prom: Najljepši filmski dar za blagdane s Meryl Streep koja opet ‘rastura’

Rane reakcije na film govore o mogućim nominacijama za Oscara u kategoriji najboljeg filma i najboljih ženskih uloga. Vjerujemo da će obožavatelji Meryl Streep poludjeti za ovom ulogom. Posebno za glazbenim dijelom gdje Meryl suvereno repa!

Na kraju ove nevjerojatne i nimalo ugodne 2020., zahvaljujući jednom filmsko-glazbenim spektaklu, mogli biste je završiti u pozitivnom svijetlu. ‘Prom’ (Maturalna zabava) savršena je prilika da na nekoliko sati zaboravite na brige i uživate u vrhunskoj zabavi.



Dee Dee Allen (Meryl Streep) i Barry Glickman (James Corden), zvijezde su newyorških pozornica čija je karijera upala u krizu. Njihov skupi novi show na Broadwayu veliki je promašaj koji je iznenada doveo u pitanje njihove daljnje projekte.

Cinični i neuspješni glumci u misiji ispravljanja nepravde
U međuvremenu, u gradiću Indiani, srednjoškolka Emma Nolan (Jo Ellen Pellman) doživljava sasvim drugu vrstu tragedije. Unatoč podršci ravnateljice srednje škole (Keegan-Michael Key), predsjednik udruge roditelja zabranio joj je prisustvovanje maturalnoj zabavi sa njezinom djevojkom Alyssom (Ariana DeBose). Dee Dee i Barry, nakon što saznaju o skandalu, odluče ispraviti nepravdu i pomoći djevojkama u nevolji te na taj način uskrsnuti njihove posrnule statuse. Kreću na put u Indianu s Angie Dickinson (Nicole Kidman) i Trentom Oliverom (Andrew Rannells), još jednim parom ciničnih i neuspješnih kazališnih glumaca koji traže profesionalni uspjeh.
No, četvoro glumaca ipak shvate kako se neke stvari ne mogu riješiti preko noći. Dok se oni okupljaju kako bi Emmi priuštili maturalnu noć, u kojoj može uistinu slaviti sa svojom djevojkom, oni započinju i s vlastitim transformacijama u bolje i iskrenije ljude.

Maturalna zabava za sve
Redatelj Ryan Murphy pogledao je brodvejsku produkciju “The Prom” u siječnju 2019. u kazalištu Longacre i odmah je znao da želi snimiti filmsku adaptaciju u okviru svog producentskog angažmana na Netflixu. Vrlo brzo je dobio zeleno svjetlo. U svojoj trećoj redateljskoj ulozi Murphy, šestostruki dobitnik Emmyja, pronašao je savršeno djelo koje okuplja sve njegove kreativne izraze s ovim glazbeno potresnim materijalom. Nakon što je vidio Broadwayev show, Murphy je posegnuo za glumcima koji su bili njegov prvi izbori, među kojima su bili James Corden, Nicole Kidman, Meryl Streep i Kerry Washington, te im predstavio ideju. U roku od jednog tjedna, četvorica glumaca su rekli ‘da’.
Početkom veljače 2019. imao je sve glumce, producente i plan snimanja u prosincu. Za vrijeme snimanja, produkcija mjuzikla na Broadwayu već se zatvorila, ali ipak, Murphy je svoju pozitivnu poruku želio donijeti globalnoj publici. Film je dovršen u srpnju i ovih blagdana dolazi na platformu Netfilx.

Prekid snimanja zbog pandemije
U filmu postoji slogan koji kaže: “Organizirajmo maturalnu zabavu za sve” i to je ono s čime je Murphy bio najviše povezan. “Tema filma je borba protiv netolerancije i mislim da smo se svi tako osjećali u životu”, kaže. “Svaki dan to mi je činilo radošću.”
Kad su ostalo još desetak dana za završetak snimanje, došlo je do stanke zbog mjera protiv pandemije. “Upravo smo završili snimanje scene u kojoj Nicole Kidman izvodi glazbenu numeru “Zazz ” i to je bila noć kad smo saznali da je Tom Hanks obolio od korona virusa”, kaže Murphy. Budući da su značajne scene i dalje preostale za snimanje, cijela je zemlja zapala zbog pandemije COVID-19. Mogućnost dovršetka proizvodnje i planiranog blagdanskog puštanja u promet bila su dovedene u pitanje.

Zadnje scene snimljene u strogim uvjetima
Ted Sarandos, Netflixov izvršni direktor i glavni direktor sadržaja i redatelj Murphy, željeli su da film bude objavljen prije Božića. Murphy kaže: “U tom trenutku kazališni profesionalci nisu radili četiri mjeseca, a mi smo znali da moramo naći način da ponovno pokrenemo produkciju i dovršimo film. I zbog nas i svih onih koji su bili angažirani na projektu.”
Sa skupinom epidemiologa, Netflix i Murphy stvorili su strogi industrijski protokol za povratak u proizvodnju i snimanje posljednjih završnih scena. I na sveopće zadovoljstvo, očekuje nas prava poslastica za blagdane.

Hoće li Meryl Streep osvojiti Oscara?
Rane reakcije na završeni film govore o mogućim nominacijama za Oscara, prvenstveno u kategoriji najboljeg filma i najboljih ženskih uloga.

Vjerujemo da će obožavatelji Meryl Streep poludjeti za ovom ulogom. Posebno za glazbenim dijelom gdje Meryl suvereno repa! Zanimljivo odradila je to u prvom pokušaju i nije morala ponavljati scenu. Što još jednom samo pokazuje da nema toga što Meryl Streep ne može učiniti!!!

 

Film je dostupan Netflixu streamingu od 11. prosinca.

Fotografije: Netflix

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime