Utorak, 26 ožujka, 2024

Prstenovi moći: Donosimo sve detalje o seriji nastaloj prema popularnoj franšizi Gospodar prstenova

Očekuje se da će "Prstenovi moći" imati dugih pet sezona i biti najskuplja serija u povijesti TV-a, teda će Amazon potrošiti najmanje milijardu dolara na njegovu produkciju

Tolkienov svijet se širi! “Prstenovi moći” ili “The Rings of Power” je epska dramska serija koja stiže na Amazon Prime Video, a riječ je o nastavku filmova “Hobit” i “Gospodar prstenova” nastalima prema knjigama J.R.R. Tolkienova.



Ovo je prva visokobudžetna fantastična serija u stilu “Game of Thrones” u produkciji Amazonovog studija. Očekuje se da će “Prstenovi moći” imati dugih pet sezona i biti najskuplja serija u povijesti TV-a, te da će Amazon potrošiti najmanje milijardu dolara na njegovu produkciju.

O čemu je riječ u seriji?

Smješten tisućama godina prije događaja u Hobitu, serijal će pratiti kovanje 20 prstenova moći (tri za vilenjačke kraljeve, sedam za gospodare patuljaka, devet za smrtnike i jedan za Mračnog gospodara). Kao i svaka moć, i ova kvari umove onih koji su je držali, a nakon vremena mira, zlo se vraća u Međuzemlje. Serija će također vjerojatno posjetiti kultne LOTR lokacije kao što su Misty Mountains i glavni grad vilenjaka Lindon.

Showrunner Patrick McKay je kazao: “Prstenovi za vilenjake, prstenovi za patuljke, prstenovi za muškarce, a onda jedan prsten koji je Sauron koristio da ih sve prevari. To je priča o stvaranju svih tih moći, odakle su došli i što su učinili svakoj od tih rasa.”

Je li serija zasnovana na knjizi?

Iako se “Prstenovi moći” / “The Rings of Power” ne temelji ni na jednoj knjizi, prema Vanity Fairu, inspiraciju će uzeti iz goleme pozadinske priče koju je J.R.R. Tolkien izložio u dodacima trilogiji LOTR.

Tko je u glumačkoj ekipi?

Glumačka ekipa serije uključuje poznate likove, ali i one nove. Za “Prstenove moći” Hugo Weaving je predao baklju gospodara Rivendella Robertu Aramayu.

Jedna od protagonistica serije je Galadriel, eterična vilenjačka kraljica koju je proslavila Cate Blanchett u filmskoj trilogiji Petera Jacksona. Serija će pratiti njezinu mlađu verziju, koju glumi Morfydd Clark.

Nove zvijezde popunit će postavu od 22 glumca, uključujući Owaina Arthura kao podzemnog princa Durina IV, Sophiu Nomvete kao patuljastu princezu Disu i Ismaela Cruz Córdova kao silvan vilenjaka Arondira.

Prva sezona od devet epizoda trebala bi se premijerno prikazati u petak, 2. rujna na Amazon Primeu. Mi jedva čekamo!

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime