Utorak, 23 srpnja, 2024

Stigla je 6. sezona serije ‘Kruna’: Donosimo sve poznate detalje

'Kruna' je završila pozivom princeze Diane u St. Tropez od strane Mohameda Al-Fayeda 1997.godine. Kasnije te godine, točnije u kolovozu, oboje pogibaju u stravičnoj automobilskoj nesreći u Parizu nakon što su ih lovili paparazzi

Posljednja sezona igrano-dokumentarne serije “Kruna” stigla je na Netflix. Radnja šeste sezone odvijati će se u kasnim 90-tima i ranim 2000-tima što znači da ćemo vidjeti i tragičnu smrt princeze Diane. “Kruna” je tijekom godina izazivala puno kontroverza zbog načina kako su neki događaji prikazani, a reagirala je i Buckinghamska palača. Pojedini članovi kraljevske obitelji izjavili su da ne gledaju seriju, ali da su je vidjeli. 



Tko će glumiti princezu Dianu?

U petoj sezoni serije, princezu Dianu je glumila Emma Corrin, no u šestoj sezoni to neće biti slučaj. Preminulu princezu od Welsa ponovno će glumiti Elizabeth Debicki. Dominica Westa ćemo ponovno gledati kao princa (sada kralja) Charlesa. 

 

Časopis Deadline je u rujnu 2022. objavio da su našli glumce koji će glumiti mladog Williama i Kate za potrebe snimanja šeste sezone. Odlučeno je da će dvoje glumaca glumiti princa Williama. Rufus Kampa princa će glumiti dok je imao 15 godina, u dobi kad mu je majka poginula u prometnoj nesreći. Ed McVey utjeloviti će Williama u njegovim studentskim godinama u St. Andrewsu. Upravo je to mjesto gdje su se on i njegova buduća žena Kate Middelton upoznali. Živahnu Kate koja je voljela partijati u studenskim danima glumiti će Meg Bellamay, kojoj je ovo prva velika uloga. 

Ostala glumačka postava

Kraljicu Elizabethu glumiti će Imelde Staunton, a njezinu sestru princezu Margaret Lesleya Manvillea. Kraljičinog muža princa Philipa glumiti će Jonathan Pryce. Olivia Wiliams će opet glumiti Camillu Parker Bowles. Dečka Lady Di, Dodija Fayeda, s kojim je i bila u trenutku nesreće glumiti će Khalid Abdalle. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by The Crown (@thecrownnetflix)

O čemu se je bila posljednja sezona?

‘Kruna’ je završila pozivom princeze Diane u St. Tropez od strane Mohameda Al-Fayeda 1997.godine. Kasnije te godine, točnije u kolovozu, oboje pogibaju u stravičnoj automobilskoj nesreći u Parizu nakon što su ih lovili paparazzi. To je zanimljiv uvod za sezonu koja uskoro dolazi, a trebala bi prikazivati događaje između 1997. pa sve do 2005. godine. 

Glumica Claudia Harrison koja glumi kraljičinu kći, princezu Annu, rekla je kako je jedna od zadnjih scena koju su glumci snimili bila vjenčanje Camille Parker Bowls i princa Charlesa. Znači li to da ćemo doista vidjeti i taj događaj koji nije oduševio većinu britanske javnosti?

26 godina od smrti princeze Diane: Kako je promijenila kraljevsku obitelj?

Jedan od najmisterioznijih i najtužnijih događaja u povijesti britanske kraljevske obitelji, smrt princeze Diane, biti će dio šeste sezone. Tvorac serije Peter Morgan izjavio je kako sama nesreća koja se dogodila 31. kolovoza neće biti prikazana na televiziji. 

“Strahovali smo doći do ove točke. Iako mirno nastavljamo dalje, pošteno je priznati da postoji određena tjeskoba- opipljiv osjećaj da smo pomalo na rubu. Mislim, postoji bombaška osjetljivost oko ovoga.”– izjavio je Morgan. 

U studenom prošle godine pojavile su se slike sa seta na kojima se jasno vidi Elizabeth Debicki u kupaćem kostimu životinjskog uzorka, nalik onakvome kakvog je Diana imala na odmoru neposredno prije svoje smrti. Ne sumnjamo da će nova sezona “Krune” biti zanimljiva i puna kontroverza, pa s nestrpljenjem iščekujemo njen dolazak. 

Naslovna fotografija: Unsplash

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime