Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Jedva čekamo: Stiže spin-off serija koja će završiti tamo gdje je Kruna započela!

. S obzirom na to da će se serija usredotočiti na različite kraljeve, ovaj put intriga neće biti oko toga koji će glumac zamijeniti kolegu njihovog mlađeg lika, već će biti oko toga tko će glumiti četiri ključna vladara

Obožavatelji Netflixove nevjerojatno popularne “The Crown”/ “Kruna” će biti oduševljeni!  Uskroro bi na male ekrane trebala doći spin-off serije koja je zaludjela svijet. 



Variety tvrdi da će nova serija biti prequel postojećeg narativa (koji se temelji na usponu kraljice Elizabete II na prijestolje i godinama koje slijede). Prema izvoru, prequel će započeti smrću kraljice Viktorije 1901. godine, pokrivajući vladavine četiri kralja, Edwarda VII, Georgea V, Edwarda VIII i Georgea VI. Posljednje godine posljednjeg kralja bile su pokrivene u prvoj sezoni “Krune”. Nova serija će završiti tamo gdje “Kruna” počinje. Vjenčanjem kraljice Elizabete II i princa Filipa, pet godina prije nego što je postala kraljica 1947. godine.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by The Crown (@thecrownnetflix)

Serija “Kruna” je trenutačno u fazi snimanja 5. sezone

Tvorac serije The Crown, Peter Morgan također je uključen u pisanje nove serije, za koju  Variety tvrdi da će trajati pet sezona. Ovu vijest pozdravljaju dugogodišnji obožavatelji serije, koja je prvi put objavljena 2016. U to je vrijeme Claire Foy predvodila glumačku postavu kao mlada kraljica Elizabeta uz Matta Smitha kao njezinog supruga, princa Philipa.

Od tada, svaka sezona pokriva određeno razdoblje života Njezina Veličanstva, a posljednja sezona, četvrta, dolazi do ranih 1990-ih kada su tabloidi krenuli pisati o teškom braku princeze Diane i princa Charlesa. Peta sezona bi trebala biti objavljena u studenome, otkrivajući potpuno novu postavu glumaca.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by The Crown (@thecrownnetflix)

Tko će se pojaviti u spin-off seriji?

Dok još uvijek nije poznat naslov nove serije, ali lako je zamisliti kako će se produkcija odvijati ovoga puta. S obzirom na to da će se serija usredotočiti na različite kraljeve, ovaj put intriga neće biti oko toga koji će glumac zamijeniti kolegu njihovog mlađeg lika, već će biti oko toga tko će glumiti četiri ključna vladara.

U međuvremenu, nema sumnje da će peta sezona “Krune” privući pažnju obožavatelja, kao što su to napravile prethodne sezone. Samo četvrta sezona privukla je više od 30 milijuna gledatelja dok su Emma Corrin i Josh O’Connor zauzeli središnje mjesto u seriji, glumeći Charlesa i Dianu. Olivia Colman odglumila je samu Kraljicu i za tu maestranu izvedbu je kući ponijela naradu Emmy. 

U petoj sezoni australska glumica Elizabeth Debicki glumit će princezu Dianu, dok će britanska filmska legenda Imelda Staunton, završiti seriju kao posljednja kraljica Elizabeta II. 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime