Nedjelja, 24 ožujka, 2024

Svemu dođe kraj: Opraštamo se od nekih omiljenih Netflixovih serija

Netflix posljednjih nekoliko mjeseci objavljuje serije kojima je došao kraj, a zbog mnogih smo održali minutu šutnje. U nastavku donosimo serije koje Netflix prestaje snimati tijekom ove godine, a u čijem smo gledanju posebno uživali

Netflix je mnogima omiljeno mjesto za pronalazak novih serija, a iz godine u godinu svojom produkcijom podižu standarde istih na zavidnu visinu. Neke od najgledanijih serija na streaming platformi su proizašle upravo iz Netflixove tvornice, a čini se da su za nas pripremili veliki broj iznenađenja i za budućnost.



Međutim, svemu lijepome dođe kraj, pa tako i našim omiljenim serijama. Istina je da bi neke od njih mogli gledati još 100 sezona i vrlo vjerojatno nam ne bi dosadile, ali isto tako shvaćamo da ponekad radnja nema nastavka ili da isti može ugroziti cjelokupni doživljaj serije. Netflix  posljednjih nekoliko mjeseci objavljuje serije kojima je došao kraj, a zbog mnogih smo održali minutu šutnje. U nastavku donosimo serije koje Netflix prestaje snimati tijekom ove godine, a u čijem smo gledanju posebno uživali.

1/ After Life

U mračnoj komeidji “After Life”, Tony (Ricky Gervais) pokušava pronaći novo značenje života nakon što mu žena umre. U siječnju je serija emitirala svoju treću i posljednju sezonu. 

2/ Raising Dion

Temeljen na stripu Dennisa Liua, “Raising Dion” prati samohranu majku (Alisha Wainwright) koja odgaja svog supermoćnog sina Diona (Ja’Siah Young) nakon očeve smrti. Serija koja je emitirana 2019., napravila je dugu pauzu u produkciji tijekom pandemije, a vratila se u veljači 2022. sa svojom drugom i posljednjom sezonom.

3/ The Last Kingdom

Prilagođena iz serije knjiga Bernarda Cornwella “Saksonske priče”, ova povijesna drama prati putovanje Uhtreda (Alexander Dreymon) odgojenog u Vikingu dok pokušava zatražiti pravo prvorodstva usred rata. Serija je premijerno prikazana na BBC-ju 2015., ali ju je Netflix kupio 2018. Iako je serija završila nakon pet sezona u ožujku, uskoro se očekuje snimanje dugometražnog filma.

4/ Grace and Frankie

U ovoj komediji, Grace (Jane Fonda) i Frankie (Lily Tomlin) stvaraju nevjerojatno prijateljstvo dublje od romantične ljubavi nakon što ih njihovi muževi ostave jedno zbog drugog. Nakon godina nominacija za TV nagrade, “Grace i Frankie” je došao kraju u travnju 2022. nakon sedam sezona prikazivanja.

5/ Ozark

Roditelji iz predgrađa Martin (Jason Bateman) i Wendy Byrde (Laura Linney) sele svoje tinejdžere u Ozarks nakon što shema narkokartela u kojoj su zapeli krene po zlu, a utonu u život pun zločina. Hit serija je završila 2022. svojom četvrtom i posljednjom sezonom, koja je premijerno prikazana u dva dijela tijekom siječnja i travnja.

6/ Peaky Blinders

Britanska kriminalistička drama “Peaky Blinders” prati uličnu bandu koja radi pod budnim okom svog šefa, Tommyja Shelbyja (Cillian Murphy), uoči Prvog svjetskog rata. Iako je izvorno bio BBC-jeva serija, Netflix je 2014. kupio prava na seriju. Nakon emitiranja šeste sezone u lipnju, scenarist Steven Knight najavio je da će umjesto sedme sezone biti objavljen spin-off film.

7/ Locke and Key

Temeljen na istoimenom serijalu stripova Joea Hilla i Gabriela Rodrígueza, “Locke & Key” prati braću i sestre koji se sele u očev rodni grad nakon njegovog preranog ubojstva i pronalaze zbirku tajanstvenih, čarobnih ključeva. Fantastična drama nedavno je dobila treću i posljednju sezonu. 

8/ Dead to Me

U “Dead to Me” Jen (Christina Applegate) i Judy (Linda Cardellini) povezuju se na tečaju  tugovanja, ali ubrzo shvaćaju da su im životi više isprepleteni nego što su isprva mislile. Nakon pauze od snimanja, očekuje se da će “Dead to Me” završiti svojom trećom sezonom u Netflixovoj jesenskoj postavi.

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime