Ponedjeljak, 25 ožujka, 2024

Tračerica 2.0: Donosimo sve o prvoj epizodi reboota (pazi, spojleri)!

Tek u finalu originalne serije otkrili smo tko stoji iza bloga 'Tračerica', iako se nekoliko puta kroz seriju provlačila ta priča. U rebootu su stvari, mogli bismo reći, u potpunosti drugačije

Devet godina nakon što je završila s prikazivanjem na The CW, skandalozna serija ‘Tračerica’ ponovno otkriva tajne bogate djece iz New Yorka. Ono što je između drama i skandala pokretalo radnju i izdvajalo Tračericu od ostalih serija je upravo sama Tračerica.



Glas koji nas je uvodio u svaku epizodu, komentirao aktualna događanje te nas ostavljao s mnogim pitanjima na kraju epizode. Tek u finalu serije otkrili smo tko stoji iza bloga ‘Tračerica’, iako se nekoliko puta kroz seriju provlačila ta priča. U rebootu su stvari, mogli bismo reći, u potpunosti drugačije.

S obzirom da se prva sezona snimala od 2007. do 2012. godine, blog i SMS poruke nisu više način komunikacije tinejdžera, već popularna društvena mreža Instagram.
U prvoj epizodi odmah saznajemo tko stoji iza Instagram profila Gossip Girl 2.0 tj. Tračerica 2.0 te cijela serija gubi taj mistični dio.
“Osjećao sam da je stari načim ‘komuniciranja’ zapravo out, a razlog za ponovnog pokretanje serije moja je želja za prikažemo nešto novo”, otkrio je showrunner Joshua Safran za TVLine.

Kako nastaju postovi koje objavljuje Tračerica?

U originalnoj seriji, kada nismo znali da je Dan prava Tračerica, njegov je lik radio mnoge užasne stvari, poput objavljivanja posta dok sa sestrom jede vafle, iako je znao da će joj to uništiti život.
Ovaj put nam serija želi prikazati sve stvari koje je Dan radio kad je bio Tračerica, a koje do sada nisu prikazane. Ovoga puta je za pokretanje Tračerice zaslužna grupa učitelja u elitnoj srednjoj školi Constance Billard – koju predvodi Kate Keller (Tavi Gevinson). Iako Kristen Bell još uvijek posuđuje glas Tračerici, ponovno pokretanje ovakve vrste komunikacije pruža nam uvid u događaje iza kulisa i saznajemo kako svaki post koji mijenja živote zlatne mladeži nastaje i zašto se objavljuje.
“Ono što želimo pokazati jest da nitko ne može uspješno glumiti Boga”, objašnjava Safran i dodaje: “Pitanje je: Koliko dugo mislite da možete? I što to zapravo znači? Što se, primjerice, Kate više približava Zoyi i nekoj drugoj djeci, to će joj posao biti teži. Postoji niz teških odluka koje će ona morati donijeti.”

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Gossip Girl (@gossipgirl)

Postoje velike razlike između originala i reboota

Tračerica ovog puta ima i malo drugačiju misiju. Dok je u originalu za sebe govorila kako je ‘jedini izvor skandaloznih života elite na Manhattanu’, Tračerica 2.0 najavljuje se kao ‘jedini izvor istine koja stoji iza skandaloznih laži elite u New Yorku’. To se može činiti kao mala razlika zbog željene promjene, ali je ipak dobro promišljena.

“Fora je uvijek bila da ni u originalnoj emisiji nisu svi živjeli na Upper East Sideu. Tračerica i sada otkriva skandalozne laži, a ne samo tajne iz života. U svemu tome postoje male suptilne promjene koje odražavaju naš svijet. Ona vam ne pokazuje samo bogate ljude, ona izlaže laži bogatih ljudi. Dan je u originalnoj seriji bio najsiromašnije dijete i živio je u Dumbu, a u rebootu najbogatiji lik živi u Dumbu. Htio sam pokazati ono što je New York danas. Ljudi žive svugdje. Nijedan dvadesetogodišnjak pri zdravoj pameti ne želi živjeti na Upper East Sideu”, otkriva Safran.

Tinejdžeri su se također promijenili otkako je originalna Tračerica završila 2012. godine – postali su svjesniji jer odrastaju u doba interneta i društvenih mreža.
“Oni znaju svijet u kojem žive. Znaju da će se o njima razgovarati gdje god dođu. Također, ne možete napisati priču bez razmišljanja o odnosima likova s ​​njihovim telefonima. Telefonska koreografija, ideja da smo svi povezani s telefonima, potpuno je nova stvar. Ovoj djeci također dopuštamo malo više zabave. Djeca su u originalnoj seriji doživljavala  puno stresa i drame. Nad svima su se nadvili tamni oblaci. Na početku reboota izgleda da su sretniji, no kada u njihov život uđe Tračerica, to označava početak ludila za sve.”

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Gossip Girl (@gossipgirl)

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime