Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Upoznajte Almu Dautbegović-Voloder – TV osobu godine u BiH

Regionalno zaštitno lice N1 televizije je Alma Dautbegović-Voloder, urednica na N1 Sarajevo. Prva jutarnja kava uz Almin Novi dan prija bolje, ona pršti pozitivom i spremnošću da svaku temu obradi na izrazito topao način. Zbog toga ju je Ladies In Magazin proglasio TV osobom godine

N1 televizija nedavno je obilježila sedam godina postojanja. U tom se razdoblju pozicionirala kao medij koji je uvijek na mjestu događaja, s relevantnim sugovornicima iz cijelo regije. Regionalno zaštitno lice N1 televizije je Alma Dautbegović-Voloder, urednica na N1 Sarajevo.



Prva jutarnja kava uz Almin Novi dan prija bolje, ona pršti pozitivom i spremnošću da svaku temu obradi na izrazito topao način. Zbog toga ju je Ladies In Magazin proglasio TV osobom godine na izmaku. Alma nam priznaje koliko joj priznanje znači i progovara o tome po čemu se u ne potpuno slobodnom okruženju za novinare N1 izdvaja te otkriva kako se osjeća dok radi.

TV osoba ste godine u BiH. Čestitamo! Kakav je osjećaj?

Nestvaran da budem iskrena. Kada su me pozvali iz direkcije Ladies In Magazina, moje pitanje je bilo da nije skrivena kamera u pitanju. Srećom nije. Nestvaran osjećaj, jako sam ponosna, sretna, zadovoljna.

Što mislite da je dovelo do toga da pobijedite?

Mislim da se jako vidi koliko ja volim posao koji radim i koliko zaista svakoj sekundi u eteru pristupam ozbiljno i odgovorno. Od prvog trenutka kada sam stala pred mikrofon sa 13 godina na radiju, pa evo do sada, ja ovaj posao radim sa istim žarom i mislim da je to – to.

Većinom smo duša od naroda

Vašu zemlju doživljavamo kao otvorenu zemlju širokih duša i otvorenih zagrljaja  prema nama koji povremeno dolazimo. Jeste li takvi i međusobno i koliko se, s obzirom na to, teško ili lako izdvojiti iz mase?

Nisam ljubitelj generalizacije. Mislim da u svakom segmentu života postoji i plus i minus, tako i u odgovoru na Vaše pitanje. Većinom smo duša od naroda.

Ispred kamere ste uvjerljivi, šarmantni, precizni i dominantno topli. Kako se Vi osjećate dok radite?

Hvala, Saša, na ovako divnim komplimentima. Od srca. Ja se, dok radim, osjećam kao da sjedim na krovu svijeta jer nekako i doživljavam svoj posao kao važan segment života. Medij ima veliku odgovornost, javna riječ je važna kada se izgovara. Moj subjektivni osjećaj je kao da lebdim.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Alma Dautbegović – Voloder (@almicadv)

Po čemu se N1 u BiH izdvaja od ostalih medija u zemlji?

Po točnoj i provjerenoj informaciji prije nego što se objavi. Po konvergenciji televizije i weba.

Koliko pratite hrvatske medije i što biste izdvojili od onoga što gledate kod nas?

N1 Zagreb – izdvajam, naravno, Novi dan.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Alma Dautbegović – Voloder (@almicadv)

Još osjećamo vibracije tjedna kad je film “Quo vadis, Aida?” pokorio Europu i BiH doveo u središte filmskog svijeta. Što Vama znači taj film?

Ovaj film je još jednom pokazao koliko je umjetnost važna, koliko se kroz umjetnost priče poput ove, o genocidu u Srebrenici, mogu ispričati na način da svijet čuje o njima, da Obama kaže da mu je to jedan od deset najvažnijih filmova. Meni je sve što govori o mojoj domovini na ovakav način, izuzetno važno.

Svaki sugovornik je važan

Je li ova nagrada za film možda i poruka onima u Hrvatskoj koji dovode u pitanje zvjerstva Srebrenice?

Žao mi je ako im treba nagrada za to.

I Danis Tanović ima hit film – “Deset u pola”. Koliko Vas je on zabavio?

I zabavio, i nasmijao, i opustio. Ono je film u punom smislu riječi 

Dakle, deset u pola draže na velikom platnu nego na tanjuru?

Hahaha, definitvno.

Pratite li hrvatski film?

Kako da ne? Sve za što imam osjećaj da se treba vidjeti, pogledati, pročitati, ja to i radim.

Koji Vam je sugovornik još neostvarena želja?

Nemam ja takvih želja. Svaki sugovornik je važan.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Alma Dautbegović – Voloder (@almicadv)

Pratili ste godinama Eurosong. Što Vas je od poslovnih zadataka izvan zemlje posebno oduševilo?

Svaki Eurosong je bio posebno iskustvo, a pratila sam osam Eurovizija. To je jedna potpuno nevjerojatna manifestacija, jedno nestvarno iskustvo. Toliko energije na jednom mjestu, toliko posebnih i individualnih osobnosti svake zemlje koja dolazi pokušati ostvariti svoje evrovizijske snove… Toliko želje, hrabrosti, toliko nastojanja da se pruži nešto novo, pokaže koliko zna. Toliko demonstracije svjetske produkcije koja ostavlja bez daha.

Vaša šarmantna prepoznajnica je – Ne mijenjajte kanal, na pravom ste mjestu. Slušaju li to i Vaši ukućani ili ipak mijenjaju kanal?

Moj Saša, kod mene se gleda, kako bismo rekli, National Geographic i svi kanali s crtanim filmovima. Kod mene dva sina ipak mijenjanju kanal . Za njih je mama ipak mama u kući.

Naslovna fotografija @almicadv

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime