Petak, 19 srpnja, 2024

Pogled kroz ekran: Ivana Petrović – književnica među novinarima ili moć pojedinca u kolektivu

Nedjeljni Dnevnik ima jedan dodatni kristal u lančiću - 'Pregled tjedna Ivane Petrović'. Šest i pol minuta zbog kojih mi bude drago i što jedan misli da ima pravo na virus, drugi preko trećeg bilda rastući ego zbog nedovoljno atraktivne funkcije, poručujući četvrtom da je pametniji i čišći od njega

Nedjelja i nije Bog zna kako zanimljiv dan. Sastoji se mahom od nekih tradicionalnih situacija od kojih se odstupi samo u iznimnim slučajevima. Kava s prijateljem kao rezime tjedna što izmiče, popodne pokoji nastavak serije s popisa što čeka da prođe gužva, a sve zapravo, nećemo se lagati, s ciljem da se dočeka termin informativnih emisija.Mogu vam lagati pa reći da mi ne smeta kad u vrijeme informiranja zvoni telefon, ali to ne bi bila istina. Isto kao i to da postoji više od tri osobe kojima ću se bezuvjetno javiti dok traje Dnevnik. Iako… kad malo bolje razmislim, dvoje su novinari pa neće ni zvati tada.

Ljubav se manifestira u 19.15

Volim da me se voli s ekrana. To danas nije često, ali kad je – onda je intenzivno do neba i nadoknađuje sve ono zbog čega se nekad, kao gledatelj, osjećam loše. Ljubav se manifestira u 19.15 već više od desetljeća uz Dnevnik Nove TV. Taj labos kvalitete najbolje informativne minute donosi uz najkvalitetnija imena ove profesije. Nedjeljni Dnevnik, pak, ima jedan dodatni kristal u lančiću – “Pregled tjedna Ivane Petrović”.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli DNEVNIK.hr (@dnevnikhr)

Šest i pol minuta zbog kojih mi bude drago i što jedan misli da ima pravo na virus, drugi preko trećeg bilda rastući ego zbog nedovoljno atraktivne funkcije poručujući četvrtom da je pametniji i čišći od njega. Sve to volim ako ću na kraju tjedna od Ivane čuti narodski jednostavno rečeno – ”dajte najte”. Minule je nedjelje i prvom i drugom pa sve do najmanje četvrtog poručila da ljudima u Hrvatskoj koji se bore s egzistencijom poklone za blagdane neće kupiti počasno-zaštitna bojna. Nitko tako ne može povezati likove iz književnosti s današnjim trenutkom, ali i završiti priču slatko – kuhanjem pekmeza i nadom da nisu baš svi prsti u nas uhvaćeni u pekmezu.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli DNEVNIK.hr (@dnevnikhr)

Snižava umjetno uzvišene i uzvisuje nemarom snižene

Ivana Petrović, vanjskopolitička intelektualka vjerojatno zna sve točke optužnice i presude balkanskim krvnicima do najsitnijih detalja, ali isto tako i retke klasika književnosti na koje se često referira. Kao takva nepogrešivo svojim komentarima detektira problem, snižava umjetno uzvišene i uzvisuje nemarom snižene društvene vrijednosti. I tako, vjerojatno i sama nesvjesna vrijednosti prosvjećuje puk i osvjetljava profesiju.

A kad joj dodamo redakcijskog sudruga Andriju Jarka, kojeg ovdje zovemo Amadeusom medija, onda imamo dvoje ljudi koji su uspjeli ono najviše – svojom osobnošću, inteligencijom, karakterom i karizmom postati sinonim struke, oni od kojih učimo, zbog kojih imamo propuštene pozive na telefonu i oni koje volimo. Jer i oni vole nas.

Fotografija Press Nova TV

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime