Utorak, 26 ožujka, 2024

Pogled kroz ekran: Andrija Jarak – transfer koji je zatresao medijsku scenu

Od njega se uči koncentracija, konciznost i jednostavnost izričaja, pred kamerom je jedan od nas gledatelja. Kod Jarka nema viška riječi, malo vremena pretvara u dovoljno, čovjek je uvijek na prvom mjestu

Od zadnjeg Pogleda tektoni su zatresli medijsku scenu. Zaštitno lice Nove TV, sinonim za struku kakvu želimo, poznamo i trebamo, najbolji od nas – Andrija Jarak ima novu TV kuću. Nakon 17 dugih godina Novu TV zamijenio je RTL-om!Amadeus medija, kako mu u ovoj kolumni tepamo, smiksao je preko četiri tisuće javljanja uživo u najgledanijoj informativnoj emisiji u državi, a neugodno mi je i reći koliko ih pamtim da me se službeno ne bi proglasilo najvećim stalkerom televizijskog maga. Mogu samo četiri tisuće puta reći hvala za sve najvrednije što znam.

Pogled kroz ekran: Dnevnik Nove TV ima najistančaniji osjećaj za gubitke

Čovjek je uvijek na prvom mjestu

Svu će svoju koncentraciju sada usmjeriti u nove izazove na drugoj televiziji, miksat će na studijskom flooru, a mnogi će plesati od sreće. A kad on uključi mixer – vrijeme staje, svakodnevica dobije smisao, život je lijep. Kao jedan jedini pojedinac popravit će krvnu sliku ove komercijalne televizije.

Od njega se uči koncentracija, konciznost i jednostavnost izričaja, pred kamerom je jedan od nas gledatelja. Kod Jarka nema viška riječi, malo vremena pretvara u dovoljno, čovjek je uvijek na prvom mjestu. 

Bili ste najbolji domaćini, zbog vas sve ima smisla“, piše u zaključku objave na društvenim mrežama. Dok nestrpljivo čekamo nove TV simfonije, Amadeusu želimo da kreativno odmara.

Novinari su krivi za sve u ovoj zemlji

Odmora antivakserske zajednice nije bilo. Bezumna prosvjednička groznica subotnjeg poslijepodneva u Zagrebu dokačila je i medije. Naši su kolege onemogućeni u radu, verbalno se vrijeđalo kolegicu s Nove TV, istrgnulo mikrofon, dakle sredstvo za rad, kolegici s AlJazeere, a između svih mogućih poruka koje su prosvjednici protiv svega vezanog uz borbu s virusom prenosili nečiji se dlan našao na glavi kolege Gorana Latkovića s RTL-a.

I onda – šok i nevjerica! To je, zamislite čuda, postala prva vijest, a Goran nema nikakvih tragova nasilja. Zašto ne može slobodno raditi na skupu onih koji se bore za slobodu glavno je pitanje? Odgovora nema.

Novinari su krivi za sve u ovoj zemlji, to već postaje konstanta. I nije to neki teret koji mi ne možemo nositi. Samo je ružno. I netočno je. S jedne strane otkrivamo afere, s druge nas se mrzi jer smo “plaćenici”. Uviđate nelogičnost, dok generalizirate? Naravno da ni tu nije sve idealno, ali je nedopustivo pristati biti dio kolektivne krivnje. Dok smo kolektivno krivi, za mene nitko nije kriv. 

Virus je podijelio, ruku na srce, nikad odveć cjelovito društvo. U komunikaciji šumova ima više nego ikad, ali jedna rečenica biskupa koadjutora Mate Uzinića iz Otvorenog ovaj tjedan je sve što o temi cijepljenja morate znati:

Radije bih umro od cjepiva nego živio sa spoznajom da sam nekoga zarazio.” 

 Amen.

 

Naslovna fotografija: press Nova TV

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime