Subota, 27 srpnja, 2024

Uskoro na SkyShowtimeu: Film s dvostrukom oskarovkom Cate Blanchett u glavnoj ulozi

Film ‘TÁR’ je ostvarenje u produkciji studija Focus Features i Universal Pictures International, a bit će ekskluzivno dostupan za streaming na SkyShowtime od ponedjeljka, 30. listopada. Todd Field je producent, scenarist i redatelj ovog filma, u kojem je Cate Blanchett dobila ulogu čuvene glazbenice Lydije Tár. ‘TÁR’ duboko istražuje promjenjivu prirodu moći, te njezin utjecaj […]

Film ‘TÁR’ je ostvarenje u produkciji studija Focus Features i Universal Pictures International, a bit će ekskluzivno dostupan za streaming na SkyShowtime od ponedjeljka, 30. listopada. Todd Field je producent, scenarist i redatelj ovog filma, u kojem je Cate Blanchett dobila ulogu čuvene glazbenice Lydije Tár.



‘TÁR’ duboko istražuje promjenjivu prirodu moći, te njezin utjecaj i trajnost u suvremenom svijetu. Lydia Tár se smatra jednom od najuglednijih živućih skladateljica i dirigentica, a također je i prva žena na čelu poznatog njemačkog orkestra.

Intenzivno putovanje kroz moć i raspad uspješne glazbenice

U filmu redatelja Todda Fielda, koji je triput bio nominiran za Oscara, publika upoznaje Lydiju Tár, čiji lik tumači dvostruka dobitnica Oscara, Cate Blanchett. Lydija je na vrhuncu svoje karijere, priprema se za predstavljanje svoje knjige i uzbuđeno očekuje izvedbu Mahlerove Pete simfonije uživo. Međutim, tijekom narednih tjedana, njezin život se neočekivano raspadne na nevjerojatan način. Ovaj film donosi intenzivno razmišljanje o moći, te njezinom utjecaju i trajnosti u suvremenom društvu.

U ostalim ulogama pojavljuju se Nina Hoss, Noémie Merlant, Sophie Kauer, Julian Glover, Mark Strong, Allan Corduner i Sylvia Flote. Glazbu za film “TÁR” skladala je Hildur Guðnadóttir, dobitnica Grammy nagrade i prva skladateljica koja je osvojila Oscara, Zlatni globus i BAFTA nagrade za najbolju originalnu glazbu.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime