Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Insajderi otkrivaju top listu best buy knjiga na online Interliberu

Mixer ekskluzivno donosi popis najboljih knjiga s našeg najpoznatijeg sajma knjiga, iz pera stručnjaka koji žive knjigu i pisanu riječ - najboljih izdavača u Hrvatskoj! Možda vam ovaj popis pomogne da izaberete naslove za svoju biblioteku, ali i za neko buduće čitanje!

Čitanje i poticanje čitanja važno je u socijalnom, intelektualnom i emocionalnom razvoju osobe. Čitanjem razvijamo empatiju, komunikacijske vještine, odgajamo djecu, potičemo koncentraciju i još mnogo toga… – ponavljaju psiholozi širom svijeta.
Ali koliko mi zapravo uopće čitamo? Prema istraživanju koje je provela agencija Kvaka, a prenosi Jutarnji list, čak 42 posto građana Hrvatske u godinu dana pročita samo jednu knjigu.



Od slikovnica do romana – u svakoj knjizi krije se neka pouka i u nju su utkane neke životne vrijednosti. Promišljanjem o situacijama u kojima se nalaze likovi iz priča, pokušajem pronalaska rješenja za takve situacije, detektiranjem pozitivnih i negativnih karakteristika likova razvijamo i potičemo kritičko mišljenje.

Ovogodišnji Interliber postao je virtualan i zapravo nikad nije bilo lakše i jednostavnije doći do najboljih naslova. Mixer ekskluzivno donosi popis najboljih knjiga s našeg najpoznatijeg sajma knjiga, iz pera stručnjaka koji svakodnevno žive knjigu i pisanu riječ – najboljih izdavača u Hrvatskoj! Možda vam ovaj popis pomogne da izaberete naslove za svoju biblioteku, ali i za neko buduće čitanje! Pa makar to bila i ta jedna knjiga godišnje!

EGMONT

  1. Alvaro Bilbao: Dječji mozak objašnjen roditeljima

Bestseller koji roditeljima predstavlja potrebne alate i objašnjenja za bolje razumijevanje dječjeg mozga te savjete za povezivanje s djetetom i poticanje njegovog samopouzdanja. Možete ju pronaći na webshopu Egmonta po sniženoj cijeni od 79,20 kn.

  1. Iben Dissing Sandahl: Danski odgoj djece

Saznajte što to Danci znaju, a mi ne znamo, o tome kako odgojiti djecu da postanu jedna od najsretnije i najsamostalnije djece na svijetu. Možete ju pronaći na webshopu Egmonta po sniženoj cijeni od 79,20 kn.

  1. Andrzej Sapkowski: Gospodarica Jezera

Poljski fantasy fenomen po kojem je napravljena jedna od najboljih videoigara u zadnja dva desetljeća te istoimena megapopularna Netflixova serija “The Witcher”. Svijet mračnog fantasyja inspiriranog slavenskom kulturom i mitologijom vas čeka. Možete ju pronaći na webshopu Egmonta po sniženoj cijeni od 103,20 kn.

  1. Frank Herbert: Dina

Jedan od najslavnijih znanstveno fantastičnih romana svih vremena, kultna Dina priča je ne samo o civilizaciji na drugim planetima, već i duboko promišljanje o životu i društvu u kojem živimo. Možete ju pronaći na webshopu Egmonta po sniženoj cijeni od 119,20 kn.

  1. A. Straubinger, M. Fensl, N. Karré: Fontana mladosti

Kako će vam 16-satni post pomoći ne samo da smršavite, već i da se osjećate bolje, ostanete mladi i poboljšate kvalitetu življenja. Možete ju pronaći na webshopu Egmonta po sniženoj cijeni od 103,20 kn.

ROCKMARK

  1. Kelsey Miller: Prijatelji – Ona o seriji Friends

Knjiga istražuje zašto je serija postala popularna i daje odgovor na još važnije pitanje – zašto je još uvijek popularna (prema podacima američkog CableTV.com Prijatelji su bili najgledanija serija u SAD-u tijekom karantene za vrijeme pandemije koronavirusa). Možete ju pronaći na webshopu Rockmarka po sniženoj cijeni od 109 kn (akcija vrijedi do 15.11.).

  1. Danny Goldberg: Služeći slugi – Sjećanja na Kurta Cobaina

Nirvanin menadžer Danny Goldberg napisao je priču o nezaboravnoj glazbenoj ikoni, o vremenu u kojem se Kurt Cobain pojavio, o glazbi, ali i prijateljstvu koje je nadišlo generacijske razlike. Možete ju pronaći na webshopu Rockmarka po sniženoj cijeni od 99 kn (akcija vrijedi do 15.11.).

  1. Boris Leiner: Sve bio je ritam

Nakon više od četiri aktivna desetljeća u glazbi, Boris Leiner napisao je knjigu autobiografskih zapisa koji sadrže dosad neispričane priče o velikanima domaćeg rocka (Johnny Štulić, Darko Rundek, Josipa Lisac i mnogi drugi), ispisane autentičnim, duhovitim stilom koji otkriva naličje života celebrityja, ali i predanost umjetnosti, preskakanju barijera i pomicanju granica. Možete ju pronaći na webshopu Rockmarka po sniženoj cijeni od 100,00 kn (akcija vrijedi do 15.11.).

  1. Zlatko Gall: Arsen – Čovjek kao on

Uz Gallove osvrte na albume i najznačajnije koncerte, knjiga nudi dubinski uvod u “fenomen” jedinstvenog pjevača, kantautora, glazbenika i pjesnika, niz biografskih podataka najuže vezanih uz Arsenov umjetnički opus te izvatke iz brojnih Dedićevih intervjua, autobiografskih tekstova te najrelevantnijih zapisa o svim segmentima njegova umjetničkog djelovanja. Možete ju pronaći na webshopu Rockmarka po sniženoj cijeni od 115 kn (akcija vrijedi do 15.11.).

  1. Lesley Ann Jones: Tko je ubio Johna Lennona? Životi, ljubavi i smrti najveće rock zvijezde

Secirajući i objašnjavajući sloj po sloj njegovih različitih životnih faza, ljubavi, glazbenih ostvarenja, bitnih ljudi i događaja, autorica slaže sliku kompleksne i kontradiktorne osobe kakav je slavni Beatle i bio, te postavlja zanimljivo pitanje – tko je doista ubio Johna Lennona? Jer hici koje je 8. prosinca 1980. ispalio Mark Chapman bili su tek posljednji čavao u lijes. Možete ju pronaći na webshopu Rockmarka po sniženoj cijeni od 149 kn (akcija vrijedi do 15.11.).

STILUS KNJIGA

  1. Renia Spiegel: Dnevnik Renije Spiegel

Zapamti ovaj dan; dobro ga zapamti. Prepričavat ćeš ih sljedećim naraštajima. Od 8 sati ujutro zatvoreni smo u geto. Sada živim tamo. Svijet je odsječen od mene, a ja sam odsječena od svijeta. Možete ju pronaći na webshopu Stilusa po cijeni od 129 kn.

  1. Michael Baigent, Richard Leigh, Henry Lincoln: Sveta krv, Sveti gral

Jedno od najkontroverznijih djela 20. stoljeća, knjiga Sveta krv, Sveti gral, nakon 15 godina ponovno na hrvatskom jeziku, sada u dopunjenom i konačnom izdanju. Možete ju pronaći na webshopu Stilusa po cijeni od 159 kn.

  1. Gary John Bishop: Unfu*k yourself – Sredite se

Velika uspješnica New York Timesa. Prodana u više od dva milijuna primjeraka! Oslobodite se negativnih misli i počnite živjeti. Možete ju pronaći na webshopu Stilusa po cijeni od 99 kn.

  1. Anne Holt: Grob za dvoje

Roman Grob za dvoje prvi je slučaj što ga rješava Selma Falck, a govori o skandalima, spletkama, lažima, korupciji u najvišim sportskim krugovima norveškog skijanja i o ljudima koji ne prežu čak ni od ubojstva. Možete ju pronaći na webshopu Stilusa po cijeni od 129 kn.

  1. Georgia Hunter: Mi koji smo preživjeli 

Međunarodni bestseler nadahnut nevjerojatnom ratnom pričom jedne obitelji. Možete ju pronaći na webshopu Stilusa po cijeni od 129 kn.

HENA – COM

  1. Kyung – Sook Shin: Molim te, pazi na mamu

Uspješnica koja već mjesecima drži visoko mjesto na top ljestvicama. Roman koji duboko I snažno zaranja u majčinstvo I nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Možete ju pronaći na webshopu HENA-COMA.

Knjiga koja je obilježila godinu: ‘Molim te, pazi na mamu’

2. Elif Shafak : Kako sačuvati mentalno zdravlje u doba podjela

Intrigirajuća i važna promišljanja o čovjeku u današnjem svijetu, pogođenom pandemijom. Riječ je o izvrsnoj analizi stanja i pojedinca i društva u vremenu promjena uz natruhe osobnih iskustava koje je Shafak doživjela prilikom odrastanja. Možete ju pronaći na webshopu HENA-COMA po sniženoj cijeni od 87,20 kn.

3. Alena Mornštajnova: Tihe godine

Riječ je o vrhunskoj prozi u čijem je središtu odnos oca i kćeri prekinut mnogim godinama tišine. Možete ju pronaći na webshopu HENA-COMA na popustu od 20%.

4. Ante Tomić: Đuro Hodalica

Knjiga za djecu, hvaljeni debi  koji je u suradnji s Tomislavom Torjancem kao ilustratorom donio priču koja je nevjerojatno topla, iznimno uzbudljiva i poučna, a prati jednoga čvorka koji u svojoj maloj zajednici čvoraka biva odbačen jer je – drugačiji. Možete ju pronaći na webshopu HENA-COMA po sniženoj cijeni od 111,20 kn.

5. Ocean Vuong: Na zemlji smo nakratko predivni

Ispovjedna proza, bogata snažnom metaforikom i lirskim elementima, a napisana u formi pisma jednoga sina jednoj majci, koja je nepismena i koja to pismo nikada neće moći pročitati. Možete ju pronaći na webshopu HENA-COMA po sniženoj cijeni od 111,20 kn.

NAKLADA LJEVAK

  1. Afonso Cruz: Cvijeće

Tema je pamćenje i kako nas ono određuje. Nakon što doživi moždani udar, gospodin Ulme potpuno gubi emocionalno pamćenje: sjeća se svog PIN-a na bankomatu, ali se ne sjeća prvog poljupca. Zna sve o glazbi, ali ne sjeća se da je ikada vodio ljubav. Možete ju pronaći na webshopu Naklade Ljevak po sniženoj cijeni od 80 kn.

  1. Mark Sullivan: Pod grimiznim nebom

Smješten u Milano i okolicu u vrijeme zadnjih dviju godina Drugoga svjetskog rata, ovaj triler temelji se na istinitoj priči Pina Lelle, koji se tada, kao sedamnaestogodišnji mladić, nenadano našao okružen svijetom špijunaže, patriotizma i ljubavi. Možete ju pronaći na webshopu Naklade Ljevak po sniženoj cijeni od 90 kn.

  1. Eric Kurlander: Hitlerova čudovišta – Povijest nadnaravnoga u Trećem Reichu

Kurlander pronicljivo i pedantno prikazuje cjelovitu povijest nadnaravnoga u nacističkoj Njemačkoj – istražujući okultne ideje, ezoteričnu znanost i poganske religije koje je u službi održavanja vlasti propagirao Treći Reich. Možete ju pronaći na webshopu Naklade Ljevak po sniženoj cijeni od 160 kn.

  1. Bill O’ Reilly, Martin Dugard: Ubijanje SS-ovaca

Ovaj bestseler The New York Timesa, saga je o špijunaži i odvažnosti samoprozvanih lovaca na naciste, osoba koji su svojim djelovanjem upozoravali na užase nacističkog režima te naglašavali kako takvo zlo ne može proći nekažnjeno. Možete ju pronaći na webshopu Naklade Ljevak po sniženoj cijeni od 127 kn.

  1. Maja Lunde: Snježna sestra – Božićna priča

Nezaboravna priča o dječaku Kristijanu, njegovoj obitelji te djevojčici Hedvigi. Divna i tužna, prepuna tajanstvenosti, snijega i iznenađenja – u ovoj raskošno ilustriranoj knjizi u boji uživat će sve generacije – od najmlađih do najstarijih. Možete ju pronaći na webshopu Naklade Ljevak po sniženoj cijeni od 99 kn.

 

PLANETOPIJA

  1. Charlie Mackesy: Dječak, krtica, lisica i konj

Moderna basna za sve uzraste koja je osvojila srca milijuna ljudi diljem svijeta dirljiva je priča o prijateljstvu četvoro nezaboravnih likova koji nas nježnim riječima pozivaju da ne odustanemo od nade, blagosti i ljubavi. Možete ju pronaći na webshopu Planetopije po sniženoj cijeni od 124,00 kn (akcija vrijedi do 15.11.)

  1. Bill Bryson: Tijelo

Predložena za niz svjetskih nagrada, bestseler New York Timesa, knjiga je nepokolebljivo na vrhu lista najprodavanijih knjiga, a Washington Post ju je proglasio knjigom godine. Možete ju pronaći na webshopu Planetopije po sniženoj cijeni od 130,00 kn (akcija vrijedi do 15.11.)

  1. Lao Tzu: Tao Te Ching

Tao Te Ching napisan prije 2500 godina klasik je kineske kulture i odavno je prerastao granice svog porijekla te se s razlogom svrstava u vrhunce svjetske literarne baštine. Možete ju pronaći na webshopu Planetopije po sniženoj cijeni od 55,00 kn (akcija vrijedi od 15.11.)

  1. Johan Harri: Izgubljene veze

Izvrsna i važna knjiga istraživačkog novinara o otkrivanju uzroka depresije o kojima se do sada nije govorilo i neočekivanih rješenja. Možete ju pronaći na webshopu Planetopije po sniženoj cijeni od 135,00 kn (akcija vrijedi do 15.11.)

  1. Gaz Oakley: Moja zelena kuhinja

Nova kuharica planetarno poznatog velškog chefa Gaza Oakleya, poznatog i kao @avantgardevegan, donosi više od 70 fantastičnih veganskih recepata punih bjelančevina, okusa i zdravlja. Možete ju pronaći na webshopu Planetopije po sniženoj cijeni od 125,00 kn (akcija vrijedi do 15.11.)

FRAKTURA

  1. Erin Morgenstern: More bez zvijezda

Novi bestseler autorice Noćnog cirkusa, bezvremena je ljubavna priča smještena u tajni podzemni svijet – mjesto u kojemu se susreću pirati i slikari, ljubavnici i lažljivci, a brodovi jedre po beskrajnome Moru bez zvijezda. Možete ju pronaći na webshopu Frakture po sniženoj cijeni od 119,20 kn.

2. Sally Rooney: Normalni ljudi

Na prvi pogled ljubavna priča, na drugi slojevito djelo o ljudskim odnosima i zamkama koje je teško izbjeći – ovo je drugi roman mlade irske spisateljice Sally Rooney, koju opravdano hvale kao prvu važnu spisateljicu romana novog tisućljeća zbog njezinih priča o ljubavi i zrelom kapitalizmu. Možete ga pronaći na webshopu Frakture po sniženoj cijeni od 119,20 kn.

3. Niklas Nat och Dag: Vatra i Minotaur

Nakon međunarodnog bestselera Čuvar i vuk nova zvijezda skandinavskog trilera Niklas Natt och Dag u romanu Vatra i Minotaur uspio je nemoguće: napisati još bolji i uzbudljiviji triler, smješten u 1794. godinu, drugi nastavak maestralne povijesne stockholmske noir trilogije. Možete ga pronaći na webshopu Frakture po sniženoj cijeni od 119,20 kn.

4. Tisja Kljaković Braić: U malu je uša đava

Ovo je roman u pričama o Splitu osamdesetih, debitantska knjiga slikarice Tisje Kljaković Braić koju čitamo s osmijehom na licu prisjećajući se i vlastitih zgoda i nezgoda, vlastite obitelji i nekog sretnog, bezbrižnog vremena u kojem je sve bilo moguće i ostvarivo. Možete ga pronaći na webshopu Frakture po sniženoj cijeni od 95,20 kn.

5. Nebojša Lujanović: Maratonac

Maratonac književnika i znanstvenika Nebojše Lujanovića, koji je i sam istrčao šest svjetskih maratona u proteklih nekoliko godina, nije knjiga o trčanju; ona je prije svega introspekcija čovjeka koji se nalazi sam nasuprot svemu i koji mora raščistiti svoje dileme, strahove i poraze da bi se uopće usudio krenuti dalje u trčanje, u život. Možete ju pronaći na webshopu Frakture po sniženoj cijeni od 103,20 kn. 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime