Subota, 23 ožujka, 2024

Online ‘štandovi’: Interliber je otkazan, ali interliberski popusti su tu!!

Interes za knjigama nije se smanjio, dugoočekivane akcije dostupne su u gotovo svakoj knjižari, a "online štandovi" mogu se pregledati iz kauča, uz svježe pripremljeni čaj ili omiljeni napitak! Istražili kako su se izdavači i knjižare snašli u, kako većina kaže, ipak očekivanom, zapletu

Šetnje kroz sajamske redove sa štandovima prepunim knjiga svih vrsta nešto je što je veselilo mnoge! Kada su u pitanju kulturna zbivanja, Interliber je postao svojevrsni simbol studenog, no ove godine zbog pandemije ovaj omiljeni sajam knjiga morao je biti otkazan.



No, ljubav prema čitanju i interes za knjigama nije se smanjio, dugo očekivane akcije dostupne su u gotovo svakoj knjižari, a ‘online štandovi’ mogu se pregledati iz naslonjača, uz svježe pripremljeni čaj ili omiljeni napitak!

Istražili smo kako su se izdavači i knjižare snašli u, kako većina kaže, ipak očekivanom zapletu:

“Uz sve turbulencije tijekom ljudske povijesti i sav tehnološki napredak, tiskana knjiga je uspjela ponosno opstati i ostati vrijedan izvor inspiracije”, rekla nam je Antonia Erent Ondrušek, voditeljica odnosa s javnošću koja, o interliberskoj ponudi Egmonta otkriva: “Mi smo sretni što imamo dva svjetski poznata serijala knjiga u svojoj ponudi koji su inspirirali velike ideje – knjige Andrzeja Sapkowskog prema kojima je snimljena megapopularna Netflixova serija ‘The Witcher’ i napravljena jedna od najboljih videoigara u zadnja 2 desetljeća te knjige iz kultnog znanstveno-fantastičnog serijala “Dina” prema kojima su snimljena čak dva filma. Oba serijala u našem web-shopu su na sniženju, kao i ostatak naših knjiga koji je snižen od 20% pa nadalje. Naši kupci su također naviknuli i na veliku i atraktivnu ponudu dječjih knjiga kao što su izdanja brendova Disney, Minecraft, Peppa Pig, Psići u ophodnji, i sl. pa smo im i ove godine omogućili velike popuste.” Sve knjige iz Egmontove ponude moguće je potražiti OVDJE

Iako nam je svima malo šokantna činjenica da nema Interlibera ipak smo, s obzirom na okolnosti, svi predviđali da bi do toga moglo doći. Mi smo se tako pripremili i prebacili sve na sajamski online štand, odnosno u naš web dućan u kojemu vrijede isti popusti koji bi vrijedili i na Interliberu: od 10 do 80%! Na popustu su se našli i najnoviji naslovi kao što je “Tko je ubio Johna Lennona?” – biografija koja baca novo svjetlo na legendu autorice Lesley-Ann Jones te hrvatsko izdanje prve sveobuhvatne biografije Chrisa Cornella. Nadalje tu su i iznimno traženi naslovi poput “Freddie Mercury – Život, smrt i nasljeđe” (s dosad najvećim popustom), zatim hvaljena autobiografija Brucea Dickinsona, “Što radi ovaj gumb” te niz biografija od kojih su neke dostupne i po cijeni od 10 kuna. Ukupno je u ponudi više od 500 izdanja, hrvatskih i engleskih naslova, vezanih uz glazbu, filmove i popularnu kulturu – kao i svake godine na Interliberu, samo ove godine u specifičnim uvjetima. Popusti su sjajni, dostava je brza i efikasna, a knjige se mogu i besplatno preuzeti u Rockmarkovoj knjižari u Berislavićevoj”, otkrio je Krešimir Blažević, direktor prve hrvatske glazbene knjižare Rockmark čija je ponuda dostupna OVDJE.

U nešto duljem periodu od samog “Interliberskog tjedna”, akcije i popuste možete pronaći i u VBZ knjižarama (offline i online) gdje je cijeli studeni, kao interliberski mjesec, obilježen sajamskim cijenama i raznim akcijama o čemu nam je nešto više otkrila Lidija Krvarić, direktorica marketinga: “Budući da je odlučeno kako neće biti Interlibera V.B.Z. je već u ponedjeljak, 2. studenog, pokrenuo veliki jesenski sajam knjiga. Naš sajam počeo je, dakle već prošlog tjedna i to s akcijskim cijenama svih VBZ-ovih izdanja koje bismo i inače izlagali na Interliberu, a po interliberskim cijenama mogu se kupiti u svih naših 9 knjižara po cijeloj Hrvatskom te na 10. prodajnom mjestu, a to je naš webshop. Više od 1000 V.B.Z.-ovih naslova sniženo je od 20 pa čak do 90% (neki stariji naslovi se mogu kupiti već za 10, 20 ili 30 kuna). Također, tradicija Interlibera je da se najnoviji naslovi mogu kupiti s popustom od 20% pa smo tako pripremili i razne novitete. Uz interlibersku akciju imamo i naše redovne akcije kao što su knjiga tjedna ili knjiga mjeseca te su ti naslovi dodatno sniženi. Od zanimljivih naslova koje se trenutačno najbolje prodaju izdvojila bih “Sabrana djela Bekima Sejranovića” i prvu dječju slikovnicu Dana Browna – “Divlja simfonija”. Najavila bih i dvije nove knjige domaćih autora, također dostupne uz popust od 20%, a to su: “Putujuće kazalište”, novi roman Zorana Ferića koji je, već dostupan putem pretprodaje te novo prošireno izdanje našeg najvećeg publicističkog hita “Tkanje života”, Mirjane Krizmanić. Osim toga, ovog mjeseca pripremamo više od 30 noviteta. Dostava je za cijelu Hrvatsku besplatna za narudžbe u iznosu većem od 250 kuna.”

“Kako se i Mozaik knjiga priključio nacionalnom projektu Knjiga svima i svuda, za vas smo osmislili posebnu akciju. Tako si iz udobnosti svoga doma može naručiti mnoštvo naslova po akcijskim cijenama. Uz odlične popuste od 10% do 80%, nudimo vam i dodatne popuste za kupnju većeg broja knjiga. Tako za kupnju 3 knjige iz kategorije Knjiga svima i svuda ostvarujete dodatnih 10% popusta, a za kupnju 5 knjiga dodatni popust iznosi čak 15%. Brzo posjetite naš webshop te si na vrijeme osigurate naslove koje već dugo želite” – Navode i iz Mozaik knjige, a sjajna vijest je i da su osigurali besplatnu poštarinu za svaku kupovinu veću od 150 kn.

Akciju ima i Profil, a iz knjižare poručuju: “Dragi naši, znate sve, jako nam, baš jako nedostaje Interliber, ali učinismo sve što je u našoj moći da naše knjige budu dostupne svima koji ih žele jer znamo koliko se ovo dugo čekalo. I zato, evo nas, krećemo – ovdje je puno, puno knjiga sa sjajnim popustima! Na našoj vas superakciji čeka: Fantastična ponuda s više od 700 naslova za cijelu obitelj, popusti do 90%, više od 40 paketa knjiga, plaćanje internetskim bankarstvom ili pouzećem i besplatna dostava za sve narudžbe iznad 100 kn.” Iz Profila će vrlo rado pomoći i s preporukama – sve što trebate je javiti im se u inbox Facebook stranice. Unaprijed ‘do neba’ zahvaljuju na svakoj narudžbi, a popis knjiga na akciji nalazi se OVDJE.

“U mjesecu studenom knjigoljupci tradicionalno imaju razlog za slavlje. Pregršt novih knjiga koje jedva čekaju svoje čitatelje, popusti i akcije, raskoš izbora… Odlučili smo spustiti cijene svih naših knjiga za 20%, a dio starijih naslova možete kupiti i po samo 50 i 70 kuna. Doživi radost novih knjiga!”, najavili su iz Frakture čije akcije možete pronaći ovdje, a dostava je besplatna za narudžbe iznad 200 kuna.

Iz Planetopije također kažu kako je i kod njih “sve spremno za najbolji tjedan u godini za sve knjigoljupce!” – Popuste je moguće ostvariti do 15. studenog, putem webshopa, ali i fizički u knjižari Planetopija. Popust od 20 do 60% vrijedi za sva izdanja Planetopije, a osiguran je popust i na odabrane naslove drugih izdavača. Dostava je besplatna za sve naslove iznad 300 kn.

FOKUS na hit u sklopu svoje ‘Superakcije’ ističe kako su pale cijene i ovogodišnjih hit naslove. Cjelokupna ponuda dostupna je na web stranici knjižare, a samo ovom prigodom, narudžbe je moguće ostvariti i putem Facebooka, a trošak dostave na području Republike Hrvatske je besplatan.

Uz niz knjiga s fenomenalnim popustima eknjižara u sklopu svoje velike ponude nudi i brojne komplete po super sajamskim cijenama! Sajamski popusti u sklopu “eliber”-a dosežu čak 90%, a za kupnju iznad 300 kuna dostava je besplatna!

Većina knjižara koja je planirala izlagati na najvećem hrvatskom sajmu knjiga, svoje ponude su, uključujući sjajne akcije, prilagodili virtualnom obilježavanju Interlibera. Ovo su, abecednim redom, samo neke od njih:

Iz raznih knjižara mole za razumijevanje budući da su, zbog povećanog interesa, moguće duže obrade samih narudžbi.

Naslovna fotografija: Pexels

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime