Subota, 23 ožujka, 2024

Počeo je Interliber, a mi imamo sve detalje!

Interliber je i mjesto susreta s omiljenim autorima, gdje možete sudjelovati u inspirativnim književnim raspravama i predavanjima

Ljubitelji korica knjiga i bogato ispunjenih listova i ove godine doći će na svoje od 7. do 12. studenog na 45. po redu sajmu Interliber! Bez obzira na dob, Interliber je nezaobilazna destinacija za sve ljubitelje knjiga. Ovaj sajam nudi bogat program koji će zadovoljiti svačiji ukus, s tisućama naslova iz najrazličitijih žanrova. Od najnovijih bestselera do klasika svjetske književnosti, ovdje ćete pronaći sve što poželite.



Osim impresivnog izbora knjiga, Interliber je i mjesto susreta s omiljenim autorima, gdje možete sudjelovati u inspirativnim književnim raspravama i predavanjima, pridružiti se književnim čitaonicama te sudjelovati u živopisnim okruglim stolovima. Također, sajam nudi raznovrsnu zabavu, uključujući pub kvizove, radionice i koncerte. Interliber je sve što pravi knjigoljupci mogu poželjeti! 

Preko 300 izlagača iz 13 zemalja i 200 sati stručnog programa

Ovaj iznimno važan događaj za ljubitelje knjiga nudi bogat program koji uključuje inspirativne književne rasprave, predavanja, književne čitaonice, okrugle stolove te susrete s nakladnicima, knjižarima i knjižničarima. Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija te zagrebačkog gradonačelnika, Interliber privlači više od 300 izlagača iz 13 različitih zemalja. Smešten u paviljonima 5, 6, 7 i 7a Zagrebačkog velesajma, sajam nudi nevjerojatnu raznolikost knjiga i izdanja. Najbolja vijest je da je ulaz na Interliber potpuno besplatan, a također je osiguran i besplatan parking oko Velesajma.

Ovogodišnji Interliber donosi impresivnih 200 sati stručnog programa koji će se odvijati na dvije pozornice smještene u paviljonima 6 i 7. Također, na otvorenom prostoru ispred 5. paviljona bit će održani koncerti i nastupi mladih DJ-eva, čime će se posjetiteljima pružiti prilika za uživanje u glazbenim performansama. Posebno je značajno da je za najmlađe čitatelje i ljubitelje knjiga organiziran program pod nazivom ‘Sto posto pismeni’. Ovaj program uključuje razne edukativne radionice, kao što su radionica o financijskoj pismenosti, mala radionica glagoljice, radionica medijske pismenosti djece i mladeži u suradnji s UNICEF-om, te radionice posvećene Grafiti Street artu koje organizira Rockmark.

Vjerujemo kako jedva čekate posjetiti najiščekivaniji sajam godine, a kako ne biste propustili zanimljivosti, cijeli program možete proučiti ovdje

Naslovna fotografija: Unsplash

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime