Nedjelja, 24 ožujka, 2024

TOP 5: Predstave koje gledamo u zagrebačkim kazalištima u rujnu

Nakon ljetne pauze, u zagrebačkim je kazalištima napokon najavljena nova sezona. U nastavku vam izdvajamo popis pet najaznimljivijih kazališnih predstava do kraja ovog mjeseca

Iako je rujan sa sobom kišno, jesensko vrijeme Zagreb će nakon godišnjih odmora napokon biti prepun događanja. Kako će se više vremena provoditi u zatvorenom, više će vremena biti i za razne poput kazališnih predstava. Nakon ljetne pauze, u zagrebačkim je kazalištima napokon najavljena nova sezona. U nastavku vam izdvajamo popis pet najaznimljivijih kazališnih predstava do kraja ovog mjeseca.



1/ Kako misliš mene nema?!

U Teatru Exit može se pogledati predstava koja već 16 godina oduševljava publiku. Predstava je bezvremenska priča o Zagrebu i Hrvatskoj, nedosanjanim snovima, malim ljudima… “Kako misliš mene nema?!” eksplozivan je spoj realnosti i fikcije koji već godinama oduševljava publiku, a možete je pogledati 14. rujna. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Teatar EXIT (@teatarexit)

 2/ Granatiranje

Predstava “Granatiranje” KunstTeatra je hvaljena ispovjedna, poetska, postdramska metadrama Dine Pešuta. Autor je za tekst drame 2019. osvojio Nagradu za dramsko djelo “Marin Držić”, a posljednja izvedba je 25. rujna. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by KunstTeatar (@kunstteatar)

 3/ Žena popularnog pokojnika

Fokus ove drame temelji se na analizi uspona i pada jedne zagrebačke obitelji između tri rata. Idilu njihova odnosa narušava nezgodna navika jednog člana obitelji da u početku povremeno, a zatim sve češće noću nestaje iz obiteljskog doma. “Žena popularnog pokojnika” će se održati 26., 27. i 28. rujna u 20 sati u Tetru &TD.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Teatar &TD (@teatar.itd)

 4/ Flex

“Flex” je autorski projekt nastao iz kolektivnog, improvizacijskog rada grupe glumaca i dramaturga Ivana Penovića, a koji se bavi uredskim prostorom jedne privatne firme i njezinim zaposlenicima. Motivacija za radom, svrha i načini proizvodnje danas često su na rubu apsurda i upravo te situacije osnova su ove satiričke predstave. Predstava se izvodi u KunstTeatru 29. i 30. rujna. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by KunstTeatar (@kunstteatar)

 5/ Ježeva kućica

Oni najmlađi će u kazalištu Trešnja moći uživati u “Ježevoj kućici”, jednoj od najdražih i najpoznatijih basni djeci našeg govornog područja, autora Branka Ćopića. Pisana je u stihovima pa je djeca od najmanje dobi recitiraju kao pjesmicu. Predstava će se održati posljednjeg dana u rujnu te kroz cijeli listopad. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Gradsko kazalište Trešnja (@kazaliste_tresnja)

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime