Subota, 23 ožujka, 2024

Za sve ljubitelje Si-Fi-a: Ove 3 knjige obavezno pročitajte ovoga ljeta

Iz mora ovog napetog sadržaja, teško je izdvojiti samo jednu pa zato u nastavku donosimo tri najbolje znanstvenofantastične knjige koje ćete poželjeti ponovno pročitati

Ovo je žanr kojeg je lakše gledati na malim i velikim ekranima, ali zahvaljujući odličnim autorima, ponovno postaje sve popularnije i čitati ga. Što možete očekivati od ovakvih knjiga? Osim zajamčene zabave i mentalnog odlaska u drugu i drugačiju stvarnost, u ovim knjigama pronaći ćete scenarije kao što su izbrisani svjetovi, neočekivani zakoni, ostvarene teorije zavjere, ali i različite eksperimente na ljudima. Iz mora ovog napetog sadržaja, teško je izdvojiti samo jednu pa zato u nastavku donosimo tri najbolje znanstvenofantastične knjige koje ćete poželjeti ponovno pročitati.  



1/ A.G. Riddle, serijal Misterij porijekla (Gen s Atlantide, Pošast s Atlantide, Svijet Atlantide) 

U prvom dijelu ove trilogije znanstvenici otkrivaju globalnu zavjeru, genetičke eksperimente i različite tajne ljudske evolucije. Jedan od glavnih junaka priče, David Vale, otkriva da ljudskoj rasi ponovno prijeti izumiranje. Kako bi to spriječio, zaputio se u dubinu antarktičkog ledenjaka gdje pronalazi neobjašnjiv drevni objekt za koji je siguran da nije ljudska tvorevina. Istovremeno, doktorica Kate Warner vjeruje da je otkrila lijek za autizam, a ne zna da je zapravo otkrila novi stadij ljudske evolucije. Ova dva junaka će udružiti snage kada otkriju da se bore protiv iste organizacije koja se želi dočepati i lijeka i drevnog objekta. Koji je glavni cilj ove organizacije i kako će se razviti odnos glavnih likova, možete otkriti u iduća dva nastavka ovog zanimljivog serijala. 

2/ Ray Bradbury, Fahrenheit 451  

Ova napeta knjiga već se predlaže kao lektira u srednjim školama jer se iz nje može izvući bitna pouka. Čitanje knjiga je iznimno bitno i pomaže razvoju ljudskog mozga, a u ovoj knjizi opisano je što bi se dogodilo da umjesto obveznih lektira u školama i preporuka za čitanje barem nekoliko knjiga godišnje, o kojem se barem jednom na godinu priča u Dnevnicima na TV-u, imamo zabranu čitanja knjiga. Zapravo, u ovoj knjizi ući ćete u svijet gdje se sve knjige moraju spaliti. Zašto je to tako i koji je krajnji cilj ovakve politike te hoće li ona uspjeti, otkrijte sami čitajući ovu napetu knjigu. Nakon toga možete pogledati i istoimeni film. 

3/ Stephen King, Institut 

 Ako želite da vam se na ovim vrućinama zaledi krv u žilama, ova knjiga je pravi izbor za vas. Institut je američki znanstvenofantastični horor triler koji prati dvanaestogodišnjaka Lukea Ellisa. Kada su mu roditelji ubijeni, dječaka otmu neprijateljske snage i budi se u Institutu, objektu u kojem se nalaze druga oteta djeca koja imaju moć telepatije i telekineze. Luke uz pomoć prijatelja odluči istražiti zašto su baš oni oteti za eksperimentiranje. Kada otkrije zapanjujuće posljedice ispitivanja i terapije kojima su izložena djeca, želi što prije pobjeći i dovesti pomoć. No, iz Instituta još nitko nikada nije pobjegao. Ovo je možda najstrašniji roman Stephena Kinga dosad. Postupno otkrivanje neljudskosti jezovito je baš zato što je toliko stvarno. 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime