Srijeda, 17 srpnja, 2024

Botoks za listove: Novi hit tretman na koji idemo ovog proljeća

Botoks za mišiće lista novi je tretman koji može dramatično poboljšati oblik potkoljenice, potpuno je bezbolan i gotov u nekoliko minuta, a potrebno ga je ponoviti nekoliko puta za optimalne rezultate

Injekcije botoksa kao jednostavno i učinkovito estetsko rješenje iznimno su popularne. I to ne više samo za zatezanje lica. Ubrizgavanje botoksa u mišiće lista radi smanjenja opsega, odnosno debljine potkoljenice novi je hit estetske medicine! Prije botoksa za listove njihov se obujam smanjivao liposukcijom, no kako je riječ o operativnom zahvatu, botoks je manje opasan i stoga i više nego dobrodošao.

Što je botoks za listove i zašto je tako popularan?

“Botoks za mišiće lista novi je tretman koji može dramatično poboljšati oblik potkoljenice, potpuno je bezbolan i gotov u nekoliko minuta. Smatra se sigurnim, jednostavnim i učinkovitim s minimalnim nuspojavama ukoliko se izvodi stručno”, objašnjava liječnik estetske medicine dr. Vy Nguyen. Klijenti nakon zahvata mogu gotovo odmah nastaviti sa svakodnevnim aktivnostima, pa ne čudi njegova popularnost. Osim toga, tretman listova botoksom ne zahtjeva anesteziju za razliku od alternative, klasične operacije.

Kako se botoks ubrizgava izravno u mišić, djeluje trenutno, paralizirajući živce i sprječavajući ih da se u potpunosti stegnu. Kako mišići ‘manje rade’ noga se stanjuje, a listovi postaju vitkiji. Također, što je mišić lista na početku jači, to će rezultat biti vidljiviji.

botoks za listove

“Veći i jači mišići mogu biti posljedica genetske predispozicije, pretjeranog vježbanja ili rezultat konstantnog nošenja visokih potpetica. Oni koji bi ovaj tretman trebali u potpunosti izbjegavati jesu trudnice, dojilje i osobe koje uzimaju određene lijekove”, objašnjava dr. Vy, ističući kako se uvijek treba posavjetovati s liječnicima prije podvrgavanja ovakvim tretmanima.

Kakve su nuspojave i jesu li česte?

Botoks za listove ima vrlo malo nuspojava, većina ljudi se može vratiti svojoj uobičajenoj rutini odmah nakon tretmana. Može nastati mala oteklina ili se pojaviti crvenilo, te osoba može osjetiti privremenu slabost u mišićima. Zapravo, sve ono što ćete osjetiti i na drugim područjima u koja ubrizgate botoks.

Koliko je tretmana potrebno za optimalne rezultate?

S obzirom na to da je mišić lista prilično velik, potrebna je veća doza botoksa kako bi se vidjeli učinci. No količina botoksa prvenstveno ovisi o osobi i veličini lista. Za optimalne rezultate tretman se ponavlja nakon 4-6 tjedana, a najučinkovitijim se pokazalo napraviti i treće ‘pikanje’ nakon 8-12 tjedana.

Fotografije: Unplash

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime