Srijeda, 17 srpnja, 2024

Najbolji tretmani za detoksikaciju organizma i obnavljanje imuniteta

Za bolesne osobe i osobe s narušenim imunitetom, infuzije su najefikasnija opcija za jačanje imuniteta. Pružaju 100% iskoristivost vitamina, minerala i drugih sastojaka u najvećim dopuštenim koncentracijama

Tijekom ljetnih mjeseci koža je jako izložena štetnim utjecajima UV zraka koje potiču ubrzano starenje, razvoj hiperpigmentacija i bora. Bez obzira na svakodnevno nošenje zaštitne kreme s SPF faktorom, potrebno je kožu osvježiti nakon izlaganja suncu.Dekolte i područje vrata trpe najveća oštećenja, a koža na tim dijelovima tijela često “otkriva” godine. Nakon godišnjeg odmora i prije službenog ulaska u zimske mjesece, kožu je potrebno dubinski očistiti, kako bi se nastala oštećenja uklonila.

Poznati dermatolog Dinko Kaliterna savjetuje sljedeće tretmane za dubinsko čišćenje lica: HydraFacial, InnoFacial; Black Peel – jedan od tretmana koji se može raditi kroz godinu i nakon ljeta te laserski piling usana tzv. Lip Peel.

Sunce poprilično grubo utječe na usnice, a osim laserskog tretmana Lip Peel, doktor Kaliterna je razvio i poseban balzam za usne Recover Balzam My Skin.

“Kako biste uklonili oštećenja kože od UV zraka, neželjene hiperpigmentacije i spriječili starenje kože, savjetujem korištenje White Skin Body losiona. On uklanja samo neželjene mrlje i hiperpigmentacije, ali ne i preplanuli ten. Koža je nakon korištenja losiona zadebljana, meka i elastična. Vrlo učinkovito uklanja mrlje od ozljeda i hiperpigmentacija koje nastaju radi uraslih dlačica. Savjetujem mazati cijelo tijelo, posebno dekolte, kako biste ublažili i prevenirali nastanak bora. Nemojte i vi napraviti istu pogrešku kao mnogi prije vas, da vam kasnije bude žao jer vaša koža sve pamti”, ističe dr. Dinko Kaliterna.

Intravenozne terapije imaju razne benefite

Jedan od trenutačno najpopularnijih tretmana koji se mogu napraviti u Poliklinici Poliderma su intravenozne terapijePostoje brojni razlozi zbog kojih se koristi ovakav oblik terapije, no neki od najčešćih su: pad imuniteta, iscrpljenost, mamurluk, detoksikacija jetre, gubitak kilograma i dr.

Općenito, na naš organizam svakodnevno najviše utječu stres, brige, užurban način života, nedovoljan unos vitamina i minerala koji povećavaju rizik od oboljenja. Kada su u pitanju zdravlje i ljepota, Poliklinika Poliderma je najveći centar za intravenoznu terapiju koja pomaže kod brojnih bolesti i medicinskih stanja.

Redovito korištenje intravenozne terapije vitamina i minerala postao je nezaobilazan dio životnog stila većine ljudi sa zapada. Nekad je intravenozna terapija bila strogo čuvana tajna, no danas je dostupna svima. Prednost intravenozne terapije je što pruža 100 posto iskoristivost nutrijenata, ne razgrađuje se u jetri, želucu i crijevima, koristi se u znatno većoj koncentraciji pa time postiže i jaču djelotvornost. Učinak intravenozne terapije je primjetan znatno brže, gotovo neposredno nakon terapije i nema nuspojava kao kod uzimanja nutrijenata u obliku tableta.


Infuzija kao ‘ključ zdravlja i ljepote’

Vrlo je važno pružiti koži, barem dvaput godišnje, detoksikaciju organizma od nakupljenih toksina koji stvaraju umor, debljanje i loš rad štitnjače, a hladno vrijeme je idealno doba za to kada nam je potrebno buđenje, kako prirode, tako i našeg organizma. Infuzije se mogu koristiti za detoks tijela, posebno od teških metala, izgaranje masti, anti-age efekt te vitalnost duha i tijela jer koža je ogledalo našeg zdravlja i jasan odraz vanjskih utjecaja. Infuzije utječu i na brži oporavak nakon bolesti, a učinkovite su i kod pada imuniteta, čestih prehlada te služe za brže ozdravljenje.

Osim toga, ono čemu je Poliderma pridodala posebnu pažnju jest COVID program koji pomaže u oporavku nakon koronavirusa. Za bolesne osobe i osobe s narušenim imunitetom, infuzije su najefikasnija opcija za jačanje imuniteta. Infuzije pružaju 100% iskoristivost vitamina, minerala i drugih sastojaka u najvećim dopuštenim koncentracijama.  

Virus COVID-19 (koronavirus) u prvom redu oštećuje krvne žile i potiče stvaranje ugrušaka. Nakon infekcije koronavirusom, bez obzira bila ona blaža ili teža, postoji povećan rizik za dobivanje neke autoimune bolesti, najčešće dijabetesa. Vrlo često nakon same infekcije, nastaje post-COVID sindrom koji može dugo potrajati, čak i dulje od šest mjeseci. Kako ne bi nepovratno narušili zdravlje, potrebno je ozbiljno shvatiti infekciju virusom COVID-19, bez obzira na to koliko ona bila blaga. Intravenozna terapija pruža najbolju zaštitu jer najefikasnije jača imunološki sustav. Prva mjera u borbi protiv infekcije je jačanje imuniteta. U Poliklinici Poliderma postoji najveći izbor infuzija i injekcija koje mogu ojačati imunološki sustav.

Ozonoterapija kao čuvar od infekcije koronavirusom

Ozonoterapija, tzv. čišćenje krvi ozonom, je druga izrazito efikasna metoda koja nas čuva od infekcije koronavirusom. Čišćenje krvi ozonom je izrazito efikasna metoda. Savjetuje se jednom godišnje odraditi kuru infuzija, idealno u kombinaciji s ozonoterapijom te nakon toga nekoliko puta godišnje održavati stanje infuzijom ili ozonoterapijom.

 Jedan od sve popularnijih tretmana je hemoterapija na koju se odlučuje sve više pacijenata. Riječ je čišćenju krvi s UV zrakama čiji je protuupalni efekt nevjerojatno snažan. Više o proizvodima My Skin by Dr. Kaliterna, pročitajte na službenoj stranici, a sve o tretmanima i infuzijama možete pronaći na stranici Poliklinike Poliderma.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime