Petak, 22 rujna, 2023

Inovativni zahvati koji uspijevaju pobijediti i najtvrdokorniji celulit

Zašto je tako teško riješiti se celulita? Iskustva pokazuju kako je najčešći razlog neuspjeha - pogrešan pristup liječenju i uklanjanju. Najveće uspjehe pokazuju sve brojniji neinvazivni i minimalno invazivni tretmani, kreirani prema individualnom programu svakoga od nas

Imaju ga čak i muškarci, no to nikako ne može utješiti više od 80 posto žena koje su sklone nakupljanju ‘narančine kože’ na svom tijelu. Specifična građa ženskog tkiva, čiji potkožni sloj sadrži velik broj masnih stanica, glavni je krivac nastanku ‘neprijatelja no. 1’ svake žene, a prije odlaska na plažu, tema o tome kako ukloniti celutit gotovo je nezaobilazna.Osim tipičnih mjesta koja zahvaća (bedra, stražnjica, trbuh), celulit se može naći oko gležnjeva, koljena, na trbuhu, na rukama, čak i na grudima ili na podbratku. Nastaje u pubertetu te se s godinama povećava jer je riječ o kroničnoj upalnoj bolesti koja je povezana s degenerativnim promjenama našeg vezivnog tkiva.

Koji su najdjelotvorniji tretmani?

Protiv celulita treba se boriti sustavno i redovito – zdravom prehranom, tjelovježbom i kozmetičkim tretmanima. Razvojem tehnologija nastao je cijeliniz učinkovitih tretmana koji su minimalno invazivni ili neinvazivni, a uspješno i dugoročno rješavaju problem celulita. No, kako odrediti koji su tretmani namijenjeni upravo vašem tipu tijela te kako djeluju?

Odgovore nam je dao dr. Dinko Kaliterna s Poliklinike Poliderma, o čijem uspjehu najbolje svjedoče brojne klijentice i klijenti:

“Celulit je bolest vezivnog tkiva kronično degenerativnog tipa koja ima tendenciju pogoršanja i sklonost vraćanja. Javlja se kod žena zbog raznih razloga, poput specifične građe potkožnog vezivnog tkiva i veće količine potkožnog masnog tkiva. Stvaranjem celulita dolazi do oštećenja vezivnog tkiva, zastoja cirkulacije i limfne drenaže, nastajanja vena i kapilara, nakupljanja toksina koji truju organizam (npr. bolest štitnjače, umor i debljanje), sklonosti modricama i oticanju nogu, povećanja masnih stanica koje rastu prema površini kože te nastaju udubljenja kože, tzv. narančina kora i stanjivanja kože. Kako bismo uklonili celulit, moramo stvoriti novo vezivno tkivo, uništiti masne stanice i zadebljati kožu”, objašnjava dr. Kaliterna.

Po zahvaćenosti, celulit se dijeli na generalizirani oblik (područje cijelih nogu) i lokalizirani oblik (stražnjica, banana fold, odnosno područje ispod stražnjice, jahaće hlače ili područje bedara straga te koljena. Svaki oblik celulita ima svoje – rješenje.

“U našoj se Poliklinici obavlja više tretmana celulita; minimalno invazivni su Endolift, laserska lipoliza i laserska liposukcija, neinvazivni tretmani su Venus Legacy, Med Contour, PIST, Onda i DeLinea, a radimo i kombinacija neinvazivnih tretmana s HIFU tretmanom”, ističe dr. Kaliterna.

Minimalno invazivni tretmani u Poliklinici Poliderma

Kod minimalno invazivnih tretmana, potrebno je izvesti tretman samo jednom! Ovim se tretmanima liječi generalizirani i lokalizirani oblik celulita, a treba istaknuti kako oni – ne bole!

1/ Endolift

 • To je procedura gdje se koristi lasersko vlakno bez upotrebe igle, koje se uvlači ispod površine kože pomoću optičke energije. Ovaj tretman izaziva lipolizu, tj. uništenje masnih stanica koje nestaju iz tijela mokraćnim putem te stvara novi kolagen što rezultira zatezanjem kože i oblikovanjem tijela.
 • Pomlađuje i obnavlja strukturu kože izvana i iznutra. Koristi se debljina vlakna od 200 do 1000 mikrona, dok 1 mm ima samo 1000 mikrona. Radi se o laserskom vlaknu debljine trećine milimetra te se izvodi pod lokalnom anestezijom. Tretman je bezbolan te načelno ne zahtijeva vrijeme oporavka.
 • Endolift je namijenjen ljudima koji su u fit formi, vježbaju te nemaju prekomjerni višak tjelesne težine, no žele ukloniti tvrdoglave masne nakupine sa svog tijela. Lasersko vlakno ne zaostaje ispod kože, a rezultat se vidi neposredno nakon tretmana, tj. unutar prvih par tjedana, te s vremenom postaju sve bolji.
 • Ovo je najefikasnija metoda za uklanjanje celulita i oblikovanje tijela. Možemo ga nazvati najbržom opcijom za uklanjanje onoga što se nakupilo tijekom praznika.

2/ Laserska lipoliza

 • Trajno uništenje masnih stanica koje iz tijela izađu mokraćnim putem, pri čemu se masne stanice ne vade iz tijela, kao što je i slučaj pri tretmanu Endolifta.
 • Ova metoda se koristi za jače izražene promjene, tj. u slučaju većih nakupina masnog tkiva gdje su obično potrebne veće površine kože za zatezanje. Koristi se za uklanjanje masnog tkiva na regijama gdje unatoč vježbi i pravilnoj prehrani ne uspijevamo ukloniti masne naslage i celulit.
 • Produljenom iglom, tzv. kanilom, kontrolirano se zagrijava potkožno tkivo. Istodobno pruža izražen efekt zatezanja kože i topljenja masnog tkiva.
 • To je minimalno invazivan tretman koji se radi ambulantno pod lokalnom anestezijom te klijent nakon tretmana ide kući. Tretman je bezbolan te je potreban samo jedan tretman.

3/ Laserska liposukcija

 • Metoda primjene optičke energije laserom u svrhu topljenja masnog tkiva, tj. lipolize, nakon čega se vakuumom znatno lakše, temeljitije i bolje uklanja otopljeno masno tkivo uz jak efekt zatezanja kože.
 • Tretman se izvodi pod lokalnom anestezijom, dok se skalpelom stvori sitan otvor na koži kroz koji se uvlači produljena igla, a na tom mjestu zaostaje jedva vidljivo oštećenje kože. Na vrhu kanile nalazi se lasersko vlakno koje optičkom energijom topi masne stanice.
 • Laser spaljuje kapilare te ne rezultira krvarenjem ili modricama, a vakuumom se laserski nježno i temeljito topljenjem uklanjaju masne stanice. Koristi se kod srednje do jače izraženih nakupina masnog tkiva.

Pročitajte još...

‘Body neutrality’ – pokret koji se zalaže da prestanemo osuđivati sebe

Čini se kako smo se umorili od toga da pod svaku cijenu moramo voljeti svoje tijelo. Umjesto pozitivnog, stigao je neutralan stav ? 'volim svoje tijelo takvo kakvo jest', a prigrlili su ga i celebrityji poput Taylor Swift i Jameele Jamil.

Iz stručnog kuta: Je li botox otrov i koliko često izaziva alergijske reakcije?

Iako moderno doba poznaje različite filere, plazme, lasere za lice i tijelo, botox još uvijek ostaje centralni i esencijalni alat estetske medicine. Učestalost njegove primjene probudila je mnoge nedoumice i sumnje

Kako je boom plastične kirurgije u Južnoj Koreji primijenio svijest o lijepom

Ljepota je pokretač svakodnevnog života u Seulu i u Južnoj Koreji, a fenomen koji je u svjetskim razmjerima dobio i 'službeno' ime stavio je ovu zemlju na prijestolje svjetske plastične kirurgije - još od davne 2009. godine!

Tko je tu licemjeran: Zašto operacije slavnih želimo prikazati kao ‘zločin’?

Kultura smo koja podrazumijeva (i zahtjeva) da slavne osobe izgledaju besprijekorno, a istodobno žestoko ih osuđujemo kada 'investiraju' u svoj fizički izgled. U kojem je trenutku zadiranje u tuđu privatnost postao naš 'posao' i proteže li se koncept 'moje tijelo, moj izbor' zapravo do ispraznosti?

Povezano

Dr. Nikola Milojević pokrenuo je podcast koji otkriva sve što ste ikada željeli znati o estetskoj medicini

INFINITY PODCAST Poliklinike Milojević zamišljen je kao razgovor sa stručnim gostima iz polja estetske medicine, ali i drugim utjecajnim sugovornicima, koji iz svog kuta, mogu pomoći otkloniti neke dvojbe, postaviti nova pitanja i dati odgovore na ona goruća

Kako ih se riješiti: 9 tretmana protiv tamnih mrlja prema preporukama dermatologa

Tržište je pretrpano proizvodima za njegu kože, a ništa drugačije nije ni s tretmanima protiv tamnih mrlja. Teško je znati koji su proizvodi doista dobri i koji pomažu kod ovog problema, baš kao i koji sastojci dugoročno pomažu u uklanjanju tamnih mrlja? Zato smo odgovore potražili kod stručnjaka

Novi hit u Londonu: Estetska poliklinika na četiri kotača

Zaboravite odlazak u kliniku i gubljenje vremena na sada nepotrebni prijevoz. Na vama je samo da sačekate na svojoj adresi potpuno opremljeni kombi koji sadrži sve kao i prava ordinacija

Kojih 5 tretmana daje najbolje rezultate u borbi protiv celulita?

Zapravo većina anticelulitnih tretmana ima skromnu učinkovitost, no, srećom, postoje tretmani koji ipak postižu dobre rezultate, iako smo svjesne da je eliminiranje celulita vrlo kompleksan problem

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime