Četvrtak, 25 travnja, 2024

Krioterapija je veliki hit u svijetu wellnessa, a sada je dostupana i u Zagrebu

Krioterapija cijelog tijela medicinski je tretman koji se koristi u kozmetičkim postupcima, kao i u sportskoj medicini. Pomaže kod raznih problematičnih stanja kože, a usto i pojačava učinak drugih estetskih tretmana

Krioterapija je globalno popularan tretman kod kojega se tijelo, ciljano i u posebnim uvjetima, izlaže niskim temperaturama radi dobrih učinaka na zdravlje i ljepotu. Krioterapija cijelog tijela medicinski je tretman koji se koristi u kozmetičkim postupcima, kao i u sportskoj medicini. Pomaže kod raznih problematičnih stanja kože, a usto i pojačava učinak drugih estetskih tretmana. Poliklinika Estera posjeduje uređaj Cryomed One koji spada u najnoviju generaciju uređaja za krioterapiju tijela, proizveden je u skladu s visokim standardima i prikladan za korištenje u medicinskim ustanovama. Klijenti će se nakon ovih tretmana osjećati bolje i izgledati mlađe i zdravije. U Estera dermatologiji, krioterapija tijela dolazi i u sklopu paketa tretmana Estera Fit jer u kombinaciji s elektromagnetskom stimulacijom mišića daje optimalne rezultate u oblikovanju tijela.

Kako djeluje krioterapija

Krioterapija tijela je neinvazivan tretman u kojem se, u specijalnoj kriokomori i u vrlo kratkom vremenu, izlažemo ekstremno hladnom zraku temperature od 100ºC do 170ºC, čime se aktiviraju procesi odgovorni za poboljšanje stanja organizma. Namijenjena je svima koji žele pospješiti opće stanje organizma kao i onima sa specifičnom zdravstvenom problematikom.

Krioterapija se posebice preporučuje radi regulacije tjelesne težine i kao pomoć pri mršavljenju. Kratkotrajno izlaganje vrlo niskim temperaturama pokreće prirodnu obranu tijela, čime se ubrzava metabolizam i potrošnja kalorija, pojačava se cirkulacija krvi i proizvodnja hormona te se jača imunološki sustav.

Učinkovitost krioterapije

 Krioterapijom se postižu dobri rezultati u tretiranju različitih stanja kože kao što su ekcemi, atopijski dermatitis i psorijaza. Krioterapija pomaže i u tretiranju celulita, pojačava učinak estetskih tretmana, a zbog pojačane produkcije kolagena, poboljšava opći izgled kože koja postaje zategnutija i blistavija, s manje nepravilnosti. Tretman smanjuje bol u mišićima nakon tjelovježbe, pomaže kod upale i boli kod artritisa, osteoartritisa i fibromialgije, ubrzava zacjeljenje nakon ozljeda, pomaže kod neuroloških bolesti kao što je multipla skleroza kao i kod psihičkih poremećaja kao što su anksioznost ili depresija.

 Krioterapiju svakodnevno koriste i vrhunski sportaši kao što su Christiano Ronaldo, LeBron James te nogometaši Juventusa i Lazija. Na taj način ubrzavaju zacjeljivanje ozljeda, smanjuju upale i bolove u mišićima te općenito poboljšavaju stanje i performanse svog organizma. Tretman krioterapije traje između jedne i tri minute, a optimalno je 20 dolazaka, između tri i pet dolazaka tjedno. Prije samih tretmana, potrebno je naručiti se na konzultacije u Estera dermatologiju kako biste dobili individualni pristup u skladu s vašim osobnim stanjem i potrebama.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime