Ponedjeljak, 25 ožujka, 2024

7 ASMR Instagram profila koje food hedonisti širom svijeta – obožavaju!

ASMR videozapisi raznih su tema, ali jedan od najintrigantnijih na društvenim mrežama je žanr - hrana. Od snimanja zvuka jela koje se priprema, usitnjavanja i miješanja, preko hrskanja dok jedete... sve je više videozapisa koji ljubiteljima hrane izazivaju jake ugodne podražaje

Ako vam se dlačice na rukama naježe ili osjetite trnce po tjemenu kada vam netko šapne na uho ili okrene stranicu knjige – niste jedini. To samo znači da ste dio populacije koji doživljava ASMR – autonomni senzorni meridijalni refleks. To zapravo znači da te osobe imaju izraženiji osjet dodira i sluha od ostalih čula, pa je svaki podražaj preko njih – stimulans za ugodu. Na društvenim mrežama zadnjih godina postoji čitava ‘vojska’ ASMR osoba koji dijele videozapise s raznim ‘okidačima’ u kojima prevlače prste po filcu, prave nabore od komada folije, šapuću ili trljaju četku za kosu preko mikrofona. ASMR videozapisi fasciniraju – čak i one koji ne osjećaju takve trnce.

Hrana kao jedan od najintrigantnijih ASMR sadržaja!

ASMR videozapisi raznih su tema, ali jedan od najintrigantnijih žanrova sigurno je hrana. Neki kreatori snimaju zvuk jela koja se pripremaju – vrenje, usitnjavanje, miješanje… Drugi, pak, slažu namaze od hrskavih, žvakaćih ili želatinoznih smjesa i jedu ih pored mikrofona. Ako ste otvoreni za pažljivo slušanje ovih neobičnih videozapisa – bez obzira jeste li početnik ASMR-a ili dugogodišnji slušatelj, neki od njih trebali bi zagolicati – ili barem utrnuti – vaše senzorne receptore.

@Zachchoi

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Zach (@zachchoi)

Zach Choi prikazuje hrpu razne hrane: sendviče s prženom piletinom, kolutiće od luka ili krumpiriće od vafla… Nezdrava hrana nije u potpunosti njegov izbor, ali kad pohanje ima posebnu zvučnu strukturu koju je teško ponoviti… Primjerice, posebno je intrigantan video isječak u kojemu on i prijatelj prelamaju ultra hrskave korejske ‘mozzarella corn dogse’.

@asmrthechew

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by QUEEN OF ASMR Spirit Payton (@asmrthechew)

Spirit Payton sebe naziva ‘kraljicom ASMR-a’, a za razliku od Zacha, većina njenih obroka prilično je jednostavna. Ponekad se snima kako jede masivan tanjur rakovih nogu, ali ponekad je to običan doručak, poput sendviča s jajima i sirom, uz šaputanje između zalogaja… Čar njenih videozapisa upravo je u tom šaputanju, čini se kao da sjedi s prijateljem u kuhinji, dok stišava glas jer svi ostali u kući drijemaju.

@food.me.again

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by food.me.again (@food.me.again)

Vođen zaljubljenošću u kiselo tijesto i panettone, ovaj malezijski profil posvećen je prvenstveno rezanju pogača rustikalnog, hrskavog kruha. Sveukupno je to vrlo elegantno iskustvo. Primjerice, video isječak u kojem reže kiselo tijesto s prženim algama i sjemenkama sezama, ima stvarno posebno lijepu rezonanciju.

@hunnibee_asmr_naomi

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Naomi Macausland (@_hunnibee_asmr_naomi)

Račun Naomi MacRae vizualno je privlačan, a favorizira monokromatske boje želea, gumenih bombona, s pažnjom za jarke boje i puno živahne teksture. Teško je opisati ove video zapise, a da ne zvuče jako čudno, ali možda onaj u kojemu možete jasno vidjeti kako joj zubi klize točno kroz prozirnu teksturu gumenih bombona posebno je intrigantan.

@mouasmr

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Mou ASMR (@mouasmr)

Ne vrte se svi ASMR videozapisi oko ‘štetnih’ namirnica! Žena koja stoji iza ovog profila obožava raditi audio zapise s masivnim pladnjevima voća ili cjelovitim povrćem. Ali naravno, ponekad ubaci i neke pizze i kolače.

@mrs_macarons

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by 마카롱여사 (@mrs_macarons)

Ovaj profil san je za sve koji vole ASMR hranu, ali im ne odgovaraju zvukovi žvakanja – ovaj se korejski kreator fokusira isključivo na zvukove kuhanja i pripreme. To znači da čujete oštrinu noža koji presijeca sirovi luk, cvrčanje mesa i mjehuriće vruće juhe… U pozadini je čak i nježna klasična glazba kako bi stvari bile još opuštenije.

@asmrfoodyofficial

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by KAT Foody ASMR (@asmrfoodyofficial)

Glavnina ASMR videozapisa hrane vrti se oko hrane koju mladi vole: pljeskavice, pomfrit, pizza. I da, @asmrfoodyofficial pogađa sve one klasike, ali ona se razlikuje jedući stvari koje se također ne čine jestivima. Zamislite tortu dizajniranu da izgleda poput automobila-igračke, jestivog Xbox kontrolera i onoga što se čini božićnim ukrasima. Ne brinite, slatkiši su.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime