Petak, 30 srpnja, 2021

8. Pink Day Festival: 27. lipnja rezervirajte za – ružičasta vina i pjenušce

Premda Festival uvijek nudi tri ili više radionica vina i maslinovih ulja, sada je prvi puta, u suradnji s Miva Galerijom vina, organiziran i Masterclass - Svijet ružičastih šampanjaca grupacije Moët Hennessy

8. Pink Day – Međunarodni festival ružičastih vina, pjenušaca i šampanjaca omiljena je vinska manifestacija koja se ove godine po prvi puta održava na natkrivenoj otvorenoj terasi novozagrebačkog muzeja MSU, i to u nedjelju – 27. lipnja.

Premda su lokacija i datum održavanja zbog epidemioloških razloga i posljedica zagrebačkog potresa više puta mijenjani, festival i ovoga puta uspješno okuplja brojne domaće i inozemne proizvođače ružičastih vina, njih oko pedeset, sa 100-injak etiketa ružičastih vina. Sudjelovat će vinari, enolozi, profesionalci, stručnjaci i ljubitelji roséa a tu je, naravno, i važan dio Festivala – Green in Pink – s desetak najboljih hrvatskih proizvođača ekstra djevičanskog maslinovog ulja. 

Prvi put organiziran i Masterclass – Svijet ružičastih šampanjaca

Na konferenciji za medije predsjednica udruge WOW i osnivačica Pink Daya Sanja Muzaferija, u društvu art-direktorice Vlaste Pirnat, domaćice Ane Lisak i predstavnika MSU-a, te u prisutnosti suorganizatora, agencije IMC, predstavila je novitete Pink Day-a.
Premda Festival uvijek nudi tri ili više radionica vina i maslinovih ulja, sada je prvi puta, u suradnji s Miva Galerijom vina, organiziran i Masterclass – Svijet ružičastih šampanjaca grupacije Moët Hennessy powered by Premium Visa, koji je pobudio golem interes znalaca i rasprodan je u svega nekoliko dana.
Posjetitelje čekaju još dvije radionice: Ružičasta Austrija, powered by Austrian Wine a uz pomoć Ureda Saveznog Ministarstva poljoprivrede, regija i turizma pri Veleposlanstvu Republike Austrije posvećena austrijskim roséima, te radionica ekstra djevičanskih maslinovih ulja, Istra: kraljica maslinovog ulja powered by Catering Lisak, pod vodstvom poznatog istarskog eksperta Edi Družetića koji je lani proslavio 40 godina rada u maslinarstvu. 

Sanja Muzaferija

“Izuzetno sam ponosna što nam je ove godine zemlja partner Austrija i što nam, usprkos još uvijek donekle problematičnim uvjetima, iz Austrije stiže pet izlagača a sve pod pokroviteljstvom Austrian Winea. Ali najviše se ipak veselim da su izlagačka mjesta ovogodišnjeg Pink Daya odlično popunjena tri tjedna prije Festivala. Također mi je važno što pokušavamo, a vjerujem i uspijevamo, spojiti sve: zabaviti, podučiti, razveseliti i slaviti ružičasta vina u ružičastom raspoloženju. A ne zaboravljamo ni zdravlje i ekstra djevičanska maslinova ulja. Zahvaljujem se medijima koji nas vjerno prate i svima koji Pink Day doživljavaju onako kako sam ga i zamislila: kao festival optimizma i uživanja”,  rekla je Muzaferija.

Ivica Mamić, Ana Lisak, Sanja Muzaferija, Vlasta Pirnat i Ana Pekić

Naglasak na prodaji vina

Ove godine Pink Day akcentuira prodaju vina, s obzirom da je vinarima prošla ali i ova godina bila izuzetno teška, a svaki vinar će od festivala na poklon dobiti deset ružičastih vrećica za prodaju svoga vina. Također, Pink Day nastavlja i s nagrađivanjem najmaštovitije i najkreativnije uređenog izlagačkog stola. Prošlogodišnju nagradu, ružičaste Jimmy Choo cipele, osvojila je talijanska vinarija Bottega, a ovoga puta dodijelit će se čak 4 nagrade. To će ponovno biti ružičaste Jimmy Choo cipele – ovoga puta model Smokey vrijedan tisuću dolara, umjetničko djelo ‘DESIDERIO N°1 ART MUST BE TASTED’ austrijskog umjetnika Andrewa Stixa, izrađeno specijalno za Pink Day, kao i Privee kozmetika Nikel, hrvatske inovatorice Mirjane Brlečić, ali i genijalni zatvarač za boce Coravin u vrijednosti 300 eura.

Najavljena je još jedna novost! Nevezano uz sam Festival, aktualnu ponudu svih hrvatskih roséa, ovih će dana ocijeniti samostalni žiri sastavljen od najiskusnijih hrvatskih vinskih sudaca. To je mini projekt ‘Drink Pink’ zamišljen u sklopu koncepta iVino, čiji su osnivači novinari Ana Rogač i Ivo Kozarčanin. Najbolja ružičasta vina po njihovom izboru i sudu odlučili su, logično, predstaviti i proglasiti pobjednike – upravo na Pink Dayu.  

Pročitajte još...

Lavanda, neven, ruža… Cvjetno vino za najmirisniju zdravicu!

Ponudi li vas netko čašom vina, naručit ćete crveno, bijelo ili rose. Možda ćete posegnuti za čašom pjenušca. I podrazumijeva se da će to biti vino napravljeno od grožđa. No, jeste li ikad imali priliku kušati vino od cvijeća?

Super trikovi: Kako loše vino pretvoriti u – dobro i ukusno?

Zapravo je pretvoriti jeftinu bocu vina u nešto što ćete rado popiti, vrlo lako - sve dok imate otvoren um i ne pijete s izbirljivim sommelierom (ovaj drugi dio je presudan)!

Croatia Revealed: Projekt koji Hrvatsku želi promovirati kao vinsku velesilu

Ideja sommeliera Ante Palac i Marka Biondića jest pokrenuti ljude da više konzumiraju hrvatske proizvode, da na vinskim listama u našim restoranima bude čast imati što više Hrvata, uz Francuze, Talijane i druge velikane iz svijeta vina. Žele biti začetnici pokreta koji će učiniti da se na Hrvatsku gleda kao na visoko pozicioniranu vinsku regiju u svijetu

Ne propustite: Wine experience – Festival hrvatskih vina u Avantgardenu

Koncept festivala oslanja se na približavanje vinskog svijeta populaciji od 20 do 40 godina kroz vinske radionice, degustacije ali i prodaju vina po promotivnim cijenama. Dolazak su najavili neki od najpoznatijih hrvatskih vinara

Povezano

Novi unosan biznis: 6 najboljih vina u vlasništvu poznatih i slavnih

Neka od njih su čak keto friendly, gluten free i pogodna za vegetarijance, a većina koristi organsko uzgojeno grožđe i proizvod ga svugdje po Europi. Predstavljamo vam 6 poznatih osoba koje su strast prema vinu pretvorile u pravo poslovno carstvo!

Otkrili smo najbolje mjesta za koktele u Rijeci – posebno četvrtkom

Ideja Teatro Lounge Bara je da se svakog četvrtka ponudi neki novi destilat ili povijesni period kao vodilja za kreiranje menija, koji garantira čarobni spoj okusa i pravi doživljaj za nepca!

Po mjeri gurmana: 6 maštovitih recepata s lubenicom u glavnoj ulozi

Falkensteinerov gastro tim je ovo savršeno povrće, koje tako godi u ljetnim danima, odlučio pripremiti i kao međuobrok, sastojak u salatama, u smoothijima, koktelima… Uživajte svim čulima u ovim zanimljivim kombinacijama

Otkrijte jug Istre: 7 najboljih gastro destinacija i priča u općini Ližnjan

I dok s brežuljka gledate na Kvarnerski zaljev sve do otoka Cresa i Lošinja, slikovita lučica otkrit će vam da se nalazite u mjestu koje od davnina živi od blagodati podmorja, a shodno tome i mjestu koje se može pohvaliti kvalitetnom ugostiteljskom ponudom

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime