Popularni Banana bread french toast, odnosno kruh od banane prošle je godine, u doba mjera izoalcije, preplavio društvene mreže. Svi, ali baš svi su pravili banana bread. Zbog jednostavnosti i brzine izrade, a i činjenice da je odličan za iskoristiti prezrele banane, sve više ljudi ga obožava kao doručak ili desert.
Osnovni recept je vrlo jednostavan, a postoji i puno varijacija – dodavanjem orašastih plodova, čokolade i sl. Mi vam donosimo recept za popularni banana bread french toast, u izdanju franch toasta. Uživajte!
Sastojci
Za kruh od banane:
- 280g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1/4 žličice soli
- 115g maslaca
- 150g smeđeg šećera
- 2 jaja, tučena
- 5 zrelih, pasiranih banana
Za french toast:
- 3 jaja
- 3 žlice mlijeka
- 1 žlica ekstrakta ili paste vanilije
- 2 žlice maslaca
- 1 štruca kruha od banane
- Šećer u prahu
- Javorov sirup ili marmelada
Priprema
Banana bread:
- Zagrijte pećnicu na 180°C, te pripremite tepsiju za kruh, lagano podmazanu uljem.
- U posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
- U zasebnoj posudi izmiksajte maslac i smeđi šećer. Umiješajte jedno po jedno jaje i dodajte pasirane banane dok se ne sjedine.
- Smjesu od banana dodajte smjesi brašna i miješajte drvenom žlicom dok se ne sjedine. Ulijte u podmazanu tepsiju. Pecite 1 sat te pustite da se ohladi 5-10 minuta, a zatim ga preokrenite na rešetku.
Frenh toast:
- U posudi vilicom istucite jaja, mlijeko i vaniliju.
- Otopite maslac u tavi na srednje jakoj vatri. Narežite kruh od banane na 4 debele kriške.
- Umočite svaku krišku u smjesu od jaja i stavite u vruću tavu. Pecite sa svake strane 1-2 minute dok ne porumene.
- Pospite šećerom u prahu te poslužite s javorovim sirupom ili marmeladom.