Utorak, 28 ožujka, 2023

Barcaffé Single origin Rwanda – kava kojoj je nemoguće odoljeti

Barcaffe Single origin Rwanda je prvi proizvod na našem tržištu čije je porijeklo i tisuće kilometara dug put moguće pratiti novom tehnologijom nastalom 2008. za potrebe tržišta bitcoinima

Unatoč svojoj turbulentnoj povijesti, Ruanda danas i te kako zaslužuje svoje visoko mjesto na karti proizvođača najkvalitetnije kave. Štoviše, u ovoj maloj srednjoafričkoj zemlji godišnje se u prosjeku proizvede gotovo 20.000 tona kave, većinom sorte arabika.Uzgoj i proizvodnja ovog ‘crnog zlata’ odigrali su veliku ulogu u Ruandinom ekonomskom oporavku početkom 2000. godina. I to zahvaljujući vrijednim rukama lokalnih farmera koji su mudro i maksimalno iskoristili geografske posebnosti, klimu i bogatstvo tla svoje zemlje kako bi tržištu predstavili jedinstvenu vrstu fine i aromama pune arabike, odnosno sortu Arabiku Bourbon, karakterističnu za središnju Afriku. 

Napitak pun senzualnosti i senzacionalnih okusa

Ova posebna sorta daje manje plodova godišnje, pa je i posebno cijenjena. Njena bogata tekstura osvaja jedinstvenim spojem čokolade s primjesama citrusnih nota i blage, umjerene kiselosti koja napitku daje finu, osvježavajuću notu. Omiljena je među ljubiteljima kave koji od svojih napitaka traže profinjenost i, istodobno, pravu senzaciju okusa.

Upravo ti, posebni i jedinstveni okusi dolaze u 200-gramskom pakiranju Barcaffé Single origin Rwanda (usput, single origin znači da sva zrna kave u toj mješavini stižu iz iste regije i istog su podrijetla)

Barcaffe Single origin Rwanda proizvedena je na plantažama u brdovitoj regiji Mubuga na jugu Ruande. Mubuga se nalazi na 1500 metara nadmorske visine, a njeno tlo prekriveno vulkanskom glinom u kombinaciji s klimom idealni su za uzgoj visokokvalitetne kave u kojoj je tako lako uživati i koju ćete vrlo lako prepoznati na policama domaćih trgovina.
Naime, posebnost pakiranja
Barcaffé Single origin Rwanda je QR kôd koji će vam, skenirate li ga, uz pomoć blockchain tehnologije i Farmer connect platforme otkriti sve detalje o kave Barcaffé Rwanda i njen put od plantaže do tvornice, ali i kako možete i sami pomoći lokalnim poljoprivrednicima koji su se pobrinuli za to da lijep dan započnete šalicom zaista posebne kave.

Digitalna sljedivosti koja štiti i potrošača i farmere u Ruandi

Barcaffe Single origin Rwanda je prvi proizvod na našem tržištu čije je porijeklo i tisuće kilometara dug put moguće pratiti novom tehnologijom nastalom 2008. za potrebe tržišta bitcoinima.
Blockchain tehnologija počiva na ideji da se digitalna informacija pohranjuje i razmjenjuje između svih karika koji sudjeluju u određenom sustavu / lancu. U ovom slučaju, a zahvaljujući web aplikaciji Farmer Connect u pozadini ovog sustava, svaka karika predstavlja određeni korak ili fazu u procesu uzgoja, proizvodnje i plasiranja kave na tržište – od zrna do šalice. Jednostavno rečeno, radi se o
digitalnoj sljedivosti koja ne samo da štiti potrošača već i farmera u dalekoj Ruandi. Transparentnost i načela fer trgovine koju omogućuje ova nova tehnologija štite i same uzgajivače, ključnu kariku lanca.

Istodobno, svaki potrošač točno zna što kupuje, odakle njegov proizvod dolazi i, u konačnici, zna na kojoj (i čijoj) farmi je uzgojen. Sa svakom ispijenom šalicom sve ste više povezani s jednom ruandskom obitelji u čudesno lijepoj regiji Mubuga

Ovaj novi egzotični okus 100 % Arabica kave novi je dodatak liniji Barcaffé Single Origin kava, u kojoj se nalaze Barcaffé Brazil, Kolumbija i Etiopija. Inače, osvježena novim dizajnom, pakiranja linije kava Barcaffé Single origin napravljena su od ekološke folije tj. od bioplastike iz obnovljivih izvora na bazi šećerne trstike i ulja repice i ne sadrže aluminij.

Pročitajte još...

Kakvog okusa i arome treba biti svježe mljevena kava?

Gusta, bogata okusom i mirisom, jedinstvene pjene, prekrasne arome s kojom započinjemo dan takva je svježe mljevena kava koju nam Barcaffè priprema već pola stoljeća! I ako je suditi prema epitetima koje dobiva - čini se kako imamo pobjednika!

Nova godina, nova ja: 5 brzih i zdravih ideja za doručak – u 5 minuta!

Ne budite lijeni, ne preskačite doručak i izbjegavajte pekare u širokom luku pa se poslije nećete pitati od kuda vam višak kilograma i loša zdravstvena slika!  

Kako pretvoriti ‘jutro iz pakla’ u najljepši dio dana

Svježe mljevena kava osim podizanja raspoloženja i osjećaja razbuđenosti, zbog svog je sastava veoma korisna za zdravlje, te opravdava tvrdnju hormona sreće u potpunosti. Lijek za tako zvano jutro iz pakla krije se u savršenom napitku za savršen početak dana

Donosimo recepte za popularniju i zdraviju alternativu jutarnjoj kavi

Fini prah zelenog čaja koristi se u receptima za pripremu čajeva, lattea, smoothieja, pa čak i sladoleda. A sve više je onih koji umjesto jutarnje kave biraju matchu - jer sa svojim antioksidansima pruža energiju i vitalnost i do 6 sati, upola više nego - kofein!

Povezano

Ovo se ne propušta: Gala večere u režiji najboljih svjetskih i domaćih chefova

Najbolji svjetski i domaći chefovi udružit će snage na gala večerama u restoranima Maistre, generalnog sponzora i partnera Festivala

Nova mjesta u Zagrebu koja posjećujemo za vikend

Prognoza za vikend je loša i zato je idealno istraživati nova mjesta po gradu. Osim što ćete biti unutra i skriveni od kiše, lijepo ćete jesti i piti. Zvuči kao savršen vikend, zar ne? 

Dr.sc. Mirella Žanetić nam je otkrila je li istina da je prženje na maslinovom ulju kancerogeno

Dr. sc. Mirella Žanetić radi kao istraživačica u Institutu za jadranske kulture u Splitu, u laboratoriju za kontrolu kvalitete djevičanskih maslinovih ulja, voditeljica je stručne panel grupe Instituta za senzorne analize djevičanskog maslinovog ulja i ima više od 20 godina iskustva u senzornoj analizi djevičanskog maslinovog ulja

Pokrenite razigranost uz OREO i Xbox i osvojite brojne nagrade

U čast ovog partnerstva, izgled legendardnog crno-bijelog OREO keksa bit će izmijenjen kao hommage Xbox kontroleru, u vidu specijalne serije sa šest različito utisnutih reljefa

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime