Četvrtak, 2 ožujka, 2023

Kakvog okusa i arome treba biti svježe mljevena kava?

Gusta, bogata okusom i mirisom, jedinstvene pjene, prekrasne arome s kojom započinjemo dan takva je svježe mljevena kava koju nam Barcaffè priprema već pola stoljeća! I ako je suditi prema epitetima koje dobiva - čini se kako imamo pobjednika!

Bogata i gusta tekstura – jedinstvena je karakteristika svježe mljevene kave i u tome nema konkurencije. Ona je jednostavno nezamjenjiva, a upravo takve epitete ljubitelji najomiljenijeg napitka na svijetu daju Barcaffè već 50 godina, točnije od 8. svibnja 1970. godine – kada je prvu Barcaffè mješavinu pripremila tehnologinja Marija Tul. 



Barcaffè 1970 limited edition
Od tada do danas Barcaffè donosi najviše standarde u proizvodnji kave te koristi najbolju sirovu kavu kupljenu na samom izvoru proizvodnje. Stoga su svim ljubiteljima kave pripremili vrhunsku poslasticu te povodom 50 obljetnice ponudili limited edition kavu u posebnom pakiranju koje predstavlja počast svim ženama u svijetu kave. Riječ je o mješavini kave koja dolazi s plantaže u Brazilu koju godinama vodi Maria Auxiliadora Oliveira Diogo. Plantaža je dio je projekta Delas koji teži rodnoj ravnopravnosti i osnaživanju žena u svijetu proizvodnje kave. 

Barcaffè 1970 kava, 100% arabica, ima uravnotežen, blag okus, ali intenzivnu aromu. Okus je vrlo uravnotežen, a u njemu je isprepletena aroma prženih orašastih plodova i slatkih začina te tipična nota svježe pečenog kruha.

Suvremeni dizajn za sve generacije – Alja Horvat
Barcaffè je 50 godina slijedio filozofiju da mora biti drugačiji, bolji te stoga najbolja kava mora biti u jedinstvenom pakiranju, suvremenog dizajna. Zato je 50. obljetnica izvrsna prilika za još jedan korak naprijed. Iza novog, svježeg, suvremenog dizajna za sve generacije stoji mlada ilustratorica Alja Horvat, čiji je prepoznatljivi stil već osvojio međunarodnu scenu. Aljin dizajn odaje počast nekim prethodnim desetljećima, kojima je uspjela stvoriti novi image dajući im svježinu i modernost. Poštovanje spram prošlosti, s pogledom u budućnost. 

Pročitajte još...

Domaće je najbolje: Donosimo top recepte za marmelade koje mogu napraviti i početnici!

Čak i ako ste početnik i nikad se dosad niste okušali u pripremi marmelada, vjerujte nam, ovi recepti su savršeni za vas! A rezultat će biti za prste polizati!

Važno je imati plan za – generalno čišćenje kuhinje

Imati dobar plan uvijek je preduvjet brzog i učinkovitog čišćenja. Kako kuhinja uvijek treba biti ogledalo čistoće i higijene, povremeno joj je nužna temeljita...

Nepravedno zapostavljena, a prava proteinska bomba!

S porastom svijesti o zdravoj prehrani, naizgled mala i neugledna leća dobila je zasluženi - zvjezdani status. Uz to, cjenovno je povoljna, a nutritivno vrlo bogata

Déguste – kratki film koji savršeno dočarava sav stres rada u kuhinji

Filmski producent Stéphane Baz režirao je kratki film 'Déguste', koji nas poziva da očima kuhara doživimo jedan njegov radni dan. Zaboravite romantiku, stvari u trenu postaju vatrene...

Povezano

Srijeda je mali petak: Gdje otići na večeru s prijateljima?

Kako bismo si ponovno omogućili potpuno opuštanje tijekom tjedna, odlučili smo izaći svake srijede na večeru ili u polu izlazak. Napravili smo popis mjesta gdje ćete se, uz ukusnu hranu, sigurno zabaviti sa prijateljima. Opustite se, život je kratak! 

Isprobali smo kavu i hit desert o kojem bruji cijeli Zagreb

Zbog toga što o lokaciji ovih dana bruji cijeli grad, prema destinaciji smo se uputili u popodnevnim satima, točno u vrijeme kada se većina Zagrepčana zaželi druge doze kofeina – i to namjerno, da vidimo kakvi su pod pritiskom!

Omiljena zagrebačka craft pekarnica otvorena je na Britanskom trgu

Pored mirisa kruha i focaccie, Britanskim trgom će se od sada širiti i miris kroasana, cruffina, glasovitih pizza, za koju je Bread Club tim nedavno dobio srebrnu medalju na Svjetskoj olimpijadi pekarstva i još mnoštva proizvoda koji postanu hit na društvenim mrežama.

Najzdraviji izbor za doručak: Napravite sami domaću granolu!

Jeste li znali da kupovne musli mogu sadržavati puno skrivenih šećera? Domaće granole, pak, puno su zdraviji izbor, a i rok trajanja im je znatno dulji

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime