Srijeda, 18 svibnja, 2022

Kakvog okusa i arome treba biti svježe mljevena kava?

Gusta, bogata okusom i mirisom, jedinstvene pjene, prekrasne arome s kojom započinjemo dan takva je svježe mljevena kava koju nam Barcaffè priprema već pola stoljeća! I ako je suditi prema epitetima koje dobiva - čini se kako imamo pobjednika!

Bogata i gusta tekstura – jedinstvena je karakteristika svježe mljevene kave i u tome nema konkurencije. Ona je jednostavno nezamjenjiva, a upravo takve epitete ljubitelji najomiljenijeg napitka na svijetu daju Barcaffè već 50 godina, točnije od 8. svibnja 1970. godine – kada je prvu Barcaffè mješavinu pripremila tehnologinja Marija Tul. 



Barcaffè 1970 limited edition
Od tada do danas Barcaffè donosi najviše standarde u proizvodnji kave te koristi najbolju sirovu kavu kupljenu na samom izvoru proizvodnje. Stoga su svim ljubiteljima kave pripremili vrhunsku poslasticu te povodom 50 obljetnice ponudili limited edition kavu u posebnom pakiranju koje predstavlja počast svim ženama u svijetu kave. Riječ je o mješavini kave koja dolazi s plantaže u Brazilu koju godinama vodi Maria Auxiliadora Oliveira Diogo. Plantaža je dio je projekta Delas koji teži rodnoj ravnopravnosti i osnaživanju žena u svijetu proizvodnje kave. 

Barcaffè 1970 kava, 100% arabica, ima uravnotežen, blag okus, ali intenzivnu aromu. Okus je vrlo uravnotežen, a u njemu je isprepletena aroma prženih orašastih plodova i slatkih začina te tipična nota svježe pečenog kruha.

Suvremeni dizajn za sve generacije – Alja Horvat
Barcaffè je 50 godina slijedio filozofiju da mora biti drugačiji, bolji te stoga najbolja kava mora biti u jedinstvenom pakiranju, suvremenog dizajna. Zato je 50. obljetnica izvrsna prilika za još jedan korak naprijed. Iza novog, svježeg, suvremenog dizajna za sve generacije stoji mlada ilustratorica Alja Horvat, čiji je prepoznatljivi stil već osvojio međunarodnu scenu. Aljin dizajn odaje počast nekim prethodnim desetljećima, kojima je uspjela stvoriti novi image dajući im svježinu i modernost. Poštovanje spram prošlosti, s pogledom u budućnost. 

Pročitajte još...

Uz naše recepte i početnici postaju majstori domaćih marmelada

Još pod nepcem osjećate okus finih bakinih džemova iz djetinjstva? Ništa ne može zamijeniti domaći okus, a baš sad je vrijeme da se za cijelu godinu opskrbite čarobnim aromama raznog voća

Važno je imati plan za – generalno čišćenje kuhinje

Imati dobar plan uvijek je preduvjet brzog i učinkovitog čišćenja. Kako kuhinja uvijek treba biti ogledalo čistoće i higijene, povremeno joj je nužna temeljita...

Nepravedno zapostavljena, a prava vitaminska bomba!

S porastom svijesti o zdravoj prehrani, naizgled mala i neugledna leća dobila je zasluženi - zvjezdani status. Uz to, cjenovno je povoljna, a nutritivno vrlo bogata

Déguste – kratki film koji savršeno dočarava sav stres rada u kuhinji

Filmski producent Stéphane Baz režirao je kratki film 'Déguste', koji nas poziva da očima kuhara doživimo jedan njegov radni dan. Zaboravite romantiku, stvari u trenu postaju vatrene...

Povezano

Provjereno: Kod kuće se jede najbolje: 5 top recepata Zlatka Galla

PACCHERI S KOBASICAMA Sastojci: 12 pacchera (šuplja pašta za punjenje, dugačka oko 5 a promjera oko 2,5 cm) 4 hrenovke ili tanje svježe kobasice 2 manje mrkve zeleni...

Đir po gradu: 3 restorana u koja trebate obavezno svratiti kada ste u Splitu

Mazzgon Food, ARTiČOK, i Kinoteka - svaki od ovih restorana izdvaja se ne samo ponudom, svojevrsnim signature jelima, bogatom ponudom koktela i pića, nego i jedinstvenim ambijentom koji cijelu gastro priču zaokružuje na primamljiv način

Provjereno: Kod kuće se jede najbolje – top recepti Zlatka Galla

Donosimo najbolje kućne recepte našeg kolumnista Zlatka Galla, za prste polizati!

Massimo Bottura: Svijet gastronomije kreće u smjeru održive budućnosti!

Nema više isprika. Nosimo veliku odgovornost i moramo poduzeti nešto, svijet nas treba. Pritom ne zaboravite odakle dolazite i tko ste, jer diverzitet i kultura su važni, poručio je chef Massimo Bottura na prvom Weekend Food Festivalu koji je zanimljivim programom i gostima oduševio posjetitelje

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime