Svi znamo kako tople juhe krijepe cijelo tijelo tijekom hladnijih mjeseci, a posebno u ove prijelazne jesenske dane – kada se lako prehladiti i uloviti neku virozu. Zato u ovo doba posebno volimo juhe, zar ne?
Stoga vam predlažemo jedan jednostavni, ali fini recept koji ćete skuhati u samo nekoliko koraka – juhu od bundeve s narančom. Za sve će vam biti potrebno najviše 20 minuta.
Mali savjet, želite li da juha od bundeve bude malo gušća, na kraju dodajte malo vrhnja.
JUHA OD BUNDEVE S NARANČOM
Sastojci (za 4 osobe):
- 800 g bundeve
- 30 g maslaca
- 1 žlica šećera
- ½ žličica currya
- 150 ml svježeg narančina soka
- 800 ml povrtnog temeljca
- 20 g svježeg đumbira
- po 2 žlice bundevinih sjemenki i listića badema
- sol, papar
- kajenski papar
Priprema:
- Bundevu narežite na kockice. Propirjajte na vrućem maslacu te pospite curryjem i šećerom. Zatim ulijte narančin sok i temeljac. Đumbir ogulite i dodajte bundevi u komadu. Kuhajte 20-ak minuta.
- Bundevine sjemenke i listiće badema popržite u tavi bez dodavanja masnoće. Zatim ih odmah prebacite na tanjur (da ne potamne). Uklonite đumbir, a sastojke u juhi zgnječite ili izmiksajte. Dobro začinite solju, paprom i kajenskim paprom. Zatim juhu pospite bundevinim sjemenkama i listićima badema. Po želji pakapajte s malo bučina ulja.
Nadamo se kako ćete uživati u ovom čudesnom spoju namirnica, za čiju vam pripremu neće trebati mnogo vremena. Dobar tek!