Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Recept dana: Tjestenina s pestom i piletinom

Donosimo recept za ukusnu tjestenini s pestom i piletinom koja je u isto vrijeme zdrava hrana, kao i hrana za utjehu

Tjestenina s pestom i piletinom je u isto vrijeme zdrava hrana, kao i hrana za utjehu. Kako bismo recept prilagodili zdravijoj verziji, umjesto obične tjestenine koristite integralnu. Dobar tek i uživajte!



Sastojci

1 šalica svježih listova bosiljka

2 žlice sitno ribanog parmezana

1 žlica pinjola, prženih

1 žličica sitno naribane limunove korice

1 1/2 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja

1-2 žlice tople vode

200 g tjestenine od integralnog brašna

2 vezice šparoga, obrezane, narezane na komade od 3 cm

150 g (1 šalica) smrznutog zelenog graška

300 g fileta pilećih prsa, tanko narezanih

2 tikvice, tanko narezane

2 režnja češnjaka, tanko narezana

60 g mladog špinata

Krupno naribani parmezan, za posluživanje (po želji)

Recept dana: Smoothie od maline

Recept

Stavite bosiljak, parmezan, pinjole i limunovu koricu u manji multipraktik i miješajte dok se ne usitne. Dodajte 1 žlicu maslinovog ulja i 1 žlicu tople vode. Procijedite dok se dobro ne sjedini, po potrebi dodajte preostalu vodu. Skuhajte tjesteninu u velikom loncu s lagano posoljenom kipućom vodom prema uputama na pakiranju ili dok ne postane al dente, dodajući šparoge i grašak u zadnje 2 minute kuhanja. Ocijedite i ostavite 60 ml (1/4 šalice) tekućine za kuhanje.

U međuvremenu zagrijte preostalo ulje u velikoj neprianjajućoj tavi na jakoj vatri. Kuhajte piletinu, miješajući, 3-4 minute ili dok ne porumeni. Dodajte tikvice i češnjak. Kuhajte, miješajući, 2 minute ili dok tikvice ne postanu hrskave. Maknite s vatre. U tavu dodajte smjesu tjestenine, pesto, špinat i 1-2 žlice očuvane tekućine od kuhanja. Miješajte dok se dobro ne sjedini. Začinite i odmah poslužite s parmezanom, ako ga koristite. 

Vaša tjestenina s pestom i piletinom je spremna za jelo. Dobar tek!

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime