Utorak, 28 ožujka, 2023

Déguste – kratki film koji savršeno dočarava sav stres rada u kuhinji

Filmski producent Stéphane Baz režirao je kratki film 'Déguste', koji nas poziva da očima kuhara doživimo jedan njegov radni dan. Zaboravite romantiku, stvari u trenu postaju vatrene...

Za razliku od ostalih dokumentarnih filmova, koji rad u kuhinji prikazuju na pomalo romantičan način, ovaj 5-minutni film osvjetljava sav stres i napetost koji se mogu doživjeti iza kuhinjskih vrata restorana.



Da bi kreirao takav portret, Baz je crpio motive iz vlastitog iskustva pariškog kuhara.
“Ideja je bila snimiti organski film o hrani. Razmišljao sam o položaju kuhara i o tome kakve borbe vodi s kuhinjskim alatima te kakve unutarnje borbe proživljava sa sobom. Željeli smo stvoriti vrlo kratak i intenzivan film… U transformiranju hrane, kuhar istodobno transformira i sebe. Srce, krv, živci … sve je to isti materijal. Sve je povezano”, kaže Baz.

Film je osvojio nekoliko nagrada, a naša je topla preporuka da ga pogledate i zavirite u čaroban, ali adrenalinom nabijen svijet chefova!

“Déguste” from Insolence Productions on Vimeo.

 

Pročitajte još...

5 genijalnih koktela od gina – za party kod kuće!

Umjesto masovnih okupljanja, vrijeme je za otvaranje boce jednog od naših najdražih alkoholnih pića i isprobavanje novih koktela - u manjem krugu prijatelja ili u društvu najdraže osobe...

Za prave gurmane: Za svaku vrstu sira – odgovarajući nož

Koliko god ima različitih vrsta i okusa sireva, toliko ima i noževa za njihovo rezanje. Opskrbljenost pravim alatom za rezanje rezultirat će lijepim, a ne razmrvljenim ploškama

Nepravedno zapostavljena, a prava proteinska bomba!

S porastom svijesti o zdravoj prehrani, naizgled mala i neugledna leća dobila je zasluženi - zvjezdani status. Uz to, cjenovno je povoljna, a nutritivno vrlo bogata

Domaće je najbolje: Donosimo top recepte za marmelade koje mogu napraviti i početnici!

Čak i ako ste početnik i nikad se dosad niste okušali u pripremi marmelada, vjerujte nam, ovi recepti su savršeni za vas! A rezultat će biti za prste polizati!

Povezano

Ovo se ne propušta: Gala večere u režiji najboljih svjetskih i domaćih chefova

Najbolji svjetski i domaći chefovi udružit će snage na gala večerama u restoranima Maistre, generalnog sponzora i partnera Festivala

Nova mjesta u Zagrebu koja posjećujemo za vikend

Prognoza za vikend je loša i zato je idealno istraživati nova mjesta po gradu. Osim što ćete biti unutra i skriveni od kiše, lijepo ćete jesti i piti. Zvuči kao savršen vikend, zar ne? 

Dr.sc. Mirella Žanetić nam je otkrila je li istina da je prženje na maslinovom ulju kancerogeno

Dr. sc. Mirella Žanetić radi kao istraživačica u Institutu za jadranske kulture u Splitu, u laboratoriju za kontrolu kvalitete djevičanskih maslinovih ulja, voditeljica je stručne panel grupe Instituta za senzorne analize djevičanskog maslinovog ulja i ima više od 20 godina iskustva u senzornoj analizi djevičanskog maslinovog ulja

Pokrenite razigranost uz OREO i Xbox i osvojite brojne nagrade

U čast ovog partnerstva, izgled legendardnog crno-bijelog OREO keksa bit će izmijenjen kao hommage Xbox kontroleru, u vidu specijalne serije sa šest različito utisnutih reljefa

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime