Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Delikatese Mate Jankovića i razlog za kušati pizzu na Adventu

Kako biste lakše odlučili gdje započeti svoje kulinarsko istraživanje, donosimo mini-vodič s preporukama, istražujući dvije popularne adrese: Institut za kobasice Mate Jankovića i Pizza Social Club Ivana Badžeka

Zagreb je zaronio u blagdansku čaroliju, prekrivajući se božićnim ukrasima, a s njime je stiglo i najiščekivanije doba godine – Advent. Ova metropola iz godine u godinu oduševljava svoje stanovnike i posjetitelje sve bogatijim programom, pružajući im pravo božićno ugođaj. Uz svečane priredbe, adventske kućice nude raznoliku gastro ponudu koja mami svojim mirisima. Kako biste lakše odlučili gdje započeti svoje kulinarsko istraživanje, donosimo mini-vodič s preporukama, istražujući dvije popularne adrese: Institut za kobasice Mate Jankovića i Pizza Social Club Ivana Badžeka. Za najbolje gastronomske doživljaje, vrijedi poslušati savjete stručnjaka koji ističu svoje favorite s božićnih kućica.Institut za kobasice Mate Jankovića

Jedno od nezaobilaznih gastronomskih iskustava tijekom adventa su definitivno kobasice, a pravi raj za ljubitelje ovog delikatesa nalazi se na dvije adrese Instituta za kobasice. Prva je Oleandar terasa hotela Esplanade, gdje se održava manifestacija Fooling Around, dok se druga nalazi na Strossmayerovom trgu, gdje traje Fuliranje. Ovdje ‘poznate’ kobasice dobivaju jedinstveni okus, poput Frank Furterke, Kranjske sa sirom, Debrecinke, Bavarske i Šiš kobasice sa sirom. Poseban adventski hit predstavlja kobasica kao šiš ćevap, ukusno kombinirana s pečenom crvenom paprikom, prženim lukom i kremom od kajmaka. Očekuje vas prava gastro poslastica!

Pizza Social Club

Uz najbolje kobasice, tu je i nekonvencionalno adventsko jelo – pizza koja nam stiže iz Pizza Social Cluba Ivana Badžeka. Iako su kobasice i fritule klasični simboli adventske gastro ponude, dobra pizza uvijek ima posebno mjesto, pogotovo ako ste u društvu i tražite nešto za ‘dijeljenje’. Pizza Social Club poznat je po svojim jedinstvenim receptima s napuljskim tijestom – prozračnim i hrskavim. Na Fuliranju vas očekuje pet različitih vrsta pizza čija se cijena kreće oko 9 eura, ovisno o preferencijama okusa. U ponudi su Ma’Margherita kao vječni klasik, Pizzaioli s pršutom, rikulom i cherry rajčicama, Pepperoni s ljutim kobasicama i svježim čilijem, Pa’Pancetta s kuhanom šunkom, dimljenom rolanom pancetom i svježim lukom, te bijela pizza Bianca s nadjevom od bijelog sira s ricottom, mozzarelom, orasima i špinatom. Gastro užitak zagarantiran!

Vrijeme je za đir adventom, zato: toplo se odjenite, okupite društvo i pripremite nepca za
najukusniju adventsku ponudu iz omiljenih kućica u gradu. Informacije vezane za spomenutu ponudu pratite na Instagram profilima: Institut za kobasice i Pizza Social Club.

Fotografije: Sandro Sklepić, Instagram

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime