Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Provedite vikend u Sloveniji: Gdje ukusno jesti u Ljubljani?

Ljubljana nudi i bogatu gastronomsku ponudu, a u nastavku vam izdvajamo četiri super restorana koje morate posjetiti

Glavni grad Slovenije posljednjih je nekoliko godina postao omiljena turistička destinacija u Europi. Postavši i urbanom metropolom, Ljubljana ima bogatu povijest te zavidnu kulturnu scenu, a idealna je kao vikend destinacija. Ljubljana nudi i bogatu gastronomsku ponudu, a u nastavku vam izdvajamo pet najboljih restorana koje morate posjetiti. 1/ Špajza

Špajza je restoran otvoren još 2004., a jedan je od najstarijih fine dininig restorana u gradu. Nudi tradicionalna slovenska te razna internacionalna jela, napravljena od lokalnih namirnica. Restoran Špajza nalazi se u centru Ljubljane, u blizini Gornjeg trga.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli 꼬레양 (@coreeyang)

2/ Strelec

Restoran Strelec se nalazi u sklopu Ljubljanskog dvorca i savršen je izbor za vas ako želite jesti uz panoramski pogled na grad. Chef restorana u Strelecu priprema meni iznenađenja (s pet, sedam ili devet slijedova) prepuno intenzivnih okusa. Ljubitelji vina bit će zadovoljni bogatom ponudom slovenskih vina. 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Where and what to eat in 🇸🇮? (@sloveniafoodexperience)

3/ Cubo

Restoran Cubo nalazi se nadomak centra Ljubljane. Cubo ima vjernu klijentelu, a turiste privlači kuhinjom inspiriranom Mediteranom te povremenim jelima inspiriranim azijskom kuhinjom. Velike porcije i odlična vinska karta pridodaju dobrom dojmu.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Lara Metelko (@inspiredbylara_)

4/ Zbornica 

Zbornica se također nalazi u samom centru grada, u blizini ljubljanskog Filozofskog fakulteta. Restoran uglavnom nudi pizze i burgere koji su hvaljeni i smatraju se jednim od boljih u gradu. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Bojan Stojmenovski (@bojanstojmenovski)

Naslovna fotografija: Unsplash

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime