Ponedjeljak, 18 listopada, 2021

Idemo u berbu gljiva, jabuka ili jagoda: Ovaj vikend je prava prilika za to!

Nama je jesen najljepše vrijeme za vikend izlete! Zato ovog vikenda idemo i na gljivarijadu u Liku, i u samoberbu jabuka u Lekenik, a bome nećemo propustiti ni samoberbu 'jesenskih' jagoda kod Sesvete. Jedva čekamo!

Ima li išta ljepše tijekom jeseni nego spojiti čari turizma i gastronomije? Ako ste ijednom bili u nekoj berbi sigurno ste se ‘zarazili’ i jedva čekate novi povod da posjetiti neko prelijepo hrvatsko mjesto, uživate u branju jesenskih plodova i degustaciji raznih delikatesa od njih!

E pa, ovaj je vikend prva prava prilika da ‘omastite brk’ i pri tome uživate s prijateljima ili cijelom obitelji u ugodno provedenom danu. Nema veze ni ako vas malo iznenadi kišica, jer teško da će vas spriječiti u ‘natjecanju’ u branju gljiva, jabuka ili pak jagoda. O da, i jagode možete brati iako je njihova ‘prava sezona’ bila na proljeće!

U Liku na branje gljiva!

Ljubitelji gljiva sigurno će uživati u danu provedenom u šumi i upoznavanju novih vrsta. Gljivarijadu organizira Gljivarsko društvo “Grljak Lič” ovu subotu, 18. rujna, i poziva sve na druženje.
Sudionike očekuje zanimljiv program, a nakon branja će se održati i natjecanje u tri kategorije: najljepši vrganj, najviše ubranih gljiva i, dakako, naj društvo. Gljivarijada započinje u 9 sati u Domu kulture u Liču, a kako nitko od sudionika ne bi bio gladan, sve posjetitelje čeka obilan goranski doručak, a po povratku iz šume i ručak. Na Gljivarijadi mogu sudjelovati i djeca jer su organizatori spojili Dječju gljivarijadu s manifestacijom za odrasle. 
Kotizacija za sudjelovanje je 50 kuna, a u nju je uključeno piće dobrodošlice, tradicionalni goranski doručak i ručak te obilazak kulturno-povijesne zbirke Lič nakon proglašenja pobjednika, uz to je i sudionicima dostupna mogućnost obilaska atraktivnog izletišta s divljim životinjama ‘Šumska bajka’ po promotivnoj cijeni ulaznice u iznosu od 10 kuna.

OPG Dorotić poziva sve na ‘samoberbu’ jabuka!

OPG Dorotić već nekoliko godina zaredom organizira vrlo zanimljiv koncept branja jabuka – samoberbu. Tradiciju su odlučili nastaviti i ove godine, pa tako svi ljubitelji jabuka mogu uživati u prirodi i branju.
Jabuke se mogu brati svaki dan od 9 do 18 sati, što je idealno jer nakon stresnog dana možete pobjeći u prirodu. Ubrati možete kisele, slatke, crvene, žute i zelene jabuka po principu – dođi, uberi, nosi doma. Cijena kilograma jabuka se razlikuje od vrste do vrste, a kreće se od 1,5 do 3 kn/kg. Njihov voćnjak se prostire na 3,5 hektara, a nalazi se 38 kilometara od Zagreba i 25 kilometara od Siska u mjestu Lekenik.

 

Plodovi Kovačević još uvijek imaju jagode na svom imanju!

Za sve ljubitelje slatkih jagoda donosimo dobre vijesti! U Soblincu nedaleko od Sesveta, na imanju obitelji Kovačević moguće je samobranje jagoda barem još neko vrijeme. Jagode uzgajaju, naime, na slami na otvorenom.
U samobranje jagoda je moguće doći svaki dan od 9 do 19 sati, a cijena samobranih jagoda je 20 kn/kg. Ovo je idealan način da si zasladite vikend i pojedete ovo ukusno voće. Sigurni smo da ste ih se od proljeća već poželjeli. Ponesite svoju kantu, uberite jagode, izvažite ih i uživajte! Samo pazite da ne pojedete sve na putu do kuće! 😉

 

Pročitajte još...

INTERVJU: S.A.R.S: Bile ozljede ili rane, kino ili bioskop, ovdje smo radi dobre zabave!

O tajnoj vezi između benda i Zagreba, o novom singlu "Hej kafano" te cijeloj karijeri karizmatičnog benda uoči koncerta na zagrebačkom Velesajmu u novoj epizodi Mixer Room Podcasta razgovaraju Anđelo Jurkas i Žarko Kovačević, zaštitno lice grupe S.A.R.S. 

Kuhača i telecaster: Gladne oči i sirotinjska spiza

Globalna pjesmarica o hrani ne slavi samo mrsna jela od kojih curi slina niti samo veliča ukusne zgoditke tradicijske i nostalgijom začinjene mamine kuhinje. Dapače. Popis pjesama posvećenih siromašnoj spizi i gladnim očima jednako je dugačak kao i posvete lijepim bokunima

Runo Nuvole i Blueesheep: Hrvatski proizvodi od vune u koje smo se zaljubili

Upoznajte Hanu Tudor i Jasminku Gršković koje od ostataka vune izrađuju oblačiće kiše u raznim bojama, odnosno modne dodatke i loptice koje su zamjene za mirisne omešivače i mirise u prostoru!

I psiholozi preporučuju: Podržite lokalne proizvođače hrane. A evo i zašto?

U doba korone odjednom je postala više nego ikada važna zemlja podrijetla hrane, posebno voća i povrća. I to ne samo zbog ekoloških razloga

Povezano

Idealno za vikend: sočni odresci s limunom, mahunama i krumpirom

Zašto ne biste ovaj vikend isprobali jedan novi recept koji će, ako volite meso, oduševiti vaše ukućane. Uživajte!

Slavimo Dan deserta: Ova čokoladna torta je za prste polizati!

Danas je dan kada ne trebate imati grižnju savjesti zbog konzumiranja slatkoga pa evo prilike da iznenadite sebe i bližnje. Donosimo jednostavan recept za fenomenalnu tortu koja će vas oraspoložiti i potaknuti 'hormon sreće'

Dobar tek: Krepke juhe idealne za hladnije jesenske dane

Donosimo 2 recepta za krepke juhe u kojima će moći uživati i oni koji preferiraju meso, ali i oni kojima je draže povrće. Idealan su obrok za sve hladnije jesenske dane

Kako napraviti savršenu pitu od limunove kreme i šumskog voća?

Donosimo recept za pitu s limunovom kremom i bobicama šumskog voća, koja nas je, kad smo je probali, jednostavo oduševila i nismo je mogli prestati jesti...

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime