Četvrtak, 2 prosinca, 2021

Kako napraviti savršenu pitu od limunove kreme i šumskog voća?

Donosimo recept za pitu s limunovom kremom i bobicama šumskog voća, koja nas je, kad smo je probali, jednostavo oduševila i nismo je mogli prestati jesti...

Dolaskom jeseni i hladnijih dana, više smo kod kuće i družimo se s ukućanima, a imamo i više vremena za kuhanje i isprobavanje novih recepata. Donosimo recept za pitu s limunovom kremom i bobicama šumskog voća, koja nas je, kad smo je probali, jednostavo oduševila i nismo je mogli prestati jesti…

Sastojci za 12 komada:

ZA BISKVIT:

  • 150 g brašna
  • naribana korica od 1/2 limuna
  • 65 g šećera
  • 75 g maslaca
  • 25 g miješanih badema
  • 1 jaje
  • nekoliko kapi arome badema
  • orašasti plodovi za pečenje

ZA NADJEV:

  • 25 g maslaca
  • 2-3 veća limuna
  • 5 jaja
  • 150 g šećera
  • 1 žlica gustina
  • 750 g miješanih bobica šumskog voća
  • 1 pakiranje prozirnog preljeva za tortu (koji se ne kuha)
  • 250 ml prošeka

Postupak:

1.Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Dobro namastite kalup za pitu, promjera 28 centimetara, s valovitim rubom te dnom koji se može ukloniti.

2. Umijesite tijesto od sastojaka za biskvit i 1 žlice vode. Oblikujte ga u kuglu i držite 2 sata u hladnjaku. Razvaljajte ga na pobrašnjenoj površini (neka mu promjer bude 30 centimetara) te ga stavite u kalup. Pokrijte ga papirom za pečenje te po njemu rasporedite orašaste plodove. Pecite 20-ak minuta. Uklonite papir i orašasto voće te pecite još oko 5 minuta. Izvadite biskvit, a temperaturu u pećnici snizite na 130 stupnjeva. 

3. Za nadjev najprije otopite maslac. Limune operite vrućom vodom, posušite ih te im naribajte koru i istisnite sok. Izmjerite 100 ml soka. Jaja i šećer pjenasto stucite. Pomiješajte limunov sok i koricu s gustinom pa to umiješajte u pjenu od jaja. Umiješajte i maslac. Premažite po tijestu te pecite 30-40 minuta. Kolač izvadite i ostavite da se hladi.

4. Bobice šumskog voća odmrznite, odnosno operite, i stavite na ohlađenu pitu. Preljev za tortu pripravite prema uputama s pakiranja, no pritom dodajte malo prošeka. Raspodijelite ga po voću te ostavite da kolač malo odstoji.

Pročitajte još...

Deserti iz čaše: Zavodljivi slojevi okusa, mirisa i bogatih aroma

Donosimo vam 3 savršena recepta za poslastice koje će vas oboriti s nogu, a svakom od njih slobodno možete dodati i obilje drugih sastojaka - po vlastitoj želji - bez mogućnosti da ćete pogriješiti!

Dolce vita: najbolji recepti za paštu s malo masnoće – za prste polizati!

Po vrućinama nikome se baš ne da predugo kuhati, niti jesti pretešku hranu s puno masnoće. Stoga vam donosimo četiri recepta za super brza, preukusna jela od tjestenine s jako malo masnoće

Izbalansirana prehrana: Crveno meso – zdravije i od špinata!

Crveno krto meso je među najbogatijim izvorima željeza - dovoljno je 100 g ovog mesa da osiguramo i do četvrtinu dnevnih potreba za ovim važnim mineralom koje naše tijelo koristi za bolji rad imuniteta, proizvodnju energije i povećanje kisika u svim organima

Naučite od vrhunskih chefova kako napraviti zdravi roštilj za prste polizati!

Od visokokvalitetnog mesa do najboljeg povrća - donosimo provjerene savjete svjetskih stručnjaka kako omiljeni roštilj učiniti što zdravijim...

Povezano

Novi okus mesa: Ukusni recepti za čiju je pripremu potrebno samo 30 minuta

Donosimo dva zanimljiva prijedloga za obroke za čiju pripremu je potrebno oko pola sata. Jedan recept je lagana varijanta, a ipak zasitna, dok je drugi pun aroma Meksika!

Omiljeni adventski miks: Recepti za najfinije keksiće s orasima i vanilin roščiće!

Vrijeme je adventskih kolačića i moramo priznati kako jedva čekamo zavrnuti rukave, zamijesiti tijesto i pripremiti sve ukusne ukrase koje ćemo dodati u kolačiće. Danas vam donosimo recepte za najfinije keksiće s orasima i vanilin roščiće, bez kojih Božić jednostavno ne može proći

Počelo je najljepše razdoblje u godini: Donosimo recepte za najfinije adventske keksiće

Počnite već sad pripremati sitne delicije i brže će vam prolaziti dani do Božića. Donosimo prve prijedloge slatkih keksića za najljepše razdoblje u godini

Dutch Baby Pancake: Slana ili slatka, ova slasna palačinka nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Pjenaste palačinke oduševit će sve za doručkom ili za večerom svojim zanimljivim kombinacijama. Isprobajte ovu slanu kombinaciju jer je recept brz i jednostavan

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime