Petak, 22 ožujka, 2024

Kako napraviti savršenu pitu od limunove kreme i šumskog voća?

Donosimo recept za pitu s limunovom kremom i bobicama šumskog voća, koja nas je, kad smo je probali, jednostavo oduševila i nismo je mogli prestati jesti...

Povratkom u grad nakon godišnjih odmora, više smo kod kuće i družimo se s ukućanima, a imamo i više vremena za kuhanje i isprobavanje novih recepata. Donosimo recept za pitu s limunovom kremom i bobicama šumskog voća, koja nas je, kad smo je probali, jednostavo oduševila i nismo je mogli prestati jesti…



Sastojci za 12 komada:

ZA BISKVIT:

  • 150 g brašna
  • naribana korica od 1/2 limuna
  • 65 g šećera
  • 75 g maslaca
  • 25 g miješanih badema
  • 1 jaje
  • nekoliko kapi arome badema
  • orašasti plodovi za pečenje

ZA NADJEV:

  • 25 g maslaca
  • 2-3 veća limuna
  • 5 jaja
  • 150 g šećera
  • 1 žlica gustina
  • 750 g miješanih bobica šumskog voća
  • 1 pakiranje prozirnog preljeva za tortu (koji se ne kuha)
  • 250 ml prošeka

Postupak:

1.Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Dobro namastite kalup za pitu, promjera 28 centimetara, s valovitim rubom te dnom koji se može ukloniti.

2. Umijesite tijesto od sastojaka za biskvit i 1 žlice vode. Oblikujte ga u kuglu i držite 2 sata u hladnjaku. Razvaljajte ga na pobrašnjenoj površini (neka mu promjer bude 30 centimetara) te ga stavite u kalup. Pokrijte ga papirom za pečenje te po njemu rasporedite orašaste plodove. Pecite 20-ak minuta. Uklonite papir i orašasto voće te pecite još oko 5 minuta. Izvadite biskvit, a temperaturu u pećnici snizite na 130 stupnjeva. 

3. Za nadjev najprije otopite maslac. Limune operite vrućom vodom, posušite ih te im naribajte koru i istisnite sok. Izmjerite 100 ml soka. Jaja i šećer pjenasto stucite. Pomiješajte limunov sok i koricu s gustinom pa to umiješajte u pjenu od jaja. Umiješajte i maslac. Premažite po tijestu te pecite 30-40 minuta. Kolač izvadite i ostavite da se hladi.

4. Bobice šumskog voća odmrznite, odnosno operite, i stavite na ohlađenu pitu. Preljev za tortu pripravite prema uputama s pakiranja, no pritom dodajte malo prošeka. Raspodijelite ga po voću te ostavite da kolač malo odstoji.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime