Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Kokteli s pjenušcem: 8 recepata koje možete lako napraviti kod kuće

Koliko god da nam je bila teška i izazovna ova godina, a sljedeća neizvjesna, zaslužili smo barem malo proslaviti, a proslava nije proslava bez šampanjca ili pjenušca

Pred nama je novogodišnja noć, a koliko god da su nam bile teške i izazovne posljednje dvije godine, a sljedeća neizvjesna, zaslužili smo barem malo proslaviti, a proslava nije proslava bez šampanjca ili pjenušca.



Zato vam donosimo 8 recepata za pjenušave koktele koje možete brzo i jednostavno napraviti kod kuće.

Francuski 75

Sastojci:
30 ml gina
2 žličice šećernog sirupa
15 ml soka od limuna
60 ml pjenušca/šampanjca

Priprema: Napunite koktel shaker ledom te u njega sipajte gin, sirup i limunov sok. Snažno protresite, a zatim sipajte u čaše te dodajte pjenušac. Lagano promiješajte i uživajte.

Sgroppino

Sastojci:
10 ml likera od bazge
1 žlica soka od limuna
kriške limuna
prosecco ili pjenušac

Priprema: Dodajte liker od bazge u čašu u stilu kupea, a zatim dodajte limunov sok. Prelijte proseccom ili šampanjcem i ukrasite kriškama limuna.

Fortunella

Sastojci:
10 ml soka od naranče
10 ml svježeg komorača
15 ml likera Fortunella
prosecco ili pjenušac

Priprema: U shakeru kombinirajte sve sastojke osim pjenušca. Prelijte u čaše preko leda i dolijte prosecco ili pjenušac.

Život u Veneciji

Sastojci:
35 ml vodke
20 ml pirea od bijele breskve
5 ml sirupa grenadine
prstohvat ružičastog papra u prahu
50 ml prosecca ili pjenušca
Za ukrašavanje: cijela zrna ružičastog papra

Priprema: Kombinirajte votku i aromatizirane sastojke u shakeru te snažno protresite dok se ne stvori pjena. Pričekajte da se pjena slegne, a zatim polagano ulijte u čaše.
Prelijte ohlađenim proseccom ili šampanjcem. Ukrasite s nekoliko cijela zrna ružičastog papra.

Holiday Punch

Sastojci:
45 ml votke
15 ml soka od nara
30 ml zaslađenog crnog čaja
30 ml pjenušca ili prosecca

Priprema: Pomiješajte sastojke u shakeru te prelijte u čaše s ledom, a na vrh dodajte prosecco ili pjenušac. Ukrasite klinom od metvice i limetom.

Beaux 42

Sastojci:
40 ml gina
1 limun
šećerni sirup
prosecco ili pjenušac

Priprema: Započnite s izradom šećernog sirupa (upotrijebite dvije žlice šećera na jednu žlicu vruće vode). Nakon što se sav šećer potpuno otopi, stavite sirup sa strane na hlađenje.

Limunovu koricu izrežite tako da ostane u jednom komadu, koristeći pomagalo za guljenje voća i povrća te ju odložite sa strane. Oguljeni limun iscijedite. Odmjerite 20 ml svježeg limunovog soka i 15 ml domaćeg šećernog sirupa te ih dodajte u shaker. Dodajte 40 ml gina u shaker i led te dobro protresite.

Procijedite koktel u čaše te dodajte pjenušac ili prosecco i ukrasite limunovom korom.

Honey Winter Fizz

Sastojci:
25 ml tequile
100 ml pjenušca
usitnjeni led

Priprema: U čaše sipajte usitnjeni led. Dolijte prvo tequilu te preko nje pjenušac pa lagano promiješajte.

The Brockmans 75

Sastojci:
50 ml gina
25 ml svježe iscijeđenog limunovog soka
15 ml šećernog sirupa
pjenušac

Priprema: U shakeru kombinirajte gin, limunov sok i šećerni sirup. Sve dobro promiješajte i uspite u ohlađene čaše te prelijte šampanjcem.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime