Petak, 22 ožujka, 2024

Natašine slastice – recepti uz koje i početnici postaju vrsni slastičari!

Iza savršenih fotografija na profilima Natašine slastice zapravo se krije puno priprema, posla, truda i znanja, što nam potvrđuje i naša sugovornica Nataša Pralica. No, njezinim se receptima slijepo vjeruje pa ne čudi da je jedna od najpopularnijih domaćih food blogerica

Umjesto starih bakinih kuharica danas gotovo svi recepte za slana, ali i slatka jela pronalazimo na food blogovima i društvenim mrežama. Koliko je zapravo popularno biti food bloger danas potvrđuje činjenica kako se sve veći broj ljubitelja kuhanja odvažuje krenuti u online ‘karijeru’.Naizgled bajno i nepcu izazovno ‘zanimanje’ – kao što se već na prvi pogled može zaključiti na Instagram stranicama, zar ne? Jer savršene fotografije i video uratci recepata objašnjenih do detalja kako bi svi mi mogli što jednostavnije i bolje napraviti baš to jelo, izgleda više nego primamljivo. No, iza savršene fotografije zapravo se krije puno priprema, posla, truda i znanja, a to nam potvrđuje i naša sugovornica Nataša Pralica, autorica Natašinih slastica. 

Od ideja za recept do realizacije ponekad prođu i – tri dana!

Natašine slastice, profil koji je pokrenula prije devet godina, danas samo na Instagramu prati 150 tisuća ljudi.

“Publika je s vremenom prepoznala moj trud i kvalitetu ponuđenih recepata, te mi se rado vraćaju, tako da blog i društvene mreže (Facebook, Instagram, YouTube) danas bilježe veliku posjećenost”, priznaje s ponosom. Ništa čudno da joj vjeruju, jer Nataša je godinama radila u proizvodnji kolača, bila stručna suradnica na knjizi Gospodarskog lista ‘Moji čokoladni kolači’, a predstavljala je i surađivala s mnogim brendovima.
Potvrđuje nam kako
oko svakog recepta uloži puno vremena, truda, rada, a ponekad put do objave traje i tri dana, pogotovo kada snima video recepte.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Nataša Pralica (@natasine_slastice)

Oduvijek sam voljela pripremati slastice, te sam veću ljubav gajila prema njima nego prema kuhanju. Kao mala imala sam svoju knjigicu sa slasticama iz koje sam rado pripremala razne recepte. Kasnije, kada sam odrasla, sa zadovoljstvom sam prijateljicama znala preporučiti recepte i ideje za dekoracije koje sam imala. Prije devet godina, kada sam ostala trudna s mojoj djevojčicom, istodobno sam ostala i bez posla. Suprug koji je dugi niz godina u internet svijetu (kako to često nazivam) predložio mi je da svoju ljubav prema slasticama pretočim na blog i tako je sve krenulo”, objašnjava nam Nataša.

Samo na Instagramu prati je 150 tisuća fanova

Nataša je prvo pokrenula blog, a odmah potom i Facebook profil. Nakon nekoliko godina odlučila je pokrenuti i YouTube kanal te obradovala svoje pratitelje sa videima recepata, koji su toliko jednostavno i ‘pitko’ pripremljeni da uz njih i potpuni početnici mogu postati vrsni slastičari! A veće pohvale od toga nema, zar ne?
Instagram je njezin najmlađi profil, otvoren prije četiri godina ali koji već ima 150 tisuća pratitelja.
“Objavljujem razne recepte, kremaste, starinske, suhe, brze… za svakoga ima po nešto i svaki recept ima svoju publiku i komentare. Ponekad ponovim i stare recepte koje već imam na blogu, za one koji ih možda nisu primijetili i onda vidim koliko žena ih je rado isprobalo”, objašnjava nam Nataša. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Nataša Pralica (@natasine_slastice)

Na svom YouTube kanalu svaki drugi dan objavljuje video s receptom

Suprug joj cijelo vrijeme pomaže u tehničkom dijelu i potpora joj je u svemu, baš i kao i cijela njezina obitelj. Tako su njezina djeca, 9-godišnja kći i 11-godišnji sin, naviknuli da mama zauzme čitavu kuhinju kako bi snimala recept.
“Mogu vam iskreno priznati ono što moja publika uopće ne zna, a to je da radim po cijele dane. Pošto radim od kuće bude tu: uključi perilicu, skuhaj, odvezi djecu na trening… i onda se svaki slobodan trenutak okrećem slasticama. U zadnja dva mjeseca odlučila sam na YouTube kanalu svaki drugi dan objavljivati video recepte – jer moja publika to traži. Svaki recept isprobam, ako je dobar tada ga i objavim sa detaljnim postupkom pripreme. Bilo je tu i recepata s kojima nisam bila zadovoljna, pa njih nisam objavila. Dobivam jako puno poruka na svim platformama i često ne stižem odgovarati, jer mi to zna oduzeti po nekoliko sati u danu, a tada ne bi stigla raditi na novim receptima. Svako mi bude drago kada vidim da mi pišu brojne žene”, otkriva. 

Nataša svaki recept prvo isproba, a objavljuje samo one s kojima je zadovoljna

Inspiracija i ideja ne manjka, priznaje nam Nataša. Kaže kako se uvijek može napraviti nešto novo, na na njezinu blogu mogu se pronaći recepti sa svih strana: iz mamine bilježnice, oni koje je dobila s preporukom, nešto s interneta, a veliki broj i sama osmišljava. Obožava dekotriranje kolača i torti tičino masom jer tu odista nema kraja idejama i kreativnosti!

Za kraj, svima koji misle da nisu ‘talentirani’ za pripremanje kolača, poručuje: “Kada krećete pripremati kolače, naoružajte se strpljenjem, nemojte žuriti, uložite malo ljubavi i tada će kolač uspjeti, a vi ćete sigurno biti zadovoljni!”

Fotografije: privatni album i Pexel

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime