Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

Nova mjesta u Zagrebu koja posjećujemo za vikend

Prognoza za vikend je loša i zato je idealno istraživati nova mjesta po gradu. Osim što ćete biti unutra i skriveni od kiše, lijepo ćete jesti i piti. Zvuči kao savršen vikend, zar ne? 

S dolaskom proljeća i buđenjem prirode, probudio se i Zagreb, odnosno, gastronomska ponuda u Zagrebu. U posljednjih nekoliko dana i tjedana, otvoreno je nekoliko novih mjesta u glavnom gradu na kojima možete uživati u ukusnoj hrani, ali i kavi. 



Prognoza za vikend je loša i zato je idealno istraživati nova mjesta po gradu. Osim što ćete biti unutra i skriveni od kiše, lijepo ćete jesti i piti. Zvuči kao savršen vikend, zar ne? 

Matsu

Azijska kuhinja sve je zastupljenija u Hrvatskoj, a Matsu, novo mjesto u gradu, u svojoj ponudi ima brojna jela koja će zadovoljiti i nepce onih najizbirljivijih. Možete uživati u ponudi kineskih, japanskih, tajlandskih i indijskih specijaliteta. Meni se sastoji od gyoza, bao bunsa, spring rolica, curryja, sushija, raznih wokova, ali i deserata kao što su rižin puding s voćem, matcha bounty cake i mnogima omiljeni – mochi.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Asian Fusion restaurant (@matsurestaurant)

Bekal 

Iza ovog restorana stoje chefovi Marko Turković i Tvrtko Šakota, a poseban je po tome što se hrana ovdje priprema isključivo na vatri. Ovakav koncept pripreme jela još nismo imali prilike vidjeti u Zagrebu, a mijenjati će meni ovisno o sezoni. Restoran surađuje s malim proizvođačima i OPG-ovima, a na vinskoj karti nude samo prirodna vina, a osim mesa nude i ribu.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Restaurant Bekal (@bekal_zgb)

Caffe bar Boing

Dobro poznato mjesto na Šalati predstavljeno je u novom ruhu. Osim što izgleda moderno i svježe, kava im je i više nego ukusna, a sunčana terasa uz dobru kavu je sve što nam je ponekad potrebno za istinsku sreću. Vrijedi se popeti Schlosserovim stubama!

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Caffe bar Boing (@boingthecaffebar)

Tavolino

U Tkalčićevoj se smjetio ovaj cool talijanski restoran od čije hrane jednostavno idu sline. Pizza i panini mirišu duž gotovo cijele ulice, ali osim ukusnih slanih jela u ponudi imaju i brojne slastice poput muffina, cannoli i cheescake kolačića. Jednostavno ne možemo odoljeti ponudi jela, a kad na sve to dodate mogućnost kupnje svježit namirnica iz Italije, zaboraviti ćete da ste željeli putovati preko granice.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Tavolino Aperitivo bar (@tavolinobar)

Ziggy’s 

Uz napitke od kave iz stalne ponude različitih blendova, Ziggy’s razvojni tim neprestano smišlja i nove sezonske beskofeinske napitke. Tako su zimi dostupne tople mliječne čokolade s okusima i tople limunade, a ljeti ledene kave i čajevi te frapei. Mi stvarno uživamo u kavi, a ovo nam je novo go to mjesto.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Ziggy’s Coffee – SERIOUS STREET COFFEE (@ziggyscoffee.hr)

 

Pročitajte još...

Chez Darling: Umjesto detoxa vrijeme je za comfort food: pohano meso i brownies

Da su normalna sad bi već naveliko miksali smutije za ručak/doručak/večeru; razmjenjivali detox recepte; ispijali hektolitre čaja od koprive; pasli tone salate... S početkom siječnja zdrava prehrana/mršavljenje/vitalnost bili bi imperativ, ali ovaj siječanj je sve drugačije – i tražimo utjehu u hrani...

5 genijalnih TikTok Food trikova koji će vam uštedjeti ‘tonu’ vremena

Pored žitarica za palačinke i trendova o tučenoj kavi na kojima možemo zahvaliti TikTok, donosimo vam još pet jednostavnih trikova koji štede vaše vrijeme u kuhanju, a rezuktiraju fantastičnim okusima

8 superukusnih recepata s humusom – za poseban okus svakog jela

Mnogi kuhari koriste humus za dodavanje teksture i okusa raznim jelima te kažu kako humus može oživjeti sve, od salata i tjestenine do slastica i preljeva. Donosimo vam savjete svjetskih kuhara kako ga najbolje iskoristiti

‘Uvrnuta slanina’ je najnoviji TikTok trend koji vrijedi isprobati

Možete tvrditi da je slanina ukusna, savršena čak i kad se tradicionalno priprema na tavi. Ali nešto u vezi s malim štapićima koje dobijete okretanjem traka čini savršenu kombinaciju hrskavog i žvakaćeg. Jednostavno morate probati ovaj trend!

Povezano

Ovo se ne propušta: Gala večere u režiji najboljih svjetskih i domaćih chefova

Najbolji svjetski i domaći chefovi udružit će snage na gala večerama u restoranima Maistre, generalnog sponzora i partnera Festivala

Dr.sc. Mirella Žanetić nam je otkrila je li istina da je prženje na maslinovom ulju kancerogeno

Dr. sc. Mirella Žanetić radi kao istraživačica u Institutu za jadranske kulture u Splitu, u laboratoriju za kontrolu kvalitete djevičanskih maslinovih ulja, voditeljica je stručne panel grupe Instituta za senzorne analize djevičanskog maslinovog ulja i ima više od 20 godina iskustva u senzornoj analizi djevičanskog maslinovog ulja

Pokrenite razigranost uz OREO i Xbox i osvojite brojne nagrade

U čast ovog partnerstva, izgled legendardnog crno-bijelog OREO keksa bit će izmijenjen kao hommage Xbox kontroleru, u vidu specijalne serije sa šest različito utisnutih reljefa

Topli dani znače samo jedno: Vrijeme je za cold brew kavu!

Novi trend koji dolazi u Hrvatsku je hladna cold brew kava koja podiže uživanje ispijanja kave na sasvim novi nivo. Ne morate biti ljubitelj kave da vas osvoji jer donosi sasvim novu rapsodiju okusa kojeg želimo više i više

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime