Četvrtak, 30 ožujka, 2023

Ovo se ne propušta: Gala večere u režiji najboljih svjetskih i domaćih chefova

Najbolji svjetski i domaći chefovi udružit će snage na gala večerama u restoranima Maistre, generalnog sponzora i partnera Festivala

Središte svjetske kulinarske scene uskoro seli  u Rovinj, gdje će vodeći svjetski i domaći chefovi u sklopu Weekend Food Festivala zaintrigirati nepca posjetitelja na gala večerama u prostorima nagrađivanih rovinjskih restorana. Karime Lopez i Takahiko “Taka” Kondo iz Gucci Osteria da Massimo Bottura, Ricard Camarena, Joao Oliveira, slovenski chefovi David Žefran i Igor Jagodic te predstavnik New Balkan Cuisine, Vanja Puškar, pripremati će tematske večere inspirirane vlastitim iskustvima, ali i lokalnim namirnicama. Ovim renomiranim chefovima pridružiti će se podjednako impresivna domaća postava koju čine Hrvoje Kroflin, Deni Srdoč, Jeffrey J Vella, Bruno Vokal, Tea Mamut, Maša Salopek, Marina Gaši, Saša Pribičević i Luka Pavić.

Jedinstvene gala večere u izvedbi najboljih domaćih i svjetskih chefova 



Najbolji svjetski i domaći chefovi udružit će snage na gala večerama u restoranima Maistre, generalnog sponzora i partnera Festivala. U četvrtak, večer prije službenog početka Festivala, u restoranu Cap Aureo održat će se večera “The best of Croatia”, koju će hrvatski chefovi Hrvoje Kroflin, Deni Srdoč, Maša Salopek, Marina Gaši i Bruno Vokal, uz domaćina Jeffrey J Vellu pripremati za međunarodne goste, gastro stručnjake, novinare i chefove. U petak  će se održati večera Pescador u restoranu Adriatic, gdje će spektakularne delicije pripremati Ricard Camarena, čiji restoran u Valenciji nosi čak dvije Michelinove zvjezdice, uz Marinu Gaši iz restorana Marina i Sašu Pribičevića iz rovinjskog restorana Tekka,  te vrhunski pastry chef nove generacije Luka Pavić. 

Vecera Cap Aureo

Subota je rezervirana za čak tri uzbudljiva gastronomska putovanja. “La Dolce Vita” u rovinjski Cap Aureo donijet će dašak Italije jer će večeru pripremati chefovi restorana Gucci Osteria da Massimo Bottura, Karime Lopez i Takahiko “Taka” Kondo, uz domaćina Jeffreya J Vellu i pastry cheficu Teu Mamut. U restoranu Adriatic maštoviti chefovski trio Joao Oliveira iz restorana Vista, Hrvoje Kroflin iz Mano2 i David Žefran iz slovenskog restorana Milka spojit će more i kopno kroz tematsku večeru Mare e monti, dok će restoran Wine Vault hotela Monte Mullini ugostiti mladog hrvatskog chefa iz restorana Nebo Denija Srdoča, slovenskog chefa Igora Jagodica iz ljubljanskog Strelca te predstavnika New Balkan Cuisine kulinarskog pokreta, Vanju Puškara iz Srbije. 

Uz bogat program i najveća svjetska imena nema sumnje da Rovinj ponovno postaje središte sveg onog što intrigira nepce. 

 

Ulaznice za ova jedinstvena gastro iskustva već su u prodaji. Više informacija pronađite na www.weekendfoodfestival.com

 

Požurite, jer broj mjesta je ograničen!

 

Pročitajte još...

Boris Kovaček: WMF širi optimizam i kreativnost u ovim čudnim vremenima!

U nekim zemljama su upravo eventi pokretač pozitivnih promjena, poligoni za istraživanje ili poticaj na cijepljenje, ističe izvršni direktor i producent Weekend Media Festivala, najavljujući bogat program na najiščekivanijem vikendu u godini

Berislav Sokač (Run Croatia): Trčanje je dio moje dnevne higijene

Cilj kampanje #onostomepokrece doživljavam kao provokaciju da ljudi izađu iz dnevne rutine, da se stvarno zapitaju što ih pokreće kako bi bili zdravije i sretnije osobe, s ciljem da zaista i počnu djelovati u tom smjeru, ističe Berislav Sokač

FoodTech Startup Competition: Digitalizacija i održivost budućnost su gastronomije!

FoodTech Startup Competition među domaćim, regionalnim i europskim startupovima traži one čija ponuda proizvoda ili usluga ne donose rješenje samo pojedinačnim segmentima industrije, već potiču transformaciju svih uključenih u cijeli lanac vrijednosti

Dragulj usred poluotoka: Ovog proljeća posjetite čarobni Draguć – istarski Hollywood!

Okružen prekrasnim zidinama, okupan savršenom klimom pogodnom za dobro vino i bogate masline te skrivenim putevima obdarenim šparogama, Draguć je savršeno weekend getaway odredište čija će vas magija pratiti danima, istarski Hollywood koji vam u startu režira bijeg od svakodnevice

Povezano

Mmmljac: Stigao je novi sladoled – King Harmony

 Riječ je o sladoledu koji idealno spaja raskošni okus pistacije obogaćen mekanim preljevom pistacije, uronjen u bogati preljev bobičastog voća i belgijsku bijelu čokoladu

Nova mjesta u Zagrebu koja posjećujemo za vikend

Prognoza za vikend je loša i zato je idealno istraživati nova mjesta po gradu. Osim što ćete biti unutra i skriveni od kiše, lijepo ćete jesti i piti. Zvuči kao savršen vikend, zar ne? 

Dr.sc. Mirella Žanetić nam je otkrila je li istina da je prženje na maslinovom ulju kancerogeno

Dr. sc. Mirella Žanetić radi kao istraživačica u Institutu za jadranske kulture u Splitu, u laboratoriju za kontrolu kvalitete djevičanskih maslinovih ulja, voditeljica je stručne panel grupe Instituta za senzorne analize djevičanskog maslinovog ulja i ima više od 20 godina iskustva u senzornoj analizi djevičanskog maslinovog ulja

Pokrenite razigranost uz OREO i Xbox i osvojite brojne nagrade

U čast ovog partnerstva, izgled legendardnog crno-bijelog OREO keksa bit će izmijenjen kao hommage Xbox kontroleru, u vidu specijalne serije sa šest različito utisnutih reljefa

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime