Petak, 30 srpnja, 2021

Planet of plants prva je hrvatska plant based linija proizvoda

Linija od sedam proizvoda koji su 100 % biljnog podrijetla, uz 100 % okusa; a ne sadržavaju jaja, gluten i soju zbog čega su pogodni i za vegane i vegetarijance kao i za fleksitarijance, sadrži burger, salamu, ulje, majonezu, umak, namaz i kockicu

Planet of plants prva je hrvatska plant based linija proizvoda koja se odsad može pronaći na policama trgovina. Riječ je o inovativnoj liniji proizvoda koji su 100 % biljnog podrijetla, a zajednički su ih razvili i proizveli Zvijezda i PIK Vrbovec. 

Suradnja dviju domaćih proizvodnih perjanica Fortenova grupe rezultirala je sa čak sedam proizvoda koji su 100 % biljnog podrijetla, uz 100 % okusa; a ne sadržavaju jaja, gluten i soju zbog čega su pogodni i za vegane i vegetarijance kao i za fleksitarijance. 

Čak sedam proizvoda u novoj liniji

Linija Planet of plants sadrži burger, salamu, ulje, majonezu, umak, namaz i kockicu. Osim u Hrvatskoj, proizvodi se mogu naći na tržištu Slovenije, a od rujna i u Srbiji, s planom širenja plasmana na inozemna tržišta.
Iznimno smo ponosni što domaćim potrošačima prvi na tržištu možemo ponuditi liniju proizvoda biljnog podrijetla koja je još jedan dokaz kako i u Hrvatskoj imamo znanje i iskustvo kojim možemo konkurirati i uz pomoć kolega stručnjaka razvijati proizvode koji idu u korak sa svjetskim trendovima”, izjavio je Slaven Ružić, direktor PIK Vrbovca.  

Povodom predstavljanja Planet of plants linije proizvoda, Tomislav Alagušić, direktor Zvijezde, izjavio je: “Biljne alternative mesu budućnost su industrije hrane pa je iskorak na novo tržište logičan nastavak poslovanja za Zvijezdu. Tržišni smo lider u proizvodnji biljnih ulja i ove godine obilježavamo 105 godina kako predvodimo trendove uvodeći inovativne proizvode koji odgovaraju potrebama potrošača. Zvijezda će ujedno s linijom proizvoda Planet of plants pomoći i u širenju svijesti o važnosti prehrane temeljene na biljnoj osnovi  i kod onih potrošača koji nisu nužno vegani i/ili vegetarijanci.” 

Plant based postaje sve popularniji oblik prehrane

Očuvanje okoliša, smanjenje globalnog siromaštva, zaštita životinjskog svijeta i povoljan utjecaj na zdravlje samo su neki od razloga zbog kojih se odlučujemo na jelovnik uključiti što više namirnica biljnog podrijetla. Uz to, bilježi se golem potencijal samog vegan tržišta koje godišnje raste u prosjeku 7,6%, te se procjenjuje da će do 2026. godine vrijediti 6,5 milijardi dolara. Sočno meso Planet of plants burgera pomno je pripremljeno od proteina graška i namirnica 100 % biljnog podrijetla i bogato vlaknima, proteinima i omega 3 masnim kiselinama, a ne sadrži soju i gluten. Burger pun okusa jednostavan je za pripremu, i spreman za ubaciti u pecivo već nakon 2 do 3 minute pečenja sa svake strane, na tavi ili roštilju.  

Pripremiti ga možete uz malo Planet of plants ulja koje je mješavina onog najboljeg od suncokretova i konopljinog ulja i prirodno je bogato vitaminom E ili uz Planet of plants kockicu, kokosovog ulja neutralnog okusa i mirisa  za prženje i za pečenje. Planet of plants salama izrađena je od proteina suncokreta, bogata je vlaknima, proteinima i omega 3 masnim kiselinama, a ne sadrži soju i gluten. Odlično će se slagati s Planet of plants majonezom bez jaja, koja će okusom nadopuniti sendvič ili salatu, a pripremljena je od suncokretova ulja i ekstrakta riže, s dodatkom praha psillyiuma i bambusa. 

Planet of plants linija sadrži još i delikates umak koji je kombinacija đumbira, kurkume i kumina za ljetne salate i jela od ribe, dok će doručak obogatiti Planet of plants namaz pripremljen od ulja i sjemenki konoplje, odlične mazivosti, a koji obiluje hranjivim omega 3 masnim kiselinama..  

Za fleksitarijance i sve ostale 

Planet of plants linija proizvoda namijenjena je svima, kao i svim različitim prehrambenim stilovima, bez obzira kako se nazivali, uključujući i sve pojedince  koji se ne žele odreći mesa, premda prednost daju namirnicama biljnog podrijetla – danas popularno zvanim fleksitarijancima. Zbog pažljivo biranih sastojaka, pogodna je i za vegane, odnosno osobe koje izbjegavaju sve namirnice životinjskog podrijetla, kao i za vegetarijance, a njezina je načela jednostavno usvojiti već danas.    

Pročitajte još...

Na kopnu ili na moru: Piknik je uvijek super zabava za male i velike

Za sve koji možda nemaju ideja što pripremiti za dobru zabavu pod vedrim nebom donosimo brze i jednostavne recepte za fine zalogajčiće

‘Uvrnuta slanina’ je najnoviji TikTok trend koji vrijedi isprobati

Možete tvrditi da je slanina ukusna, savršena čak i kad se tradicionalno priprema na tavi. Ali nešto u vezi s malim štapićima koje dobijete okretanjem traka čini savršenu kombinaciju hrskavog i žvakaćeg. Jednostavno morate probati ovaj trend!

Barcaffé Single origin Rwanda – kava kojoj je nemoguće odoljeti

Barcaffe Single origin Rwanda je prvi proizvod na našem tržištu čije je porijeklo i tisuće kilometara dug put moguće pratiti novom tehnologijom nastalom 2008. za potrebe tržišta bitcoinima

Nova cool mjesta u Zagrebu: Uživanje uz ekološki osvještene projekte

Peaches & Cream Bar te Rougemarin park nova su hit mjesta za druženje i uživanje u posebnim ponudama, a posebno za kavoljupce novi Nespresso boutique nudi iznimnu ponudu te posebnu izložbu hrvatskih ilustratorica kako bi potaknuli sve na recikliranje i ekološki osviješteno djelovanje

Povezano

Novi unosan biznis: 6 najboljih vina u vlasništvu poznatih i slavnih

Neka od njih su čak keto friendly, gluten free i pogodna za vegetarijance, a većina koristi organsko uzgojeno grožđe i proizvod ga svugdje po Europi. Predstavljamo vam 6 poznatih osoba koje su strast prema vinu pretvorile u pravo poslovno carstvo!

Otkrili smo najbolje mjesta za koktele u Rijeci – posebno četvrtkom

Ideja Teatro Lounge Bara je da se svakog četvrtka ponudi neki novi destilat ili povijesni period kao vodilja za kreiranje menija, koji garantira čarobni spoj okusa i pravi doživljaj za nepca!

Po mjeri gurmana: 6 maštovitih recepata s lubenicom u glavnoj ulozi

Falkensteinerov gastro tim je ovo savršeno povrće, koje tako godi u ljetnim danima, odlučio pripremiti i kao međuobrok, sastojak u salatama, u smoothijima, koktelima… Uživajte svim čulima u ovim zanimljivim kombinacijama

Otkrijte jug Istre: 7 najboljih gastro destinacija i priča u općini Ližnjan

I dok s brežuljka gledate na Kvarnerski zaljev sve do otoka Cresa i Lošinja, slikovita lučica otkrit će vam da se nalazite u mjestu koje od davnina živi od blagodati podmorja, a shodno tome i mjestu koje se može pohvaliti kvalitetnom ugostiteljskom ponudom

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime