Nedjelja, 5 ožujka, 2023

Premium okusi krafni ponovno su dostupni u popularnoj slastičarnici!

Teksturom bogato i meko tijesto s dodatkom ruma i limunove korice radi arome, čija je originalna receptura nastala prije više od 80 godina, ponovno je zauzelo mjesto na Orijentovom pultu

Krafne su omiljena poslastica u kojoj već više od tri stoljeća uživaju zaljubljenici u slatko diljem svijeta. Povijest postojanja istih seže do 18. stoljeća, kada se pojavio prvi recept i od tada svakodnevno uveseljavaju milijune na globalnoj razini. Dolaze u raznim oblicima, veličinama i okusima, a mnogima su smještene na samom vrhu popisa najdražih deserta, međuobroka pa čak i doručka. Napravljene od mekog tijesta koje se prži u ulju, obično su zaslađene šećerom u prahu, prelivene raznim glazurama i posipima, punjene najčešće pekmezom pa čokoladom, vanilijom ili drugim kremama. No, kako je vrijeme odmicalo, slastičari su upotpunjavali postojeće recepte inovativnim idejama i samim time očarali vjerne kupce nečim novim.



Budući da se približava vrijeme fašnika, čiji su zaštitni znak upravo spomenute slastice, zagrebačke gastro destinacije zadužene za uživanje u desertima, u svoje su ponude uvrstile iste. Pioniri u osmišljavanju inovativnih primjeraka, slastičarnica Orijent, svake godine izbacuje premium okuse, koji u kratko vrijeme osvoje srca građana i turista grada Zagreba. Teksturom bogato i meko tijesto s dodatkom ruma i limunove korice radi arome, čija je originalna receptura nastala prije više od 80 godina, ponovno je zauzelo mjesto na Orijentovom pultu. Ovogodišnja punjenja kombinacija su božanstvenih okusa koji nepcima pružaju osjećaj bogatstva i punoće prilikom svakog griza.

Razni okusi i punjenja- za svakoga po nešto

Među četiri veličanstvenih, u ponudi su ponovno i dva okusa koji su prošle godine bili bestselleri. Krafna punjena džemom od malina, božanstvenom kremom od pistacija i posipa od sjeckanih pistacija vratila se kako bi i ove godine osvojila srca zaljubljenika u bobičasto voće i jedan od najpopularnijih orašastih plodova. Tu je i prošlogodišnji favorit u slatko-slanoj kombinaciji koju čine krema od čokolade i slani karamel, idealan za ljubitelje miksa koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Jedan od noviteta koji se nikako ne propušta je veličanstveni spoj domaćeg kikiriki maslaca, kreme od banana i limuna s dodatkom sjeckanih plodova kikirikija na vrhu.

Energetsko punjenje ovu slasticu definitivno stavlja na popis idealnog doručka, ali i međuobroka koji djeluje kao pravi afrodizijak. Obožavateljima tropskih okusa želju za slatkim utažit će meka krasotica satkana od bijelog ganachea, upotpunjena kremom od bijele čokolade s prženim bademima i tostiranim kokosom, posuta sjeckanim bademima. Samo jedan griz bit će dovoljan da bogate arome, barem u mislima, znatiželjne odvedu na najljepše pješčane plaže na kojima prevladava miris kokosa.

Premium okusi i ove će godine zasigurno postati omiljena poslastica zaljubljenika u slatke deserte. No osim spomenutih, ponuda zagrebačke slastičarnice bit će obogaćena i klasičnim krafnama s marmeladom koje se smatraju vječnim klasikom. Primamljivi novi okusi mogu se isprobati na dobro znanoj adresi, Maksimirska cesta 34.

Foto: Bojan Zibar

Pročitajte još...

Isprobajte nesvakidašnje okuse omiljenog ljetnog deserta!

Na brojnim zagrebačkim lokacijama moguće je utažiti želju za slatkim, no posebno se ističe jedna slastičarnica čija tradicija pravljenja slastica već nekoliko desetljeća mami građane metropole, ali i brojne turiste

Zlata vrijedan: Otkrivamo recept za najbolje zagrebačke krafne – star 85 godina!

Svaka domaćica sasvim sigurno ima svoj 'tajni' recept, no mi smo onaj pravi - 'zlata vrijedan' potražili u poznatoj zagrebačkoj slastičarnici Orijent. Otkrili su nam kako napraviti savršenu krafnu, onu koja se topi u ustima

Znamo gdje su najbolje jesenske slastice u Zagrebu!

Vječna inspiracija jesenskim slasticama je kesten, koji svoj puni sjaj doseže upravo u hladnije doba godine, a ove sezone zasjao je u čak 7 Orijentovih slastica

Vrijeme je poklada: Otkrivamo gdje možete pojesti najfinije krafne u Hrvatskoj!

Poklade su nezamislive bez da guštate u ovoj slastici. Krafne će mirisati ulicama gradova cijele veljače. Nemojte se truditi odoljeti im, zaista nema razloga da se ne zasladite krafnama. Čak i ako ste na dijeti, možete bar jedan dan malo zgriješiti 🙂

Povezano

Domaće je najfinije: Donosimo najbolji recept za raviole iz domaće radinosti

Sve što je iz domaće radinosti, složit će se i najveći gurmani, ima poseban okus, a mi za vas imamo recept s kojim nikada nećete pogriješiti

Srijeda je mali petak: Gdje otići na večeru s prijateljima?

Kako bismo si ponovno omogućili potpuno opuštanje tijekom tjedna, odlučili smo izaći svake srijede na večeru ili u polu izlazak. Napravili smo popis mjesta gdje ćete se, uz ukusnu hranu, sigurno zabaviti sa prijateljima. Opustite se, život je kratak! 

Isprobali smo kavu i hit desert o kojem bruji cijeli Zagreb

Zbog toga što o lokaciji ovih dana bruji cijeli grad, prema destinaciji smo se uputili u popodnevnim satima, točno u vrijeme kada se većina Zagrepčana zaželi druge doze kofeina – i to namjerno, da vidimo kakvi su pod pritiskom!

Omiljena zagrebačka craft pekarnica otvorena je na Britanskom trgu

Pored mirisa kruha i focaccie, Britanskim trgom će se od sada širiti i miris kroasana, cruffina, glasovitih pizza, za koju je Bread Club tim nedavno dobio srebrnu medalju na Svjetskoj olimpijadi pekarstva i još mnoštva proizvoda koji postanu hit na društvenim mrežama.

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime