Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Šparoge u tijestu: Nova proljetna poslastica poznate gastro blogerice

Šparoge u tijestu su savršen zalogaj između obroka ili za doručak, a uz dolazak ljepšeg vremena, postaju idealno jelo koje možete ponijeti na piknik u prirodi

Bilo da berete divlje šparoge ili ih kupujete u trgovini ili na tržnici, ovo proljetno povrće je bogato hranjivim tvarima i vitaminima te predstavlja izvrstan izbor za zdrave i ukusne obroke. Često se kombiniraju s jajima ili sirom, a gastro blogerica Ana Ivančić dijeli recept koji će vam omogućiti da šparoge upotrijebite na nešto drugačiji način. Šparoge u tijestu su savršen zalogaj između obroka ili za doručak, a uz dolazak ljepšeg vremena, postaju idealno jelo koje možete ponijeti na piknik u prirodi.



Ako već planirate sljedeći izlet, evo kako pripremiti ovo brzo, jednostavno i ukusno jelo. Sve što vam je potrebno su:

  • šparoge
  • 400 g bijelog brašna
  • 50 ml maslinovog ulja 
  • 240 ml mlijeka
  • kvasac (Ana koristi domaći sourdough kvasac, ali možete upotrijebiti kvasac koji i inače
    koristite)
  • žličica soli
  • žličica šećera
  • pršut
  • ribana mozzarella
  • žumanjak i žličica mlijeka za premaz
  • sezam za posipanje (po želji)

Prije pripreme, šparoge dobro operite i odstranite drvenasti dio stabljike. Nakon toga, možete započeti s pripremom tijesta za kiflice. Ani je u tome, kao i uvijek, pomogao kuhinjski uređaj Kenwood Titanium Chef Baker u kojem je pomiješala brašno, maslinovo ulje, mlijeko, kvasac, sol i šećer.

Kad je tijesto gotovo, stavite ga na pobrašnjenu podlogu i poklopite da odstoji 30 min. Nakon 30 min, tijesto razvaljajte i izrežite na kvadrate. Na svaki kvadrat stavite količinu pršuta po želji, naribane mozzarelle te 3-4 šparoge, krajeve tijesta preklopite tako da dobijete oblik romba.

Premažite rombove tijesta s razmućenim žumanjkom te pospite sezamom ili nekim drugim
omiljenim posipom.

Šparoge u tijestu pecite 20-25 min na 220 °C sve dok tijesto ne dobije lijepu zlatnu nijansu. I to je to! Uz Kenwood kuhinjski uređaj, u kratkom vremenu dobit ćete zdravo i ukusno jelo sa šparogama.

Fotografije: Press

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime