Petak, 11 listopada, 2024

TikTok trik: Jesmo li dosad pogrešno zagrijavali hranu u mikrovalnoj?

Rješenje problema jest pronalazak savršene temperature za podgrijavanje ostataka, a prema TikTok triku to je vrlo lako

Koliko su vas puta ostaci tjestenine sa sirom od ručka (dan ranije) spasili kada ste došli kući mrtvi umirni s posla (ili gladni od bilo kuda)? No, zagrijavanje ove siraste poslastice često može biti pomalo zastrašujući zadatak.



Ili ostane hladno ili bude prevruće, a često je sir vruć dok tjestenina ostaje hladna. Rješenje problema jest pronalazak savršene temperature za podgrijavanje ostataka, a prema TikTok triku to je vrlo lako. Naime, u nedavnom TikTok videozapisu @howdoesshe objašnjava da svi trebamo preispitati način na koji zagrijavamo hranu u mikrovalnoj pećnici.

@howdoessheChange the way you microwave! So simple! #lifehacks #momhacks #kitchenhacks #cookinghacks♬ Blue Blood – Heinz Kiessling & Various Artists

Lakše je nego što zvuči!

Ovaj trik ne zahtijeva posebne alate ili kuhinjski pribor – sve što trebate učiniti jest izbjegavati postavljanje hrane u središte tanjura, odnosno tamo gdje radio frekvencije mikrovalne pećnice koje griju hranu imaju ’poteškoća’.
Za razliku od uobičajene pećnice, naime, mikrovalne pećnice šalju radio valove kroz unutrašnjost komore. Ova se frekvencija kreće u obliku vala, stvarajući korita i vrhove koji ne zagrijevaju uvijek jednolično sve dijelova hrane. TikTok blog @howdoesshe slaže sloj tjestenine u prsten oko perimetra ploče. Ova metoda pomaže u izbjegavanju neravnih i neravnomjerno podgrijanih ostataka stvaranjem veće površine za mikrovalnu pećnicu da temeljito i ravnomjerno zagrije hranu. Ista se tehnika može primijeniti i na drugu hranu poput riže, krumpira ili čak povrća.

Trik su mnogi stručnjaci isprobali i doista vrijedi! Nažalost, jedini istinski problem ovog genijalnog trika je taj što neće nužno djelovati za svako jelo.
Podgrijavajući jela poput lazanja ili pilećih prsa možda se ipak neće ravnomjerno zagrijati na svim mjestima, jer se ne mogu tako lako raširiti po tanjuru poput tjestenine. Ali vrijedi pokušati, zar ne?

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime