Nedjelja, 11 veljače, 2024

Tradicija duga 30 godina: Imamo recept za najukusnije krafne na svijetu!

Ispecite slasne, prozračne, meke krafne, sa zlatnim prstenom po sredini, punjene različitim nadjevima, po provjerenoj recepturi

Jednostavna, ukusna, svježa i meka – riječi su koje najbolje opisuju najpoznatije slastice zbog kojih uvijek s veseljem očekujemo veljaču i sezonu krafni! U moru izbora, oblika, okusa i raznih punjenja, Pan-pek ostaje vjeran tradiciji i ručnoj izradi krafni prema recepturi tete Verice koja je prije 30 godina zapisala recept za tradicionalne, najukusnije krafne, baš onakve kakvih se sjećamo iz djetinjstva.



Slasne, prozračne, meke, savršeno pečene

Prepoznatljiv tradicionalan okus svježih, toplih i sočnih krafni s bogatim punjenjem od marelice ili čokolade od sada i vi u vašem domu možete ispeći jer Pan-pek otkriva tajnu recepta i to sa samo osam vrlo kvalitetnih i jednostavnih sastojaka. Slasne, prozračne, meke, savršeno pečene, sa zlatnim prstenom po sredini, punjene različitim nadjevima, a najpoznatiji svakako je fini Podravka džem od marelice, a za završni, neodoljiv dojam lagano su posute šećerom u prahu. Jednostavne i baš savršene krafne!

Tvorac recepture, dugogodišnja djelatnica teta Verica, danas je u mirovini, ali prema njenoj recepturi Pan-pek godišnje proizvede više 10 milijuna krafni, od čega se potroši čak 105 tona Podravka marmelade od marelice te ih plasira na tržišta kroz vlastitu maloprodajnu mrežu, kao i veleprodajnim kupcima diljem Hrvatske, ali i ostalim zemljama Europske unije, a od sada u savršenom ukusu tradicionalne krafne možete uživati i vi!

SASTOJCI:

KRAFNE se proizvode od vrlo kvalitetnih sirovina, te imaju 8 glavnih sastojaka:

Fino domaće pšenično brašno TIP 550
Šećer u prahu
Kvasac
Jaja
Malo soli
Vanilin šećer
Voda
Par kapi ruma

PRIPREMA:

U izradi KRAFNI vrlo je važna i sama procedura proizvodnje, koja se sastoji od 8 koraka:

Sporo zamiješajte smjesu kako bi se postigla homogenizacija sastojaka. Zatim intenzivno miješajte smjesu te umješajte masu tijesta sve dok postignete glatku strukturu. Nakon toga smjesu podijelite na komade cca. 50-52 grama te oblikujte tijesto u okruglice/loptice.

Loptice složite na krpu i pustite da se dignu. Preporučamo pokriti drugom krpom i ostaviti tako cca. 1,30 sati. Loptice otkrite kako bi se malo posušile, a zatim ih pecite u fritezi ili loncu sa svake strane. Na kraju krafne napunite nadjevom od marelice (Podravka marmelada/džem).

Fotografije: Bojan Zibar

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime