Četvrtak, 21 ožujka, 2024

U krafnama s potpisom chefa Lea Jurešića uživamo cijelu godinu, donosimo recept!

U duhu veljače, mjeseca ljubavi, recept za mekane i prozračne krafne s nama je podijelio bivši natjecatelj MasterChefa Leo Jurešić

Iako je fašnik prošao, krafne volimo cijelu godinu. Ova tradicionalna poslastica budi uspomene na djetinjstvo, raduje male i velike, za nju uvijek tražimo najbolje recepte. U duhu veljače, mjeseca ljubavi, recept za mekane i prozračne krafne s nama je podijelio bivši natjecatelj MasterChefa Leo Jurešić. Uz nekoliko korisnih savjeta i pomoć Kenwood kuhinjskog uređaja, Leo je demonstrirao kako lako kod kuće možete napraviti savršene krafne.



 

Za pripremu tijesta za krafne trebat će vam:

  • 500 g glatkog brašna
  • 45 g šećera
  • 75 g maslaca sobne temperature
  • 3 jaja
  • 1 žumanjak
  • 190 gr mlijeka
  • žlica maraschina
  • 20 g svježeg kvasca
  • 2 g soli

Pripremu ćete započeti miješanjem 20 gr mlijeka, malo brašna, kvasca i 15 g šećera nakon čega je smjesu potrebno ostaviti sa strane na desetak minuta. Dok smjesa stoji, pomiješajte ostatak brašna, šećera, soli i dodajte mahunu vanilije. Kada se kvasac aktivira, dodaje ga u smjesu te miješajte na laganoj brzini 7-8 minuta. Potom dodajte jaja i maraschino te neka Kenwood Titanium Patissier Xl nastavi miješati dok se smjesa ne sjedini.  Kada se smjesa počne odvajati od rubova zdjele, dodajte maslac te na laganoj brzini miješajte još 10-tak minuta.

Nakon što svi sastojci budu umiješani kako treba, pokrijte tijesto i pustite da se diže otprilike sat vremena. Potom, potrebno je istisnite zrak iz tijesta i formirati kuglice od 70 grama, prekriti ih i ostaviti ih na toplom sve dok se ne udvostruče. Kada poprime željenu veličinu, spremne su za pečenje. Pržite ih u ulju, idealne topline od 165 stupnjeva, po 2,3 minute na svakoj strani. Kada su se malo ohladile, Leo ih je napunio i ukrasio Ganacheom od pistacija i bijele čokolade, a vi ih možete ukrasiti svojom najdražom kremom.

 

I to je to, krafne su gotove! Jedino što preostaje je da i sami isprobate napraviti ove savršeno mekane krafne i oduševite vaše najmilije.

Fotografije: Press, Freepik

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime