Utorak, 15 studenoga, 2022

Veganski ćevapčići iz Hrvatske u finalu za prestižnu međunarodnu nagradu

Među tri finalista u kategoriji naziva Positive Impact, od 577 prijava iz 36 različitih država odabrani su upravo veganski ćevapčići hrvatskog brenda Vegefino!

V-oznakom, žutim krugom s istaknutim zelenim slovom V u sredini i riječi ‘vegan’ ispod znaka, u svijetu se već više od 30 godina obilježavaju proizvodi koji ne sadrže nijedan sastojak životinjskog podrijetla.



Označavanje pomaže proizvođačima tako da njihove proizvode čini prepoznatljivima, a kupci rado odabiru takve proizvode jer im ulijevaju povjerenje. Primjerice, Udruga Prijatelji životinja zastupnica je V-oznake u Hrvatskoj, a među ponosnim nositeljima ovog certifikata ukupno je 37 hrvatskih tvrtki s više od 200 proizvoda. 

Nagrada za stvaranje pozitivnog utjecaja

Međunarodna oznaka V-label ove je godine, pak, prvi put odlučila dodijeliti međunarodne nagrade proizvodima s V-oznakom kako bi nagradila trud koji tvrtke ulažu u stvaranje pozitivnog utjecaja na okoliš, svoje zajednice i dobrobit životinja.

Tim priznanjem žele istaknuti brojne inovativne načine na koje tvrtke pridonose bogatom i raznolikom asortimanu biljnih proizvoda. Među tri finalista u kategoriji naziva Positive Impact, od 577 prijava iz 36 različitih država odabrani su upravo veganski ćevapčići hrvatskog brenda Vegefino!

Proizvodi s V-oznakom namijenjeni su veganima, vegetarijancima, entuzijastima zdrave prehrane, kao i svima ostalima, neovisno o načinu prehrane. Privlačni su sve većem broju ljudi upravo zbog golemog zanimanja javnosti iz cijeloga svijeta – na javnome glasanju za nagradu potrošača zabilježeno je čak 42.856 glasova!

Za nagradu se natječe 27 finalista u devet kategorija, a sve navedeno još je jedan pokazatelj koliko je velik uspjeh to što je od brojnih prijavljenih tvrtki iz cijeloga svijeta baš tvrtka iz Hrvatske ušla u uži izbor za nagradu. 

Puno zdravija verzija ćevapa

“Iznimno smo ponosni i čast nam je stajati uz bok velikim tvrtkama poput njemačkog Lidla ili francuskog YUMGO-a. Prvo je naša kajgana od tofua osvojila nagradu za najinovativniji veganski proizvod u sklopu projekta koji je podržalo Ministarstvo poljoprivrede, a sada smo na korak do velikog priznanja za proizvođače veganskih proizvoda u svijetu. S veseljem iščekujemo početak studenoga”, izjavio je ponosni Tin Pažur, direktor tvrtke koja stoji iza brenda Vegefino.

Ćevapčići Vegefino namijenjeni su svima kao vrlo ukusan i zdrav proizvod napravljen od soje, ječma, sejtana, pšeničnog i glutenskog brašna te raznih začina. Osim što su znatno zdravija verzija ćevapa, promiču nenasilje prema životinjama i brigu za očuvanje okoliša te se od svakog kupljenog proizvoda donira kuna udruzi Prijatelji životinja.

Pobjednici će biti objavljeni na javnoj ceremoniji dodjele nagrada koja će se održati 4. studenoga 2021. godine. U natjecanju za nagrade su i drugi hrvatski proizvodi s V-oznakom, poput Stelline kobasice koja polako osvaja srca mnogih hrvatskih građana te pritom pomaže njihovu zdravlju, zaustavljanju klimatskih promjena i spašava životinje.

Pročitajte još...

EKO MODA: Hit su kreacije od algi, kaktusa, cvijeća, mliječnih proteina…

S povećanjem svjesnosti potrošača o 'prljavoj' strani mode proizvođači se sve više okreću novim, poželjnijim biomaterijalima i biotehnologijama koje se temelje na održivim izvorima sirovina i reciklaži

Greenwashing – sve je više pokušaja prodaje lažne prirodne kozmetike

Većina će čim ugleda etiketu organsko, prirodno ili vegansko odmah pomisliti kako se radi o dobrom proizvodu. Rijetki će pomisliti kako se radi o marketinškom triku jer je biti 'zelen' sada in. Otkrijte kojim se taktikama proizvođači koriste isključivo zbog - financijske koristi

Anamarija Prgomet: Život bez otpada i kanti za smeće je moguć!

Anamarija Prgomet prije tri je godine prva u Hrvatskoj odlučila živjeti prema načelima zero waste pokreta. Trebalo joj je 4 mjeseca da pronađe sve alternative takvom životu, ali puno dulje da i druge inspirira da stvaraju manje smeća

Kako Božić slave vegani: Tri priče o blagdanima s etičkim predznakom

Popričali smo sa nekoliko hrvatskih vegana o važnim odrednicama njihovih božićnih i novogodišnjih blagdana. Na njihovom svečanom stolu ne nedostaje ni tradicionalnih delikatesa poput sarme i francuske salate, kao ni kolača u svim oblicima...

Povezano

Kod kuće se jede najbolje: Iz mora na stol – brzopotezni recepti by Zlatko Gall

Naš kolumnist i veliki zaljubljenik u gastronomiju, Zlatko Gall, donosi brzopotezne receptae s morskim plodovima. Pripremite se na uživanje

Čarolija jesenske kuhinja: Zapečene rolice od tikvica i patlidžana

Ovo jesensko jelo svježe je, hrskavo i zdravo! Brzo je za pripremu, a sigurni smo da ćete uživati u okusu ovih rolica

Kako kvalitetno provesti vrijeme s djecom u kuhinji? Pripremite Klementinko mramorčiće!

Uključenost roditelja važna je za djetetovo ponašanje i kasniji razvoj, a jedan od način za zajedničko provođenje vremena može biti i kuhanje. Lidl je predstavio projekt "Skuhaj priče svoje" kojim možete stvoriti svoju personaliziranu pričo-kuharicu. Osim što ćete provesti vrijeme s djetetom, kroz kuhanje ga možete upoznati sa zdravim i kvalitetnim namirnicama

Ovo želite probati: Predstavljen je novi jelovnik Baltazar 2.0 s potpisom chefa Matije Bregeša

Baltazar 2.0 kruna je 40-godišnje izvrsnosti legendarnog zagrebačkog restorana Baltazar, a zamišljen je kao mjesto u kojem će jednostavno genijalni chef Matija Bregeš usmjeriti svoju kreativnu energiju u stvaranje novih vizura hrvatske gastronomije

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime