Subota, 18 studenoga, 2023

Veganski ćevapčići iz Hrvatske u finalu za prestižnu međunarodnu nagradu

Među tri finalista u kategoriji naziva Positive Impact, od 577 prijava iz 36 različitih država odabrani su upravo veganski ćevapčići hrvatskog brenda Vegefino!

V-oznakom, žutim krugom s istaknutim zelenim slovom V u sredini i riječi ‘vegan’ ispod znaka, u svijetu se već više od 30 godina obilježavaju proizvodi koji ne sadrže nijedan sastojak životinjskog podrijetla.Označavanje pomaže proizvođačima tako da njihove proizvode čini prepoznatljivima, a kupci rado odabiru takve proizvode jer im ulijevaju povjerenje. Primjerice, Udruga Prijatelji životinja zastupnica je V-oznake u Hrvatskoj, a među ponosnim nositeljima ovog certifikata ukupno je 37 hrvatskih tvrtki s više od 200 proizvoda. 

Nagrada za stvaranje pozitivnog utjecaja

Međunarodna oznaka V-label ove je godine, pak, prvi put odlučila dodijeliti međunarodne nagrade proizvodima s V-oznakom kako bi nagradila trud koji tvrtke ulažu u stvaranje pozitivnog utjecaja na okoliš, svoje zajednice i dobrobit životinja.

Tim priznanjem žele istaknuti brojne inovativne načine na koje tvrtke pridonose bogatom i raznolikom asortimanu biljnih proizvoda. Među tri finalista u kategoriji naziva Positive Impact, od 577 prijava iz 36 različitih država odabrani su upravo veganski ćevapčići hrvatskog brenda Vegefino!

Proizvodi s V-oznakom namijenjeni su veganima, vegetarijancima, entuzijastima zdrave prehrane, kao i svima ostalima, neovisno o načinu prehrane. Privlačni su sve većem broju ljudi upravo zbog golemog zanimanja javnosti iz cijeloga svijeta – na javnome glasanju za nagradu potrošača zabilježeno je čak 42.856 glasova!

Za nagradu se natječe 27 finalista u devet kategorija, a sve navedeno još je jedan pokazatelj koliko je velik uspjeh to što je od brojnih prijavljenih tvrtki iz cijeloga svijeta baš tvrtka iz Hrvatske ušla u uži izbor za nagradu. 

Puno zdravija verzija ćevapa

“Iznimno smo ponosni i čast nam je stajati uz bok velikim tvrtkama poput njemačkog Lidla ili francuskog YUMGO-a. Prvo je naša kajgana od tofua osvojila nagradu za najinovativniji veganski proizvod u sklopu projekta koji je podržalo Ministarstvo poljoprivrede, a sada smo na korak do velikog priznanja za proizvođače veganskih proizvoda u svijetu. S veseljem iščekujemo početak studenoga”, izjavio je ponosni Tin Pažur, direktor tvrtke koja stoji iza brenda Vegefino.

Ćevapčići Vegefino namijenjeni su svima kao vrlo ukusan i zdrav proizvod napravljen od soje, ječma, sejtana, pšeničnog i glutenskog brašna te raznih začina. Osim što su znatno zdravija verzija ćevapa, promiču nenasilje prema životinjama i brigu za očuvanje okoliša te se od svakog kupljenog proizvoda donira kuna udruzi Prijatelji životinja.

Pobjednici će biti objavljeni na javnoj ceremoniji dodjele nagrada koja će se održati 4. studenoga 2021. godine. U natjecanju za nagrade su i drugi hrvatski proizvodi s V-oznakom, poput Stelline kobasice koja polako osvaja srca mnogih hrvatskih građana te pritom pomaže njihovu zdravlju, zaustavljanju klimatskih promjena i spašava životinje.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime